Çekirdekten Haber Var

0
anonim
Linux çekirdeğinin 2.4.29-rc1 versiyonu yayınlandı. Bu konunun taşıdığı haber değeri ise bu versiyonun kullanıcıların root haklarına ulaşmasını sağlayan önemli sayılabilecek bir güvenlik açığını da düzeltiyor olması. Bu açık aynı zamanda 2.6 serisi çekirdekleri de etkiliyor. 2.6 serisinde bu açığı kapatmak için gereken yamayı ( Alan Cox tarafından ) burada bulabilirsiniz.

Linux çekirdeğinde bir diğer gelecek vaat eden gelişme ise Jake Moilanen tarafından duyuruldu. Kerneltrap'ın haberine göre Moilanen'ın geliştirdiği genetik algoritma sayesinde %1-%3 arasında değişen oranda performans artışı sağlanıyor. IO zamanlayıcı ve Cpu zamanlayıcılarının kendilerini en iyi performansı verecek şekilde ayarlanmasına dayanan algoritma için Moilanen "Sağlanan performans artışı çok yüksek olmamasına rağmen söz konusu zamanlayıcılar hakkında uzman birisinin bu oranı yükseltebileceğini düşünüyorum" dedi.

İlgili Yazılar

Linux İçin Opera 6

sundance

Browserlar arasında bir kaç yıldır en hafif ve en hızlı olma ünvanını kimselere kaptırmayan Opera 13 Kasım`da Windows için çıkarttığı Opera 6 TP1`i, bu sefer de Linux için çıkarttı.

\r\r\r \r\r\r Her zaman bildiğimiz Opera, 486-DX2/66`da 16Mb ram ile bile oldukça iyi performans vermeye devam ediyor, dahası bu yeni sürümünde fonksionel gelişimlerin yanı sıra, görünüşünü de tamamen isteğinize uygun hale getirme imkanı sağlıyor. Şahsen bir yıldır başka browser kullanmıyorum, tavsiye ederim...

Sco´ya dur!

sundance

Avusturya´lı bir firma, kendisine yasadışı olarak Sco´ya ait kodlar bulunduran Unix versionları kullandığı gerekçesiyle lisans satmak isteyen Sco firmasından detaylı olarak bu iddialarını kanıtlamalarını resmi olarak istedi.

Sözkonusu açıklamada eğer 1 Şubat 2004 tarihine kadar iddialarını ispatlayamazsa, Sco firması hakkında, şirketi karalamaya yönelik, asılsız beyanatta bulunmaktan dava açılacak

Someeebody stop Ally Mc Beal!

XBox Linux´tan yeni haberler

tongucyumruk

Son zamanlarda XBox-Linux projesinde kıpırtılar sıklaştı. İşte XBox-Linux'tan son haberler:

-XBox linux üzerinde (sanırım emulatör üzerinden) Windows 2000 çalıştırılıp onun içerisinde de video oynatıldı. Videosun buradan indirebilir, basın bültenine de buradan ulaşabilirsiniz. Sanırım Bir performans şovu yapmak istemişler

Gebze Belediyesi GNU/Linux'u Tercih Etti

talat

Gebze de belediye kendi kullandığı masaüstü ve sunucu bilgisayar sistemlerinde Windows'tan Linux'a geçme kararı aldı. Sistem Debian kullanılacak.Linux dağıtımı web için Firefox, ofis uygulamaları için Open Office, masaüstü içinse GNOME arabirimini kullanıyor. Hayırlısı diğer belediyelere

Ptrace açığı

raistlinthewiz

Linux 2.4 ve 2.2 kernelların hepsinde yer alan bir açık sayesinde normal bir kullanıcı , bu açıktan yararlanarak sistem root yetkisine sahip olabiliyor.
Acil olarak patchler yayınlandı ve 2.4 ve 2.2 serileri için fix içeren sonraki sürümler yolda. 2.5 kernellar'da sorun olmadığı belirtiliyor.
Daha fazla bilgi için: www.kerneltrap.org/node.php?id=611