Bir Türk Telekom Klasiği

0
pulsar
turk.internet.com'dan aynen alınmıştır...
Geçtiğimiz günlerde ofisime gelen daha 20'li yaşlarda olduğunu tahmin ettiğim delikanlı elime T. Telekom tarafından kendisine açılan dava dilekçesini tutuşturuverdi. Doğrusunu isterseniz uzun yıllar Amerika’da yaşadığı her davranışından belli olan bu delikanlının rahat tavırlarından rahatsız olmuştum. Ya sabır… diyerek dava dilekçesini dikkatli bir şekilde okumaya başladım.
Dava sizlerin de tahmin edebileceğiniz üzere VoIP iddiası üzerine kurgulanmıştı.

T. Telekomünikasyon A.Ş. internet üzerinden ses hizmeti verdiği şüphesinden hareketle yola çıkmış, delikanlının kurduğu limited şirketin PRI hatları üzerinde mahkeme tespiti yaptırarak yasal prosedürü başlatmıştı.

Buraya kadar her şey bu siteyi takip edenler ve bendeniz için son derece olağan olmasına karşılık dilekçenin sonunda gördüğüm rakam ile adeta neye uğradığımı şaşırdım. On dört yıllık meslek hayatımda gördüğüm ve hatta işittiğim en büyük dava tarafıma teklif ediliyordu.

Şimdi sizler sıkı durun… Davacı yanın, delikanlıdan talep ettiği alacak tam tamına 12.500.000.000.000.-TL idi. Önce derin bir nefes aldım sonra yutkundum. Sekreter hanımdan bir bardak su istedim. Göz bebeklerimin büyüdüğü acaba belli oluyor muydu?

Delikanlının PRI'larında atan kontör, Papua Yeni Gine :) ya da benzer bir ülkenin tarifesi ile tarifelendirilerek alacak miktarı bulunmuştu. Üstelik yapılan iş terminasyon olmasına karşın, T. Telekom orjinasyon tarifesi uygulamayı uygun bulmuştu. "

Söyleyecek söz bulamıyorum.


Makalenin devamı...

Görüşler

0
sametc
gecen gunlerde turk telekom yoneticileri bir lokantada 2,5 milyarlık yemek yiyorlar ve bunu devlete odetmeye kalkıstılar :) ve devlet tabiiki kendiniz odeyin dedi :) ceplerinden odediler ama bosuna demiorlar kafalrında sorun var bunların
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MailExpire, faydalı bir olay!

larweda

Bugünlerde her web sitesi içerisindeki bilgiye ulaşabilmemizi sağlamak için mutlaka e-mail adresimizi istiyor, sonuç olarak da birsürü yere mail adresimizi vermiş oluyoruz ve bir şekilde hangisinden geldiğini bilemediğiniz yüzlerce spam mail ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bu tarz sorunlara bir çözüm, bedava e-mail veren birsürü yerden birsürü mail adresi alıp, gerekli yerlere gerekli e-mail adresini, gereksiz yerlere de gereksiz e-mail adresini vermek. Ancak bir süre sonra neyin gerekli neyin gereksiz olduğu da karışıyor ve onlarca e-mail adresinizdeki mail`lerin hangisinin gerçekten okumak isteyebileceğiniz mail'ler olduğunu takip edemiyorsunuz. Benim enson bulduğum çözüm ise, MailExpire.

Captcha Mucizesi

anonim

Dünyada insanoğlu tarafından hergün 60 milyona yakın CAPTCHA çözümlemesi yapılıyor. Her bir CAPTCHA çözümlemesi yaklaşık 10 saniye sürüyor. Tek başına bakıldığında çok kısa gözüken bu süre 60 milyon işlemle çarpıldığında 1 günlük iş saati kaybı 150.000 saati buluyor. Peki harcanan bu eforu faydalı bir ürüne dönüştürmek mümkün mü? Yakın zamanda birçok sitede görmeye başlayacağınızı tahmin ettiğim Recaptcha isimli küçük ve çok yaratıcı bir web uygulaması, bu kayıp saatleri insanlığın bilgi arşivinin sayısallaştırılıp çok daha geniş kitlelere ulaştırılmasını sağlayarak bizlere tekrar kazandırıyor.

Bilişim Sohbetleri

butch

itconversations.com BT dünyasından önemli isimlerin, önemli konuşmalarının gerek ses kayıtlarına gerek metinlerine ulaşabileceğiniz bir site.

Lawrence Lessig, Free Culture, Bölüm 1 ile başlayalım mı arşivi oluşturmaya?

Telnet ile çeşitli protokollerin uygulamalı kullanımı

honal

Internette kullandığımız her servise ait özelleştirilmiş yazılımlar vardır. Mesela, mail alıp gönderebilmek için pop3 ya da Imap özelliklerini destekleyen bir mail istemcisine(Microsoft Outlook, Mozilla ThunderBird), IRC kanallarında muhabbet edebilmek için bir IRC istemcisine(Mirc, Xchat), FTP yapabilmek için yine bir ftp istemcisine(CuteFTP). Tüm bunları özelleştirilmiş programlar aracılığıyla yaparız. Bu aracı programlar kullandığımız her bilgisayarda olmayabilir, ya da herhangi bir sebeple kullanamayacak durumda olursak yardımımıza mazisi oldukça eski olan telnet uygulaması yetişir. Bu yazıda telnet kullanarak bazı servislerden nasıl yararlanabileceğimizi inceleyeceğiz..

Nokia Series 60 ürünleri için Açık Kaynak Kodlu Browser geliştiriyor.

ae

Basın duyurusunda ve e-posta grubunda belirtildiği üzere, Nokia KDE'nin Konqueror'ının içerisindeki KHTML ve KJS yi temel kabul eden yeni bir mobil gezgin geliştirdiğini açıkladı.

Apple ile de ortak giden çalışmalar sonucunda yeni Series 60 internet gezgini, Apple'ın Safari gezgininde de kullanılan, açık kaynak kod uygulama bileşenleri olan WebCore/KHTML ve JavaScriptCore/KJS yi kullanacak.