DDoS şirket iflas ettirdi

0
conan
İngiltere'nin en eski İnternet Servis Sağlayıcılarından CloudNine Communications yaşadığı yoğun Distributed Denial of Service (DDoS) atakları sonucunda geçen hafta şirketi rakibine sattığını açıkladı! Yaşadıkları yoğun ataklar sonucunda müşterilerine hizmet verememekten dolayı gelirleri sürekli olarak düşen şirket en sonunda 2500 müşterisiyle birlikte rakibi ZetNet'e satıldı. Kurucularından Emeric Miszti'nin dediğine göre basit olarak sitelerini bakım nedeniyle çok uzun süreli kapamak zorunda kalmışlar ve sonunda düşünüp taşınıp şirketi ZetNet'e satmaya karar vermişler.
Şirket kurucularının söylediklerine göre bu ataklar aylardır ve düzenli bir şekilde olmaktaymış. Atakta bulunan kişi ya da kişilerin belirli aralıklarla şirketin network profilini çıkarmaya yönelik probe ataklarda bulunduklarını ve de bunların sonucunda DDoS ataklarını önemli servis bilgisayarlarına yönelttikleri de ortaya çıkan başka bir sonuç. Yasal işlemlere de başlanmış ama tarih gösteriyor ki DDoS atakları oldukça zor çözülen yasal olaylar.
CNN haberi, CloudNine'in müşterilerine yaptığı açıklama.

İlgili Yazılar

NSA Bizi Yiyor Mu?

experience

NSA'yı biliyoruz, söylenene gore hepimizi, her şeyimizi dinliyor bu keratalar.

Washington Post'ta 27 Ocak'ta yayımlanmış bir haber denk geldi. Habere burdan ulaşabilirsiniz.

Haberin özeti: Bush, NSA'yı ziyaret etmiş. Buraya kadar normal ama bu haberden ben NSA'nın pek de alengirli kulengirli sistemler kullanmadığına kanaat getirdim (bizi yiyor olmasınlar sakın?)

Kriptografi ne kadar güvenli?

e2e

Bir süredir devam eden, ABD'nin, İran gizli servisinin iletişimini izlediği yönündeki tartışmaları duymuşsunuzdur. Olay ilk önce bu bilgiyi İran'ın nasıl elde ettiği etrafında dönüyordu. Senaryolardan en kuvvetli olanı ise bir dönemler ABD'nin Irak'ta en çok güvendiği ve gizli servis hizmetlerinden dolayı aylık $335,000 ödediği Ahmad Chalabi'nin bu bilgiyi, içkili bir ABD gizli servis ajanından aldığı ve İran'a verdiğiydi.

BBC'deki bu haber ise olayın teknik olarak nasıl yapılıyor olabileceği üzerinde duruyor.
Çeşitli güvenlik uzmanlarıyla yapılan röportajlardan alıntılarla günümüz kriptografi uygulamalarının kırılamayacağı, bu izleme olayının insan hatası(?) veya bir backdoor sayesinde yapılmış olabileceği anlatılıyor.

Alıntılardan biri beni biraz düşündürttü: Acaba?!

"The Code Book" kitabının yazarı Simon Singh: "... Bugün bir email göndersem, dünyanın tüm gizli servisleri, dünyanın tüm bilgisayarlarını kullansalar dahi çözemezler. Şifrelemeyi yapanlar şifre kırıcıları karşısında oldukça büyük bir avantaja sahipler."

Akustik Şifre Analizi: Mikroişlemcinizin Çıkardığı Sesler ve Potansiyel Saldırı

FZ

Bilgisayarınızın kalbini dinlemeyi denediniz mi? Acaba GnuPG ile bir şeyleri şifrelerken çıkan ``sesler´´ olası bir saldırgana bazı ipuçları verir mi? Mikroişlemciyi dinlemek mi!? O da ne! diyenlerden misiniz?

O halde Adi Shamir ve Eran Tromer´in Acoustic Cryptanalysis başlıklı bu ilginç çalışması ufkunuzu genişletebilir.

Phrack #63

sakpolat

Merakla beklenen Phrack dergisinin 63. sayısı yayınlandı.
http://www.phrack.org

Güvenlik Semineri ve Capture The Flag Yarışması

sundance

3-4 Mart günlerinde Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek Free Days kapsamında, Fazlamesai üyelerinden Emre Sağlam, Kıvılcım Hindistan ve EnderUnix'den Huzeyfe Önal'ın katılacağı bir seminer ve ardından da iki ayrı güne yayılmış güvenlik workshopları düzenlenecek.

Bunlara ek olarak da etkinlik süresince ödüllü bir "Capture The Flag" yarışmamız olacak. Web zayıflıkları, GNU/Linux işletim sistemi ve wireless konularındaki zayıflıkları olan sistemimize bakalım kim en kısa sürede ulaşacak.