Cabuk ciz

Çabuk, çiz!

2
butch

Konumuz makine öğrenimi ve karşımızda Google'dan yeni bir oyuncak "Çabuk, çiz!".

Oyun, anahtar kelimeler ile verilen nesneleri kısıtlı bir süre içinde ekrana çizmeniz ve yapay sinir ağlarına dayalı sistemin siz çizmeye çalışırken çizdiğiniz objeyi tahmin etmeye çalışması üzerine kurulu. Zaman kısıtı ve yapay zekanın sürekli değişen tahminleri ile size güzel bir zaman vaat eden oyunu oynarken Google'ın yapay zekası da kendisini geliştirme fırsatı buluyor.

İlgili Yazılar

Activision microtransaction için oyuncu eşleştirmeyi kullanmanın patentini aldı

Lethe

Oyun dünyasında microtransaction trendi çıktı çıkalı çoğu oyuncunun rahatsız olduğu gerceği ortada. Activision'a (ve dolayısıyla Blizzard'a) oyun içi satışlardan kazandığı 3.6 milyar dolar yetmemiş olacak ki kendileri artık oyuncuları eşleştirirken yetenek ve tecrübe dışında daha az oyun içi alım yapan oyuncuları daha cok alım yapanlarla eşleştirmeye başlayacak.

Yani oyuna yeni baslamış...

ÇizBakalım - Online Çizim-Tahmin Oyunu

mdeniza

ÇizBakalım; online, çok kullanıcılı bir çizim-tahmin oyunu.

Yaklaşık 2700 türkçe veya ingilizce kelime arasından rastgele seçilen kelimeleri sırası ile bir kişi çizerken, aynı oyunda olan diğer oyuncular da bu çizim ile anlatılmak istenen kelimeyi tahmin etmeye çalışıyorlar. Kısıtlı bir süre içerisinde doğru tahminde bulunan her oyuncu sırası ile puan alırken, aynı zamanda çizimi yapan oyuncu da her doğru tahmin için bir puan kazanıyor. Bir oyun 10 tur sürüyor, ve oyunun sonunda en yüksek puana sahip olan oyuncu oyunu kazanıyor.

Oyunun en önemli kuralı ise; çizim yaparken kesinlikle harfleri kullanmamak.

Oyun ile ilgili daha ayrıntılı bilgilere ulaşmak ve oyunu yüklemek için oyunun web adresi: cizbakalim.oyunyapimi.org

Seri katil mi? Yoksa bilgisayar programcısı mı?

darkhunter

Burada eğlenceli bir flash var. Resmini gördüğünüz kişinin bir seri katil mi, yoksa bir programcı mı olduğunu tahmin etmeye çalışıyorsunuz. İnanın kişileri tanımayanlar için zor bir tahmin :) Kaynak : FM Forum

Google appliance var mı isteyen?

sundance

Meşhur donanım sitelerinden AnandTech, bir müddettir beklediği Google Search Appliance'a sonunda kavuştu.

Google'ın nasıl bu dünyanın dışından tasarımlar yaptığını veya kolay kullanım/problem giderme için düşündüğü detayları görmek, ya da sitesinde bu sistemi kullanmak isteyenlere şiddetle öneririm.

Symantec Mail Security Appliance'ın kurulum için klavye, monitör ve (burası önemli) belli bir marka USB CD-Rom istediğini düşünürsek, gerçek bir appliance nasıl olur görmek onlar için de iyi olabilir ;)