İlgili Yazılar

Google'dan Web Tarayıcı

anonim

Google Chrome adında bir web tarayıcıyı piyasaya sürmeye hazırlandığını dün resmi blog sitesinden duyurdu... ilgili linkler http://googleblog.blogspot.com/2008/09/fresh-take-on-browser.html http://www.bildirgec.org/yazi/google-web-tarayicisi-google-chrome-1 http://blogoscoped.com/archive/2008-09-02-n72.html

Google web sayfalarını gerçek zamanlı olarak indekslemeye başladı!

esrefatak

Bloğunuza az önce eklediğiniz bir makalenin adını Google'da arattırsanız sonuç listesinde adınızı göremezsiniz. Çünkü Google bloğunuzdaki yeni sayfalara birkaç günde bir bakar. Bu gecikme sıkıntıları artık son buluyor. Artık yeni sayfalar birkaç dakika içerisinde Google'da çıkmaya başlayacak. Fakat önemli bir nokta var; yazıyı yeni eklediğiniz için henüz yazınıza kimse bağlantı koymadı. Bu durumda Google sayfanızın rank'ını nasıl tespit edecek?

Google Maps

ether

Google, ABD'nin detaylı haritalarına ulaşımı ve haritalar üzerinde arama yapabilmeyi sağlayan Google Maps hizmetinin beta sürümünü hizmete açtı.

Google'da çalışmak için ne yapmalı?

FZ

Hiç köpek gezdirerek para kazandınız mı? Yalnız mı yoksa grupla mı çalışmayı tercih ediyorsunuz? Herhangi bir konuda dünya rekorunuz var mı? Doğru cevaplar size Google'da bir iş sağlayabilir.

'Kaliteli ve zeki' elemanlar çalıştıran arama motoru Google, seçeneklerini genişletti. Artık kitap yazan veya kendi kulübünü kuran insanlarla çalışmayı seçiyor. Google'ın hızla gelişen arama ve reklam bölümleri için daha fazla mühendis ve satış temsilcisine ihtiyaç var. Bu yüzden her ay eline ulaşan 100 bin başvurudan en pırıltılıları seçebilmek için otomatik bir yol başlattı. Başvuranların doldurduğu ayrıntılı online ankette, adayların davranış, kişilik özellikleri ve hayatı araştırılıyor.

Google ve İşe Eleman Alma Yöntemlerinden Biri Daha

FZ

Askerliğini yapmakta olan matematikçi bir dostumun dikkatini çekmiş, Google'dan eski bir blog girdisi, paylaşayım dedim. Euler sabitinde, virgülden sonra akıp giden sayı dizisi içindeki ilk 10 basamaklı asal sayıyı soran ve bunun sonucuna .com uzantısı ekleyip oluşturulan URL'den bilgisayarcılara çağrı yapan bir ilan! ;-)

http://www.google.com/googleblog/2004/07/warning-we-brake-for-number-theory.html

Eğer cevabı biliyorsanız (ya da bulabiliyorsanız), web tarayıcınızdan ilgili siteye gidip ne olduğunu görebilirsiniz ;-)