Bürokrasi ve İnternet

0
anonim
Son günlerde basında da yer alan öğrenci kayıtlarının internet üzerinden yapılacağı ve bu sayede her öğrencinin kendisine en yakın okula gitmesinin sağlanacağı zorunlu bağış vs engel olunacağı haberi beni sevindirmişti. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için pilot illerden birisi olan Eskişehirin www.eskisehirmem.gov.tr adresli sitesine girmek isteyenciye kadar..
Sitede ESKİŞEHİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ WEB SİTESİ HOSTİNG ÜCRETİ BORCU NEDENİYLE KAPATILMIŞTIR ibaresi vardı.Günümüzde 14-15 yaşındaki çocukların bile server kiralayıp işlettiği düşünülürse bir Meb kurumunun hele ki bir online kayıt durumunda içine düştüğü durum beni gerçekten üzdü. Her ne kadar adım atsak da bürokrasiden kurtulmamız için epey bir vakit geçmesi gerekli sanırım ..

Görüşler

0
cada
yahu meb sunucuları armut mu topluyor? Devletin bir kurumunun bu hallere düşmesi ne kadar kötü! İşin tuhaf kısmı, "hosting borcu nedeniyle kapatılmıştır" ibaresi ne kadar doğrudur? Bir devlet kurumunu rencide edici bu ibarenin orada ne işi vardır? Bürokrasi burada devreye girip hem host alıp hem de bu ibareyi ekleyenlere bir dava açacakmıdır? Daha bir sürü soru çıkar. Ama hosting borcu nedeniyle kapatılmıştır denmesi tamamen bir terbiyesizlik. İnsanın en azından devlete saygısı olur.
0
Tarık
Bu işte farklı olaylar var bence. Ne yani bağış yapılmayınca koskoca devlet kurumu en ağababası aylık 6 dolar olan host lardan alamıyor mu? Alamadıydısa bu "borçtan dolayı kapatılmıştır" ibaresi nerde host ediliyor. Milletten bağış toplamanın farklı bir yolu kınıyorum bu zihniyeti.
0
ecder
"Hosting borcu nedeniyle" ibaresi kaldırılmış.. En azından. Bu yine de herşeyi kendi yapıp kocaman olmaya, hantallaşarak işleyememeye meraklı bir kurumun neden hayati işlevlerinden birini (vatandaşla iletişim) kendisi yapmak yerine dışarıya ihale ettiğini açıklamıyor.
0
deathline
İyide kayıtlar Meb in kendi sitesinden yapılmıyormu?

Ayrıca meb millieğitim müdürlüklerine il_adi.meb.gov.tr şeklinde subdomain tahsis ediyor mevzu bahis adres bu uygulamadan önce alınmış ve daha kullanılmayan bir adres sanırım.
0
nehuse
Google arama yapınca

http://66.249.93.104/search?q=cache:ICqxJvMTKsYJ:www.eskisehirmem.gov.tr/+eski%C5%9Fehir+milli+e%C4%9Fitim&hl=tr&gl=tr&ct=clnk&cd=1&client=firefox-a
7 haziran tarihli ekran görüntüsü mevcut ..
0
Enson
Evet iladi.meb.gov.tr şeklinde illerin meb siteleri Eskişehir'in meb sitesi şu adreste açılıyor...: http://eskisehir.meb.gov.tr/
0
ecder
İyice araştırmadan klavyeye sarılmanın sonucu mor olarak oturulur böyle ama yine de rahat duramıyorum ya: peki alan adının neden buraya yönlendirilmediğine yada hepten kapatılmadığına dair bir bilgisi olan var mı? Hani yine atıp tutmaya başlamayayım dedim :)
0
Enson
İşte bürokrasi burada devreye giriyor :}...
0
intelligenc
Ortada iki yanlis vardir.

1. Alan adi kayit bilgilerindeki sahsiyet neden tescil suresi bitmeden uzatma islemi yapmamistir, .GOV.TR alan adi icin ucret alinmiyor yanlis hatirlamiyorsam. 30 gün 20 gün 10 gün ve 1 gün kala surekli uyarir nic.tr. Arkadas hic mi bakmamis maillerine, yazik...

2. Turkplus.net denen firma ucretin odenmemesi uzerine boyle bir yazi yazmaya hakki yoktur. Hizmet alinmiyorsa alinmiyor kardesim, insanlar para vermedi diye hemen yazi yazilmaz, hizmeti devam ettirme tercihi hizmeti alanlari ilgilendirir. Parani almadiysan siteyi durdur, anlamsizca para verilmedi yazmanin mantigi nedir
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İsveç'ten sanal alemde ilk konsolosluk

sundance

Yaklaşık 3 milyon vatandaşa sahip SecondLife'da ilk elçilik açılıyor!

İsveç hükümeti söz konusu elçilikte resmi işlemlerin yapılmasının şu an için sözkonusu olmadığını, bunun İsveç'in tanıtımına katkıda bulunmak için planlandığını belirmiş.

Douglas Adams'ın Mac'i

anonim

Aslında eski bir hikaye ama daha önce bahsedilmediği için FM'cilerin bu güzel hikayeden mahrum kalması doğru olmaz.

Yıl 2003. Kahramanımız Phil Beesley ihtiyaçlarını karşılayacak bir Mac arayışındadır. Aradığı özelliklerde test edilmemiş bir ürünü eBay'de bulur ve alır. Bilgisayarı çalıştırdığında büyük bir sürprizle karşılaşır.

Sanal Manal Ama Yine de Arkadaşlık

sundance

Sanal arkadaşlıklar Banal Dostluklar... Hatırlıyorum da bir zamanlar iki arkadaşım vardı. Bir BBS'de tanışıp (o zamanlar Internet çok uzaktaydı) sonra biraraya gelip evlenmişlerdi.

Geçenlerde boşandıklarını duydum. Sanal alem ve ilişkiler üzerine biraz kafam takıldı. Ne de olsa işten işe koşuştururken sadece ya problem çözmek ya da takılma yüzünden beynimi kullanır olmuştum ya, oturdum düşündüm.

İnternet ve eğitim

larweda

Eğer öğrenciyseniz, okulda size verilen ödevleri yaparken internet'in nimetlerinden bol bol faydalanıyorsunuzdur. Hatta verilen ödevin çözümünü zahmetsizce hazır olarak internette biryerlerden bulabilmeniz bile çok çok mümkün, hatta bu internetin en temel güzelliklerinden de biri. Ancak eğer öğretmenseniz, ödev verdiğiniz zaman öğrencilerin verdiklerinin bir çalışma sonucu mu olduğunu, yoksa başka bir ödevden kopyalama sonucu mu olduğunu bilememe gibi bir riskiniz var. Sonuçta ödevler öğrenciler araştırsın, kafa patlatsın, birşeyler öğrensin diye veriliyor, internet'ten çözümü afırttmak :) da istenen bir durum değil. Bu durumu gören girişimci bazı arkadaşlar, bir çözüm bulmak yoluna baş koymuşlar, sonuçta da internet teknolojisinin ortaya çıkardığı yepyeni bir hizmet alanı ortaya çıkmış. Sonuçları da gerçekten şaşırtıcı.

BBC arşivlerini dünyaya açıyor !

sundance

Newsforge'un haberine göre BBC, bütün arşivini Internet üzerinden özgürce erişilebilir hale getirecek. Yakın tarihte gerçekleşmesi beklenen bu projenin, Özgür Yazılım'ın ilkelerinin sadece yazılım alanında değil, başka alanlarda da yaygınlaşmasının önemli bir örneği olacak.
Dr. Who ve Red Dwarf bir yana, ne belgeseller, dünya tarihine şahitlik etmiş ne anlara şahitlik edebileceğiz bir düşünün.