Bira göbek yapmıyor!

0
sundance
Register.com'un haberine göre, bira göbek yapmıyor! Bira, şarap, süt ve portakal suyunun karşılaştırmaları sırasıyla % 41 - 77- 64 ve 42 oranlarında kalori içerdiklerini belirlenmiş.

Öte yandan, bira ile birlikte kebap yemenin, özellikle de döner kebabın (aynen böyle yazıyor) ve körili sosların, kilo almaya yol açtığı ama öte yandan bunların da kelliği azalttığı ve Duracellvari bir performans artışına yol açtığı da belirtiliyor.
Yok abi ben bira içmiyorum artık, göbek yapıyor diyip ülkemizdeki IT sektörünün gelişmesinin önünü tıkayanlara önemle duyrulur ;)

Görüşler

0
o_ozardic
çay/kahve' ye kattığımız şekerlere ne demeli ?
örnek: 5 kahve x 4 şeker/kahve = 20 şeker
0
mfyz
gencim güzelim, hiçbirini tınmıyorum. daha etki etmedi bile hiçbiri. bi gün çöt gidecem :)
0
Teorisyen
Bira ile IT Sektörünün bağlantısını bir türlü anlayamadım...
Eğer bir ülkede ne kadar çok bira tüketiliyorsa o kadar bilişim sektörü gelişiyor türünden bir savınız var ise bilişim sektörünün çok geliştiği bir ülkede siroz hastalığının hortlama ihtimalini gözönüne alarak sağlık sektörünü geliştirmek zorunda olduğunu da söylememiz gerekmektedir....

Bir de biralı IT sektörü sadece bizim ülkemize mi özgüdür, yoksa tüm dünyada mı böyledir, bir cevaplayıverin abilerim...
0
Ragnor
"Linux ve Bira" başlıklı haberi aratıp bulursan cevabını haberden ve habere yapılan yorumlardan alabileceğine inanıyorum :).
0
Challenger
Bir de Stallman' ın cevabını okuyun.
0
FZ
Aklıma hep Miguel de Icaza'nın Bilgi Üniversitesi'ndeki konuşmasından sonra sorulan bir soruya cevabı geliyor (filanca mevzuya Stallman kızmayacak mı gibisinden bir soru gelmişti de)

- He's angry anyway.

(O zaten her halükarda kızgın) ;-)
0
FZ
O diil de sigara içmeyen bilgisayarcı olur mu onu söyleyin bana siz! ;-)
0
bahadirkandemir
Olur :)
0
Challenger
Soru: Sigara içer misin? İçkin, kumarın var mıdır oğlum?

Cevap: Hayır efendim. Sigara içmem. İçkim kumarım yoktur. Karıda kızda gözüm yoktur. İşten çıkar evime giderim.

Soru: Pek güzel evladım. Peki ne iş yaparsın?

Cevap: Yazılım geliştiricisiyim efendim. Yani bilgisayarcı diyebiliriz.

Tepki: Hadi oğlum hadi! Ben sizin ne mal olduğunuzu biliyorum! İçip içip azıtırsınız siz! Hadi, hadi. Bizim bilgisayarcıya verilecek kızımız yok!
0
irfaN
Sigara içmeyeni de olur, bira içmeyeni de olur.

Her yörenin iti de olur yiğidi de.. (-:

0
abakana
Evet var
0
Ansugo
Soruyu soyle degistirelim : Sigara icmeyen ama kilosu 0.1 tondan az olan bilisimci var midir?
0
eoy
benim durumumda... hmm sanırım yok! (çok dar bir açıdan mı bakıyorum acaba)
0
ebola
nesli tükenmek üzere olan bir tür olabilirim ama ben varım.
0
Challenger
Var 58kg ile Challenger :)
0
malkocoglu_2
||sırasıyla % 41 - 77- 64 ve 42 oranlarında kalori
||içerdiklerini belirlenmiş.

Kalori hesabi yapan diyet metotlari temelden yanlistir. Unlu Fransiz diyetisyen Montignac'in yazdiklarini okumanizi oneririm, sismanlik yaratan sey tek basina yag, fazla kalori degil, nisasta/seker iceren yiyeceklerin yag ile birlikte yenmesidir.

Yani seker ile yag, ates ve barut gibi oluyor. Sekerli maddeler yenince vucutta kan sekeri artiyor, kan sekeri artinca insulin salgilanir, ve insulinin yan etkisi o anda kanda bulunan yaga 'kendini depola' emrini vermesidir. Sebze kan sekerini dusurucu etki yapar.

Amerika'lilarin niye fazla sisman olduklari da bu aciklama ile daha iyi anlasilabilir, cunku sekerli seyleri cok, sebzeyi de az yiyorlar. Sonra zavallilar oralari buralari sisince zayiflamak icin yagi kesiyorlar, bu da ise yaramiyor tabii (hem de sagliksiz), ve sonra basliyorlar kosmaya...

Yukarida bahsedilen turden bir arastirmanin afise etmesi gereken, bence, bira "kan sekerini cok arttiriyor mu" sorusunun cevabidir, eger cevap hayir ise, demek ki bira gobek yapmiyordur.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-ticaret sitelerinde hatalar

cs

ACM Istanbul Bölümü'nün Salı Günü gerçekleştirilen toplantısında bahsettiğimiz yeni projemiz, Türkiye'deki e-ticaret sistemlerinin genel durumunu açıkça gözler önüne serecek.

Odak noktamız e-ticaret web sistelerindeki bug ve hatalar.

Özellikle web arayüzlerinde karşılaşılan "internal" hata mesajları ve diğer bütün buglar geçerli.

Örneğin; "Error 500: The "xml" attribute illegally evaluated to "null" or "" in "

Geçtiğimiz hafta İGDAŞ, BEDAŞ; TTNet, Türk Telekom, İSKİ, Garanti Bankası, Migros Online, AtlasJet web sitelerinden örnekler bulduk.

Java, Dropwizard, Elasticsearch ve Docker ile kendimize bir fazlamesai.net klonu yazalım: Bölüm 1

tongucyumruk

Günümüzde uygulama geliştirme dendiği zaman çoğumuzun aklına iki tip uygulamadan biri geliyor: Mobil uygulamalar veya Web uygulamaları. Bunu masaüstü uygulama piyasası öldü anlamında söylemiyorum tabi ki fakat eskisi kadar "hip" olmadığı da aşikar. Web uygulaması denince pek çok insanın aklına da tabi ki Ruby on Rails veya Django gibi dinamik dillerin geliştirme çerçeveleri geliyor....

Fazlamesai.net bugün saat 17:00`de 92.3`te

sundance

Fazlamesai.net, nedir nasıldırıyla, en kirli çamaşırları ve en temiz çarşaflarıyla 92nokta3 Radyo`da saat 17:00`de Net Güncesi programında.

92nokta3 FM 92.3 frekansından yayın yapan, teknoloji ve özellkle bilişim konularında geleceğimizi ilgilendiren mevzulardan bahseden bir radyo. Eğer bulunduğunuz yerden 92.3`ü alamıyorsanız çok üzülmeyin 92nokta3.com`dan Internet üzerinden de yayın yapıyorlar.

Ne de olsa bütün radyolar bizim; FM :)
Yayını kaçıranlar için ses kayıtı... Dikkat 13 mb.

HaberLinux #12 Çıktı

butch

IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi HaberLinux'un 12. sayısı dün gerçekleştirilen IBM Yazılım Zirvesi 2006'da okurları ile buluştu. Bu sayısında Fazlamesai üyelerine özel sürprizlerle birlikte gönderilecek dergiye ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "Haber Linux Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.

fazlamesai.net'e Soralım: Test Driven Development Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

anonim

Aslında uzunca bir süredir haberim var TDD den ancak bir türlü daha ayrıntılı incelemeye fırsat bulamıyordum.

Beni ateşleyen artima.com daki bu makale ona gelen yorumlar oldu. TDD sizce yeni bir yaklaşım mı? Yoksa büyük çaplı projelerde onlarca test yazdıktan sonra detaylı iş tanımları yazmaktan bir farkı yok mu ?

Not: Bu arada makaledeki M$ye ait linkin M$ tarafından sitelerinden kaldırılmış olması bir diğer ilginç nokta...