Nasıl x86 üzerine OS X Kurulur?

0
Soulblighter
Bundan iki sene önce böyle bir macereya atılmış ve Darwin'den yukarıya çıkamamıştım :) Eğer aranızda denemek isteyenler varsa bu kılavuz size yardımcı olabilir.

İlgili Yazılar

GNU/Linux on the iPhone

anonim

Ortalığı kasıp kavuran iPhone için ilk linux dağıtımı yayımlandı. OpeniBoot sayesinde isterseniz Linux 2.6 kerneli ile, isterseniz iPhone OS ile boot edebiliyorsunuz.

Desteklenenler :

QuickTime Streaming Server 4.0 Public Preview Hazır

anonim

Apple QTSS 4 (Quicktime Streaming Server) Public Preview'ı bitirdi.
Çoğu insanın, Windows Media Player'ın daha iyi olduğunu savunmasına ve ülkemizde çoğu Windows kullanıcısının QuickTime Player kullanmasına rağmen, bence QT Player, internet üzerinde en kaliteli ses ve görüntü yayın yazılımıdır. Player'ı indirmek için buraya, QTSS4 için ise buraya.

Yellow Dog Linux 2.0 çıktı!

PCc0d3r

PowerPC'ler için başlıbaşına bir işletim sistemi olan Yellow Dog Linux 2.0 çıktı.
Daha fazla bilgiye sitesinden ulaşabilirsiniz : http://www.yellowdoglinux.com/

GNU-Darwin Projesi

sundance

Herne kadar Mac haberlerinden Max sorumlu olsa da ;) buna rastlamışken yazmadan geçemezdim... GNU ekibi bu sefer de tamamen serbest bir Darwin dağıtımı için kolları sıvadı

Takip etmeyenler için söyleyelim Darwin, MacOs X`in, grafik arayüzü Aqua olmayan hali ve x86 makinalarda da çalışabilmekte.

BSD`i seviyorsanız gelişmeleri izleyin...

MacOS X ya da Darwin, farklı bir BSD temelli Unix

anonim

MacOS X hakkında daha önceleri burada bir çok yazı çıktı. O yüzden ne olduğunu sanırım herkes biliyor. MacOSX, "ufs file system" yani sıra "hfs+ file sistem" de kullandığını sanırım hepimiz biliyoruz.