Google web sayfalarını gerçek zamanlı olarak indekslemeye başladı!

0
esrefatak
Bloğunuza az önce eklediğiniz bir makalenin adını Google'da arattırsanız sonuç listesinde adınızı göremezsiniz. Çünkü Google bloğunuzdaki yeni sayfalara birkaç günde bir bakar. Bu gecikme sıkıntıları artık son buluyor. Artık yeni sayfalar birkaç dakika içerisinde Google'da çıkmaya başlayacak. Fakat önemli bir nokta var; yazıyı yeni eklediğiniz için henüz yazınıza kimse bağlantı koymadı. Bu durumda Google sayfanızın rank'ını nasıl tespit edecek?
Arama sonuçlarında yazınız acaba kaçıncı sırada çıkmalı? İşte bu sorunu da şöyle çözmüşler; Google, sitenizdeki diğer sayfaların genel rank'ını tespit ediyor ve yazınız ilk olarak bu rank ile listeye alınıyor. Daha sonra zaman geçtikçe gerçek sıralamanız belli oluyor.

Ayrıntılar:
Google Artificially Promotes Recent Web Pages
http://blog.vukuf.com/2008/01/google-web-sayfalarn-gerek-zamanl.html

Görüşler

0
ufuk35
Bu yararlı yazıyı yazan arkadaşa teşekkür ediyorum fakat "indexlemek" diye bir kelime Türkçemiz'de var mıdır? Yoksa bu kelimeyi neresinden uydurmuştur? Cevabını bekliyorum.

Lütfen TÜRKÇE yazalım!
0
zekzekus
Buraya bakabilirsiniz. Uzman değilim amaTDK sözlüğünde olduğuna göre Türkçemiz'de de vardır sanırım. Yorumunuzda belirttiğiniz gibi "index" olarak yazılmış olsaydı haklı olabilirdiniz ama bu da çirkin üslübunuzu haklı çıkarmazdı doğal olarak.
0
esrefatak
Evet zekzekus. TDK sözlüğünde indekslemek kelimesi mevcut. Teşekkür ederim.

Yazım o kadar da kötü kelimeler kullanmıyor. Emin olun hangi yabancı kelimeyi kullanırsam kullanayım, hakaretamiz kelimeler kadar zararlı olamaz. Yanılıyor muyum?

Teşekkür ederim.
0
devmach
@ufuk35 :
Türkçemiz'de yer alan , öz Türkçe yada diğer dillerden Türkçe'ye geçen kelimeler hakkında günlük olarak bilinç kazanmak için buyrun
Her gün alınacak bir doz e-posta sinirlerinizin yatışmasını sağlayabilir ve olası kalp krizi riskini azaltabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google PC

demirten

Los Angeles Times'da çıkan bir habere göre Google, başta WallMart olmak üzere dev mağaza zincirleriyle PC satmak üzerine görüşmeler yapmaktaymış. Ayrıca analistlerin yorumları, 2006 yılı içerisinde, Google işletim sistemli ucuz bilgisayarların satışına başlanabileceği yönünde. Haberin tamamı için: latimes.com/business/

Google'dan Sosyal Fon

parsifal

Küresel yoksulluk, enerji ve çevre gibi sosyal konularda yapılacak araştırmalar için Google fon oluşturmaya karar verdi.
Fonun, halka arzlardan elde edilen gelirin %1'inin aktarılmasıyla oluşacağı, bu payın şirketin yıllık karının %1'ine denk geldiği belirtildi.

Kaynak: 13 Ekim 2005 Cumhuriyet gazetesi s.13

Google Yardımıyla Kendi TLD'nizi Yönetin: Nomulus

tongucyumruk

Eğer alan adı dünyasını bir süredir takip ediyorsanız biliyorsunuzdur, uzun bir süredir ICANN'in "para varsa varım" politikası sayesinde gerekli ücreti ödeyip altyapınızı da kurduktan sonra .ninja, .xyz veya .google gibi kendi TLD'nizi (TLD = Top Level Domain, Üst Seviye Alan Adı) kurabiliyorsunuz.

Google sayesinde, artık kendi TLD'nizi çok daha kolay bir şekilde kurup...

SPeeDY

parsifal

Http protokolü ile yetinmiyen Google web'i daha hızlı getirmenin yollarında SPDY protokolü ile karşımızda...
SPDY ile Google;
- Tek bir TCP bağlantı üzerinden birden çok HTTP isteği,
- Lüzumsuz headerları kaldırıp kalanları sıkıştırmak,
- SSL'i temel protokol olarak kullanmak,
- Sayfa yüklemelerini %50 oranında azaltma gibi pek çok yeniliği hedefliyor.

Progressive Web App Dünyasına Giriş: Manifest

butch

Progressive Web App (PWA), Google'ın günümüz web uygulamalarının iyi birer mobil uygulamaya dönüşebilmesi için önerdiği özellikler çerçevesinde ortaya çıkan bir kavram. Tarihsel olarak Responsive Web'den sonra ortaya çıkan gelişme olarak anılacak ve görünen o ki web dünyasında bir büyük değişime daha tanıklık etmemize sebep olacak.

Bir PWA'nın temelde sahip olması gereken özellikler...