İlgili Yazılar

Haydi Yarışa!

meddah

IBM, Novell, Mainsoft gibi firmaların sponsorluğunda, 23 Mart 2007'de başlayacak olan Race to Linux 2.0 isimli organizasyonun amacı ASP.NET geliştiricilerini Windows platformundan, Linux platformuna nasıl geçebilecekleri konusunda fikir vermek.

Yeni projeler peki, ama mevcut projeleri nasıl Linux'a göç edebileceğinizi düşünüyorsanız!, Mono takımının geliştirdiği göç (migration) aracı olan MoMA ile ilgili makaleye buradan erişebilirsiniz.

Kernel ikiye mi ayrılıyor?

BBK

Arkadaşlar Techworld de okudum bir habere göre; 2.7 sürümünden itibaren kernelin iki versiyonlu olması gündemde.. Kernel ikiye ayrılabilir..
Bu konudaki Slashdot haberi burada.

Acaba Linux, Win~ ailesinin yıllar önceden yaptığı Desktop / Server ayrımına yeni mi gidiyor? Yoksa yanlış bir tutum mu?

Matrix de UNIX Kullanıyor!

sundance

Evet, yanlış okumadınız, bahsettiğimiz Neo'nun kral olduğu Matrix evreni. Linux Security.com'da yeralan haberde, Trinity'nin bir sistemi kırmak için bir Unix terminalden nmap ve ssh v1 kullandığı gözüküyor

Nmap'i bir filmde göreceğimi tahmin etmezdim açıkcası :) Tabi ssh v1'ın ortadan kalkalı bir müddet olması ve Matrix'in güvenlik listelerini takip etmeyip, script kiddielere davetiye çıkartması üzücü :)

College Linux 2.3 İncelemesi

anonim

LinuxTurkey.org College Linux u masaüstü kullanımı açısından incelemiş:

College Linux 2.3 Darth Vader (evet sürüm ismi olarak Star Wars karakter isimleri kullanıyor, bir sonraki sürüm ise Obi Van adını taşıyor) aslen İsviçre'deki Robert Kenedy College öğrencileri ve genel olarak üniversite öğrenci popülasyonuna hitab eden bir dağıtım. Dağıtım Linux dünyasının en sert ve en Unixvari dağıtımı olan Slackware üzerine kurulmuş.

Linux gibi Windows

sundance

Sizde mi commandline kullandığınız günleri özlüyorsunuz, veya Windows Commander da zaman zaman rahat edemeyip, Command.exe yazıp dos ekranına düşenlerden misiniz ? Yoksa "Ah şöyle Unix'deki gibi commandline ortamı olsa mı diyorsunuz ?"

GNU Utilities for Windows böyle bir proje işte. Cygnus layerına ihtiyaç duymayan, Linux komutlarının büyük bir kısmını kapsayan bu paket tam size göre. Hatta isterseniz ZShell bile var :)