C++ için goto kullanımı

0
anonim
Eskiden beri goto terimi ile programcıların arasında ne olduğunu merak ederim. Hemen her kitapta goto teriminden neredeyse bir küfürmüş gibi bahsedilir ama yinede kullanımı anlatılır. Sonunda merakımı gideren cevabı Bruce Eckel'in Thinking in C++ kitabında buldum. Bu kitabın goto kullanımı ile ilgili kısmını aşağıda bulabilirsiniz.
"Goto kullanımı çoğu zaman kötü programcılıkla karıştırılır ki; çoğu zaman da öyledir aslında. Her goto kullandığınızda koda bir daha bakın, başka bir yol olmadığından emin olmak için. Ancak bazı ender durumlarda bir sorunun ancak goto ile çözüldüğünü görebilirsiniz, ama yine de dikkatli olun. İşte bir örnek:
//: C03:gotoKeyword.cpp
// The infamous goto is supported in C++
#include <iostream>
using namespace std;

int main() {
  long val = 0;
  for(int i = 1; i < 1000; i++) {
    for(int j = 1; j < 100; j += 10) {
      val = i * j;
      if(val > 47000)
        goto bottom; 
        // Break would only go to the outer 'for'
    }
  }
  bottom: // A label
  cout << val < endl;
} ///:~


Bir alternatif olarak dışardaki döngüyü test etmek için bir boolean yerleştirilebilir, ve iç döngüyede bir break konulabilir. Ama, eğer daha fazla for ve while döngülerimiz olsaydı içiçe bu iyi bir çözüm olmaktan çıkardı."

Görüşler

0
malkocoglu_2
||Bir alternatif olarak dışardaki döngüyü test
||etmek için bir boolean yerleştirilebilir

.. ya da, goto yerine, dongunun gereken kismini bir islev icine koyup, return kullanarak icice donguden cikabilirsiniz.

Goto'nun zararlari, eski ustalardan Djikstra tarafindan cok ünlü bir makalesinde beyan edilmisti.

Go To Statement Considered Harmful
http://www.acm.org/classics/oct95/

Iyi calismalar,

0
mentat

int main() {
long val = 0;
try{
for(int i = 1; i 47000)
throw benimciciexception();
}
}
catch(benimcicexception ex)
{
cout
exception mekanizmasini kullanmaya hic alisik degilim ama goto'dan hala bin kat daha iyidir. ya da degildir.. goto'yu sevmeyenlerdenim, derleyiciler de sevmezler ayrica. bulasmamakta fayda var..
0
mentat
forumda bi bozukluk var, bu benim yazdigim kod diil! bes alti kere post etmeye cabaladim, sistem php falan kasildi hata verdi, ustune blockquote icine koydum ama yarisini yedi mesajin..

kisaca forlarin basina bir try, goto yerine throw, label yerine de catch ekledim, exception handling iste..
0
mentat
off amaaan, kucuktur buyuktur isareti nanesi.
0
FZ
lt kullanin, gt kullanin ve de PRE html tag´ini kullanin ;-) dünya daha güzel bir yer olsun, sac bas yolmayin
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

O´Reilly´den 2003´ün En İyi Makaleleri, İpuçları ve Kitapları

FZ

Bilgi işlem dünyasının efsanevi yayıncısı O´Reilly ziyaretçi istatistikleri ve okur görüşlerine dayanarak Top 10 makalelerini, ipuçlarını, kitaplarını, vs. seçti. Python, Mac OS X, RegExp, PHP, Mozilla, Python, RSS, Flash MX, Extreme Programming, Java, mplayer, vs. gibi konularda sene boyunca en çok ilgi görmüş, bilgilendirici, vizyon açıcı makalelerin listesini ONLamp Best of 2003 ve O´Reilly Best of 2003 adreslerinde bulabilirsiniz.

Bu arada FM editörlerinden sundance arkadaşımızın mplayer ile ilgili makalesinin ONLamp Top 10 listesinde ikinci sırayı işgal ettiğine dikkat çekmek isterim. Gönül isterdi ki, dünya çapında network adminleri arasında infial yaratan Netcat and Reverse Telnet makalesi de listeye girsin ;-) Ama olsun, o bizim gönüllerimizde alması gereken yeri çoktan aldı :)

Var mı yazmak isteyen?

sundance

Internet'in viral etkisi ile yayılması sonucu forum ve blog yazarlarının artmasının, yazan ve düşünen insan sayısını arttırdığını düşünüyorum.

Arkadaşlarla olan sohbetlerde her geçen gün biraz daha fazla kişinin "yahu bir fırsat bulsam da şu kafamdakileri bir yazıya döksem" dediğini, hatta birçoğunun bunu "derli toplu düşünme aracı" olarak gördüğünü farkettim.

Böyle düşünenler için, bir süredir devam eden bir kampanya var, herne kadar Amerika'da olsa da, (Internet her yerde değil mi?) Milli Roman Yazma Ayı, insanları bir aylık bir süre içinde bir roman yazmaya teşvik ediyor.

OpenBSD'de Basit Ağ Ayarları ve PF (Packet Filter) Kullanımı

honal

OpenBSD üzerinde PF(PacketFilter) kullanarak kendi "firewall" sistemlerini oluşturmak isteyenler için yol gösterici olabilecek bir dökümanı http://cc.kou.edu.tr/huzeyfe/openbsd/pf.pdf adresinden elde edebilirsiniz.

IBM Özgür Yazılım Dergisi 3. Sayısı Çıktı

FZ

IBM Türk tarafından hazırlanan, Türkiye'nin ilk Özgür Yazılım dergisi yayın hayatına yeni ismiyle devam ediyor. IBM Özgür Yazılım'ın 3. sayısı daha önce talep eden üyelerimize ulaştırılmak üzere yola çıktı. Bir sonraki sayının adresinize gönderilmesini istiyorsanız üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncelleyip ve "IBM Özgür Yazılım Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor.

Açık Akademi Yayınlarından Yeni kitap:Linux Sistem Yönetimi

anonim

O'reilly yayınlarından Mart 2007'de çıkan Linux System Administration kitabı Açık Akademi yayınları tarafından Linux Sistem yönetimi(Gerçek Hayattaki Linux Problemlerine Çözümler) adıyla Türkçe'ye kazandırılmıştır.