Devletimiz Internet de ne kadar Korunuyor?

0
anonim
Silahlarımız var uçaklarımız, gemilerimiz, evet savaşa hazırız, ama o ne; biri geldi tüm telekomünikasyon sistemimizi down etti, bunu 1 kisi yaptı ve gitti ,daha sonra düşman geldi ve gümm gümm işimiz bitti. Evet artık elektronik ve ekonomik savaş önemli. Ülkemizin güvenliği askeri açıdan mükemmel ama Internet açısından nasılız acaba ?

Örnek mi istersiniz ? Devlet Malzeme Ofisi'nin sayfası hack ediliyor , hem de elektronik ticaret kısmı, hem de 1 gunde 2 kez :) ayda kaç kez bilinmiyor. Hacker uyarıyor `burda bug var düzeltin şunu` diyor, ama düzeltmiyorlar, dahası düzeltemiyorlar, ve bunu yapan da DMO değil, o siteyi yapan, asıl bu işi alan bir danışman firma. Üzüldüm açıkcası hem de çok...

Görüşler

0
anonim
Gittim baktım siteye asp ile yapılmış asp=microsoft=nt/2000=yolgeçen hanı modunda server linux+php+mysql olsaydı bişi olmazdı siteye geçmiş olsun ne diyelim :)
0
conan
Tabii ki silahli kuvvetlerimizin iletisim altyapisi konusunda bir calismam yok ama, TSK`nin kendi ic iletisimi icin genel telekomunikasyon hatlarini kullanmadigi kesin. Yani savas esnasinda iletisim altyapisinin cokertilmesi senaryosu silahli kuvvetleri sagir ya da kor birakmaktan su an icin bana uzak gorunuyor.

Ama bahsettigin sorun devletin arabirimi olan web sayfalarinin hack edilmesi ise, bu konuda detayli bir altyapi olusturulmasi konusunda seninle kesinlikle hemfikirim. Ama surasi da bir gercek ki web sayfalarinin hack edilmesi ile bilgi hirsizligi arasinda buyuk bir fark da mevcut. Bugun FBI`in sayfalari da hack ediliyor ama bunlar zaten X sirketi tarafinda host ediliyorlar. Dolayisiyla FBI`in web sayfasini hack eden sahis kalkip da haliyle Usama Bin Laden`in dosyasini da silemiyor ;)

0
Max
TSK nin birimine gore iletisim olayi farkli aslinda su an bu konuda iyi olan Hava Kuvvetleri ve deniz kuvvetleri , kara kuv.leri ise genel ve daha eski bir sistemolan genel olmayan dahili sistemi kullaniyor .Eski Gen.Kur.Bsk.larindan biri artik insan gucunden daha onemlisi elektronik savastir demisti, ki gercekten de hakli elektronik savas sanal savas , Turkiye sanal savas konusunda geri malesef, Ermeniler kalkip geliyor www.kultur.gov.tr ye saldiriyor site gocuyor gaztelerde haber oluyor , makina basina da adam koymuslar bisi olursa eski haline getirmek icin, simdi eger bizim genclerimiz yada internetcilerimiz, chat, icq, gibi gercekten insana arkadas ve dost dan fazla bisi kazandirmicak programlarla hasir nesir olacaklarina, veyahut , irc de trojanlar kullanarak birbirinin makinasina girip kanal calmalarla ugrasacagina internet security gibi konulara agirlik verseler, Ermenilere guzel bir sanal cevap verirdik.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux kaynak koduna gizlice sızma denemesi

anonim

ntvmsnbc'nin haberine göre kötü niyetli biri Linux çekirdeğinin yeni versiyonuna bir trojan yüklemeye çalışmış.

‘Bitkeeper’ kaynak kodu güvenlik birimi, dışardan gelen bu müdahaleyi 24 saat içerisinde tespit ederek açık veritabanını kapadı, böylece kötü niyetli yazılımcının çekirdek üzerinde yapmak istediği değişiklikler Linux kodlarına yansımadı. Bitkeeper’ın yazılımcısı Larry McVoy söz konusu tehdidin sonuca ulaşmadığını belirtti.

KAISER, Meltdown, Spectre... Neler oluyor?

tongucyumruk

butch kibarca "neler oluyor?" diye sorduktan sonra kısaca son günlerde bilişim dünyasini sallayan, "bulutlarımız ne olacak?", "oyunlar da mı yavaşlayacak?" ve, "Bitcoin alalım mı?" gibi sorulara yol açan haberler üzerine kısa bir Türkçe açıklama yapma ihtiyacı hissettim.

Baştan söyleyeyim, konu üzerine çok derin bilgisi olan bir insan değilim, bu konu...

MP3 Çalar ile ATM’den Kredi Kartı Bilgisi Çalındı

innaw

İngiltere, Manchester'da yaşayan 41 yaşındaki Maxwell Parsons, sıradan bir MP3 çalar ile bankaların güvenlik sistemlerini aşarak kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği suçlaması ile tutuklandı. 200.000 £ çaldığı bildirilen Parsons’un “ters mühendislik” olarak adlandırılan ve son dönemde yaygınlaşan bir yöntem kullandığı bildiriliyor.

Kaynaklar: 1, 2

Opera 7.53 ve öncesi versiyonlarda güvenlik açıkları tesbit edildi

ttk

Opera web tarayıcısının 7.53 ve öncesi versiyonlarında, Linux, Mac ve Windows platformlarında tehlikeli güvenlik açıkları tesbit edildi.

Kullanıcının makinasındaki dosya ve klasörlere okuma hakkı ile erişim, Opera ile alınmış maillerine erişim, kullanıcıya ait cookie'lerin çalınabilmesi, adres yanıltması ve kullanıcının daha önce girdiği adreslerin tesbit edilebilmesi bu açıklardan bazıları imiş. Açığı tesbit edenler ilgili yerleri bilgilendirmişler ve Opera web tarayıcısının açıkları giderilmiş 7.54 numaralı versiyonu indirilmek üzere sitesine konulmuş. Bu programı tercih edenlerin yeni versiyonu indirmeleri faydalarına olacaktır.

Orijinal haber için adres : http://www.net-security.org/vuln.php?id=3625