Bir programcı gözüyle DNA

0
tongucyumruk
"Eğer bir çekiçseniz, herşey bir çivi gibi gözükecektir".

Sanıyorum özellikle bu siteyi takip eden programcıların çoğu en az bir kez biyolojik yapılarla bilgisayarlar arasında bir bağlantı kurmaya çalışmıştır. Bu site DNA'dan başlayıp proteinlere uzanarak bilgisayar kavramları ile bu kavramların biyolojik karşılıkları konusunda oldukça detaylı bir inceleme içeriyor. Eğer kendini 4'lük sistemde (T, G, C, A) çalışan bir robot olarak ifade edenlerdenseniz bir uğramanızda fayda var.

Görüşler

0
FZ
Ben DNA mekanizmasını ve yol açtıklarını bir bilgisayar programına değil de daha çok GO oyununa benzetiyorum. Ya da tam tersi ;-)
0
malkocoglu
Shibumi'yi okudunuz galiba...
0
FZ
Allah seni inandırsın GO oyunu ile tanışıklığım SHIBUMI isimli kitabı okumamdan çok daha öncesine dayanıyor ve yani kişisel olarak alma ama bu soru ile 1500. kez karşılaşmak ruhumda kaotik fırtınalara yol açıyor :-P

Ne kitapmış yahu :) Bilmem kaç bin yıllık oyun için halkla ilişkiler kampanyası görevi gördü, kimsenin yapamadığını yaptı :)
0
FZ
Söz kitaplardan açılmışken GO bağlamında okuduğum en güzel romanlardan biri olan GO USTASI adlı kitabı tavsiye ederim.
0
polat
bir de dna kodlarini kullanarak mesaj yazma olayi var dna-o-gram diye..

gctaagaaaacaatgaaggtaatgaccatgaacaaggcaagcacg
0
anonim
Yakın bi gelecekte hdd'lerin yaptığı işi dna'lar üstlenebilir.
0
FZ
Bir de Adleman isimli üstad var, bizzat biyoloji laboratuvarındaki çözeltilerde barındırdığı genlerle optimizasyon problemlerini falan çözen. Kendisi meşhur (açık anahtar şifreleme algoriması) RSA´daki ´A´ oluyor ;-) Ya da DNA´nın A´sı mı deseydim? Yoksa ADENIN´in A´sı mı? :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Browser hafıza kullanımı karşılaştırması

conan

Bu sabah surf halindeyken phoenix'imin kaç tane tab açabileceğini denemek istedikten sonra aklıma browserların hafıza kullanım karşılaştırmasını yapmak geldi. Elimde olan iki browserda genelde gezindiğim 17 sayfayı aynı anda açarak Task manager vasıtasıyla hafıza kullanım oranlarını karşılaştırmaya çalıştım. İşte sonuçlar.

HTML kodunun içine C++ yazabilir misiniz?

FZ

COMDEX etkinliğinde dikkate değer bir çıkış yapan ve "Best of COMDEX Awards Internet Software Finalist" ünvanını kazanan Rivar Technologies "CODE: NEO" adlı ürünü ile dinamik web sayfası geliştirme kavramına yeni ve radikal bir boyut getirmeye hazırlanıyor.

Prototype Javascript Framework

tongucyumruk

Web bir uygulama geliştirme platformu olarak kendini kabul ettireli çok oldu. Şimdi Web 2.0 gibi konuar tartışılırken web'in her geçen gün artan popülerliği yanında gerçekleştirilmesi gitgide zorlaşan kullanıcı taleplerini yanında getiriyor. İnsanlar her geçen gün daha etkileşimli, daha hareketli web uygulamaları istiyor. Bu durumun her geçen gün programcıları daha fazla yorması sonucunda bugün ulaştığımız noktada artık JavaScript ile yazılmış etkileşimli web uygulamaları geliştirmeyi kolaylaştıran altyapı yazılımları da ortaya çıkmaya başlıyor. İşte Prototype Javascript Framework'te bu amaçla ortaya çıkmış bir altyapı yazılımı.

Bilgisayar Bilimleri Eğitimi ve Birleştirici Dil

cayfer

slashdot'da gördüğüm bir kitap kritiğinden esinlenerek Birleştirici Dil'in (Assembly dili) bilişimci eğitimindeki yerini tartışmaya açmak istiyorum

Mono ve .NET

raistlinthewiz

Bugün osnews.com da görmüş olduğum bir makalenin giriş yazısı hayli ilgimi çekti. Makaleyi okudum ve beğendim. Giriş yazısını aynen paste ediyorum:

"In the Brazilian martial art capoeira, it can be hard to tell if the participants are fighting or dancing. Players cooperate and compete, and spend as much energy trying to impress the crowd and one-up each other as they do in combat"

Makalenin tamamı için: http://techupdate.zdnet.com/techupdate/stories/main/0,14179,2907356,00.html