CD Player ararken...

0
conan
Demin monster`ıma CD Player arıyordum (monster benim penguenin adi) console based olmayan, grafik arabirimli, CDDB ozelliği olan ekranda da fazla yer tutmayacak bi program bakınıyordum. grip ile karşılaştım. Çok cici bir arabirimi var. Sonra bir baktım CD-RiP, RiP+Encode gibi özellikleri de varmış. lame, cdparanoia gibi toolları toparlayıp, güzel bir arabirimde sunmuşlar. binary dosya stripped halde 454 K. GUI yaratmak için GTK kullanılmış. İçinde built-in Help menüsü de çıkıyor ki bu beni şaşırttı biraz :) Help`i çalıştırdım şimdi... Nautilus açıldı! Ne alakaysa. :)) [Naklen yayın oldu biraz]

Neyse en sevdiğim yönü ise küçük bir şekilde bi kenara koyup da sakin sakin çalmasını sağlayabiliyorsunuz. Bence oldukça güzel bir program. Herkeslere tavsiye ediyorum. Özellikle benim gibi CD dinlemeyi seviyorsanız. blackbox menüme hemen ekledim :) Sayfada screenshot`lar var.

Müzikli günler.

İlgili Yazılar

HTML Form Onaylama (JavaScript ile programlamaya son!)

FZ

(GÜNCELLEME: Mozilla ile uyumlu hale getirildi) Herhangi bir web sayfası içinde herhangi bir html formu yerleştirdiğimizde bunun hemen ardından genellikle form gönderilmeden önce kullanıcının bu formu düzgün şekilde doldurup doldurmadığını kontrol etmek isteriz ("form validation"). Böylece sunucu tarafındaki kontrollere geçmeden önce doğrudan kullanıcının bilgisayarında yani istemcide hızlıca ve basit bir kontrol gerçekleştirebilir, hatalı ya da eksik bilgi girişinin bir nebze önünü kesmiş oluruz.

AJAX :: Asynchronous Javascript & XML

SHiBuMi

AJAX, özellikle web tabanlı uygulamalar geliştirenlerin hoşuna gidecek, çeşitli teknolojileri ve araçların birleşiminden oluşan, yeni olarak kabul edebileceğimiz bir teknoloji. AJAX bir programlama dili ya da aracı değil, yalnızca belli teknikleri kullanarak mevcut web uygulamalarının daha interaktif hale nasıl getirilebileceği üzerine kafa yoran bir teknoloji.

PowerPoint (Ya Da Killer App Gerçekten Öldürür Mü?)

FZ

Yazılımcıların pek çoğu Bob Gaskins'in yerinde olmak ister(di) herhalde. Dünyanın en çok kullanılan programlarından birini geliştiren bu yazılımcı acaba geliştirdiği PowerPoint ile milyonlarca kişiyi zihinsel bir çıkmaza sokacağının farkında mıydı?

PowerPoint insanda beyin hasarı yaratır mı? Karmaşık bilginin gözden kaçmasına yol açar mı? PowerPoint, hayati risk taşıyan durumların fark edilmesini engelleyerek ve konuyu "basitleştirerek" (!) insan hayatını tehlikeye atar mı? Olası çözümler nedir? Pekiyi ya karşıt görüşler? Devam edelim...

Türkçe CMS yazılımı : Websis

anonim

Türkiye'de açık-kod'a destek gün geçtikçe büyüyor. Bunun son göstergelerinden biriside Websis. Websis, Cyrocom isimli bir Türk oluşumun meyvesi.
Esas olarak AWF isimli bir CMS'nin 1.1 versiyonu üzerine kurulan Websis, PHP ve MySQL ile çalışıyor.

İzmir'de Silikon Vadisi Kuruluyor

anonim

Turk.internet.com un haberine göre:
İzmirli 32 yazılım fiması imkansızı başardı ve ortak akılda birleşerek Silikon Vadisi'ni hayata geçirecek projenin temelini attı. Projenin mimarı olan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Akyelli, 32 firmayı biraraya getirerek, Amerika'daki Silikon Vadisi'nin bir benzerini İzmir'de kuracak altyapıyı hazırladı.