Bir macOS güvenlik açığı daha...

https://thehackernews.com/

7
murat

Görüşler

1
butch

Konu sadece app store ayarlarının herhangi bir parola ile değiştirilebilmesi ile kısıtlı değilmiş. Fazlası da var.

1
murat

Oha seviyesinde yani. Çok şaşkınlık verici.

2
tongucyumruk

Mac kullanicisi olsam karsima cikan her parola penceresinde once bir "bakalim yanlis parola veya bos parola ile gecilebiliyor mu?" diye denerdim.

1
murat

😎 bunun icin bir bugbounty programı var mı acep? Belki güzel bir bug bulup ödül falan...

1
Zakkum

İstemsiz ortaya çıkan açık kapatılır. Bilinçli yapılanlar ise kolay kolay düzeltilmez. Apple son kullanıcının cihazına Microsoft'tan bile daha fazla müdahale edebilen bir şirket. Tamam epey kararlı çalışıyor donanım ve yazılım birlikteliği ama Apple'ın deney faresi de oluyorsun. Ürettiği telefonları uzaktan bilerek yavaşlattığını itiriaf eden bir Amerikan şirketi olmasa sırf bu nedenle çoktan batmıştı. Nedense bu kadar önemli bir olay doğru dürüst bir ses getirmedi. Telefonlara yaptıkları müdahalenin aynısını ürettikleri bilgisayarlara da uyguladıkları çok aşikar olmasına rağmen.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nasıl x86 üzerine OS X Kurulur?

Soulblighter

Bundan iki sene önce böyle bir macereya atılmış ve Darwin'den yukarıya çıkamamıştım :) Eğer aranızda denemek isteyenler varsa bu kılavuz size yardımcı olabilir.

Apple, Mac OS X için kendi X11 sunucusunu duyurdu

Maverick

Apple, XFree86 projesini temel alan kendi X11R6.6 sisteminin beta sürümünü kullanıma sundu. Şu ana dek OS X üzerinde X11 uygulamaları kullanmak için özgür yazılım alternatifleri mevcuttu ancak bu uygulamalar kullanım ve görünüm açısından farklı bir 'his' uyandırıyordu. Apple'ın X11 çözümü ise OS X'in kendine özgü Aqua isimli arabirimine entegre edilmiş durumda. Bu da hız ve davranış olarak masaüstünde bir tutarlılık yaratması açısında önemli bir yenilik. Kişisel olarak özgür yazılım dururken OS X kullanacak değilim ancak Linux üzerinde geliştirdiğim grafik arabirimli uygulamanın diğerleri tarafından da 'zevkle' kullanılabilmesi fena olmazdı. KDE ve Gnome'un da Apple'dan alacağı dersler var bence; bunu da eklemeden geçemeyeceğim :^)

GNU/Linux on the iPhone

anonim

Ortalığı kasıp kavuran iPhone için ilk linux dağıtımı yayımlandı. OpeniBoot sayesinde isterseniz Linux 2.6 kerneli ile, isterseniz iPhone OS ile boot edebiliyorsunuz.

Desteklenenler :

Apple ve Intel?

elrond

Aslında bu haberi Max' a bırakmak lazımdı ama kendisi buralarda pek yok. (Benden mi gördü acaba ;-)
Evet soru şu Apple sistemlerinde Intel CPU kullanabilir mi? Habere göre olabilir. Bu yönde kuvvetli işaretler gelmeye başlamış. Apple bilindiği gibi Motorola ve IBM tarafından üretilen hardware' i kullanır. Ancak IBM stratejilerinde son dönemde olan değişimler IBM' in bu alandaki yatırımları azaltabileceği yönünde beklentileri arttırmış.
Haberin orjinali:
Apple to lie down with Intel

iTunes Norveç'te Yasadışı ilan Edildi

tongucyumruk

Sanıyorum Apple'ın iPod çılgınlığınında katkısıyla tam bir para basma makinesi haline dönüşen iTunes programını duymayan ve ona eşlik eden iTunes müzik dükkanından (iTMS - iTunes Music Store) haberi olmayan yoktur herhalde.

Ancak her ne kadar bu sitenin kitlesi teknoloji ile yakından ilişkili olsa da tüm takipçilerin Apple'ın iTMS üzerinden yaptığı satışlarda, şarkıların kopyalanmasını engellemek için kullandığı DRM sistemi FairPlay'den haberdar olmasını bekleyemem. Öte yandan görünen o ki bu sistem, her geçen gün daha fazla Avrupa devletinin hükümetlerinin ilgisini çekiyor...