Kernel ikiye mi ayrılıyor?

0
BBK
Arkadaşlar Techworld de okudum bir habere göre; 2.7 sürümünden itibaren kernelin iki versiyonlu olması gündemde.. Kernel ikiye ayrılabilir..
Bu konudaki Slashdot haberi burada.

Acaba Linux, Win~ ailesinin yıllar önceden yaptığı Desktop / Server ayrımına yeni mi gidiyor? Yoksa yanlış bir tutum mu?
Forumda bu konu için tıklayın

Görüşler

0
Teorisyen
Bence iyi olur...

Çünkü çoğunlukla Ev kullanıcılarının Servervari türü işlemlere ihtiyaçları bulunmamakta...
Elindeki bilgisayarı her 6 ayda bir değiştiremeyen ev kullanıcısı, hiç olmazsa elindeki İşletim Sistemini daha rahat kullanır.

Yok benim makinam canavar, asar keser diyorsanız.. Buyurun Server Kerneli kullanın..

Yani tabak ne kadar büyükse o kadar yoğurt yenecek misali...
0
resilence
bu ayrımı dağıtımlar zaten yapıyor, çekirdeği ayırmak bence hata...
0
realist
Balon bu.
0
Challenger
Malesef bunu Andrew Morton söylemişti.
0
bahadirkandemir

Yanlış hatırlamıyorsam, birkaç ay önce, irc.freenode.net #turklug'da bunun tartışmasını yapmıştık.

Hangi özellik/modüllerin sunucuda, hangilerinin istemcide bulunacağının belirlenmesinin çok güç olacağını savunmuştum.

Sunucusuna tv kartı ya da kamera bağlamak isteyen bir sunucu yöneticisiyim mesela. Desktop kernel kodlarını Server'a port etmekle mi uğraşacağım?

0
urxalit
Zaten preemtive ile yaklaşık böyle bir ayrıma gidilmişti. Ama 2 ayrı çekirdek kaynak kodu yayınlanacağını sanmam. Olsa olsa tavsiye config'ler ve dağıtımların tercihleri rol oynayabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Litux'tan

fevzinet

BTnet'teki habere göre : " Litux, yazılım alanında kariyer sahibi olmak isteyenlere, açık kaynak kodlu veya lisans ücreti gerektirmeyen alternatifler sunuyor. "

Zihinlerdeki Penguen Masaüstünde Durduğu Gibi Durmuyor.

acemi_

John H. Terpstra, "Masaüstünde Linux kullanmak için 10 neden" başlıklı bir sunum hazırlayacaktı. Linux'a alışkın olan biri için bunu ispatlamanın hiç de zor olmayacağını düşündü. Sonuçta MS Windows, sadece bir işletim sistemi idi ve benzer araçlar, Linux için de olduğuna göre Windows'dan vazgeçmemek için bir engel göremiyordu. Zira ofis uygulamaları, web tarayıcılar, e-mail istemcileri Linux için de vardı ve oldukça iyiydiler.

10 trilyonla neler yapılmaz...(mesela kendi işletim sistemimiz)

gILgamIsh

Her nekadar KamuNet projesi hakkında bilgi sahibi olmasam da (henüz) projenin ve onun için ayrılan bütçenin, burada çokça dile getirdiğimiz hayaller için bir başlangıç olabileceği konusunda ümitliyim. Gerçekten de önümüze hazır sunulan ve nimet diye sarıldığımız yazılımlar (onlar kendini biliyor) aslında tüm ülke için her açıdan büyük stratejik önem taşıyorlar. Belki bu uyum yasası benzeri avrupa+&KamuNet projesi ve onun için ayrılan 10 trilyon aklımızı başımıza getirmek için bir neden olur ne dersiniz??
Aşağıdaki metin Mac kullanıcılarının listesi "Elmakurdu"ndan alıntıdır.

Elektrik ve Elektronikçiler için Türkçe Live CD: Boreas Linux

anonim

Elektrik ve Elektronik geliştiricileri için hazırlanan, doğrudan CDden çalışan, simülasyon, baskı devre ve şema çizimi, PIC programlama gibi konulardaki Linux yazılımlarının bulunduğu özel bir işletim sistemi Boreas Linux.

Boreas LINUX'un içerdiği elektrik/elektronik yazılımlarından birkaçı:

Uludağ sitesi yenilendi

bm

Aklıma geldikçe bloglara ve siteye bakıp duruyordum, bugün Uludağ sitesinin yenilendigini farkettim. Özellikle sıkca sorulan sorular listesi iyi olmuş. Burada birbirimizi yerken -- pardon sohbet ederken -- en azından basit sorulara kolayca link verme imkanı olduğu gibi, burada sıkça sorulan soruların da cevaplanabileceği bir döküman var. FMcilerin bakmalarını tavsiye ederim.