Debian Konsorsiyumu Genişlemeye Devam Ediyor

0
butch

Görüşler

0
debiantech
Bazı debian tabanlı sürümlerde paketlerde sorun çıkıyordu.Ubuntuda böle bir sorun yaşamıştı.Böle bir birleşme debianın paket kalitesinimi bozar yoksa paket havuzlarında dağıtımlara göre ayrı paket havuzları oluşturulacak.Bilgi eksikliğim varsa kusura bakmayın lütfen...
0
codaine
Eğer tamamen yeni bir "kurumsal" dağıtım olacaksa, bu farklı bir depoda oluşturulur. Ubuntu'daki karmaşa aslında ubuntu'nun koşarak ilerlemeye çalışmasından ve debian'ı masaüstü tarafında tamamlamaya çalışırken debian experimental'daki sürümlerden bile ileri sürümleri kullanmasından kaynaklanıyor.

RMS'nin de üstüne basarak tekrarladığı ve bu dedikodulara göre kurmaya çalıştığı konsorsyum .deb duynasının birbiriyle çok daha uyumlu olmasını sağlayacak.

Buarada Progeny zaten bir kurumsal debian dağıtımı. Ayrıca -yanlış değilsem- knoppix de bir marka veya bir kurum değil, herahalde yanlış yazılmış.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Çekirdeğinde 8 Açık ve Çözümleri

FZ

Sistem ve ağ yöneticilerinin dikkatine: Debian´ın güvenlik sitesinde Linux çekirdeğinde en son tespit edilen ve IA32 mimarili bilgisayarları etkileyen hatalar ve bunlarla ilgili çözümler mevcuttur. Detaylı bilgiyi yukarıdaki linkten edinebilirsiniz.

Skolelinux Debian Labs

roktas

MEBnin okullarda bilgisayar ve Internet kullanımını yaygınlaştırmak için ayırdığı bütçeyi ve bu bütçenin nereye harcandığını yeterince bilmiyorum. Fakat ticari işletim sistemi ve uygulamalarının kurumsal ölçekte daha fazla tercih edildiği gerçeğini göz önünde bulundurursak GNU/Linux veya diğer özgür lisanslı bilgi-işlem ortamlarının yeterli rağbeti görmediğini tahmin edebiliriz. Üstelik eğitim kurumlarımızdaki maddi imkansızlıklara rağmen böyle bir durum söz konusu.

İyi ki sevdin Ian: Debian 10 Yaşında

yuxel

16 Ağustos 2003 Cumartesi günü Ian Murdock'ın zevcesi Deb'e olan aşkına en büyük hediyesi 10. yılını doldurmuş olacak. 16 Ağustos'ta bir başka güzel boot edecek Debian, çekirdekteki logoda tux yerine çiçekler böcekler göreceğiz, apt'nin kalbi pırpır edecek. Bu aşkın 100. yılını görme dileğiyle .

apt-get install love

APT-HOWTO Çevirisi

anonim

APT hakkında başladığımız yazı dizisinin sonucunda zaten varolan APT-HOWTO'dan farklı bir şey çıkmayacağını anlayınca, belgeyi çevirdik. Zaman kısıtından dolayı çeviride içimize sinmeyen, bazı sevimsiz noktalar olabilir, vakit buldukça düzeltmeye çalışacağım.

APT-HOWTO çevirisine aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz:

http://www.debian-tr.org/belgeler/apt-howto

Linux Workstation, niye ki ?

sundance

GNU/Linux`a olan sevgimiz malum, dahası bu türün en köklere sadık dağıtımı Debian ise son zamanlarda gözde fetişlerimizden. Hemen her akşam 10 civarı irc.openprojects.net #debian.tr kanalında buluşmaktayız. Fakat temelde bir sunucu sistemi olarak başlayan Linux`u masaüstünde kullanma isteğimiz bir çoklarına gereksiz bir çaba olarak gelebilir. Halbuki biz Linux`un masaüstünde/gündelik hayatta bize çok daha fazla imkanlar sunduğunu ve her çabaya değdiğini düşünüyoruz.

Bu konuda güzel çalışmalara imza atan Gürkan Şengün(a.k.a. Tarzeau) çok güzel bir İş İstasyonu Olarak Linux makalesi hazırlamış. Hala şüphesi olanlar için ;)