DOS, DDOS Atakları ve Korunma Yöntemleri Semineri

0
anonim
Tarih: 15 Ekim 2009 Perşembe, 14:00 – 17:00
Yer: Microsoft İstanbul Ofisi Levent Mah, Aydın Sok, No:7, Levent, İst

Huzeyfe Önal tarafından gerçekleştirilecek olan bu seminerde, internet’teki en büyük sorunlardan biri olan Denial-Of-Service atakları üzerinde durulacak, bu atakların sistemlere verdiği zararlar ayrıntılı şekilde ele alınacak ve bu saldırılara karşı neler yapılabileceği aktarılacaktır.

Etkinlik kayıt linki
Seminer İçeriği:

  • DOS/DDOS Ataklarına Genel Bakış
  • DOS, DDOS ve BotNet Kavramları
  • Takip Edilemeyen DDOS Kaynakları: FastFlux Network’ler
  • Network Seviyesinde DDOS Atakları
  • Uygulama Seviyesinde DDOS Atakları
  • Dünyadan ve Türkiye’den yaşanmış DDOS Örnekleri

  • Görüşler

    0
    T-u-N-i-X
    Bu seminerin kayıt altına alınıp daha sonra internet'te bir yerlere konması gibi bir ihtimal var mı? Askerde olduğumdan seminer sonrasında böyle bir şansım varsa kaçırmak istemem..
    0
    onal
    Internet uzerinden izleme olanagi var ama kayit edilecek mi bilmiyorum. Kayit imkani olursa etkinlik sonrası biryerlere upload ederim.
    0
    selcuksarac
    Selamlar;

    Internet üzerinden nereden izleyebiliriz?
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    CryptoAPI ile Verilerimizi Güvenlik Altına Alalım (ama nasıl?)

    anonim

    21. yüzyılda yaşadığımızı göz önüne alarak artık hepimizin mümkün olduğunca Telnet yerine SSH, FTP yerine SFTP ve HTTP yerine HTTPS kullanarak verilerimizin Internet üzerinde bir noktadan bir noktaya ulaştırılması sırasında yol üzerinde pusuya yatmış karanlık şahıslar tarafından ele geçirilmesini engellediğimizi sanıyorum. Eğer bunu yapmıyorsanız, bu karanlık şahıslara fırsat verdiğiniz için er ya da geç Nasreddin Hoca'nın başına gelen "Peki ama hırsızın hiç mi suçu yok?" durumuna düşmeniz kaçınılmazdır...

    Crack aracı olarak Google

    sundance

    Google'a gidip, allinurl:wwwboard/passwd.txt arattırırsanız, size çok kullanılan bir forum programı olan wwwboard sitelerinin admin isimleri ve DES ile kodlanmış (Jack the Nipper ile çözülebilecek) şifrelerini bulabilirsiniz.

    Bu ve bunun gibi başka Google incelikleri için bu makaleyi okuyabilirsiniz.

    Gizli anahtarlarınızı gizleyemezsiniz!

    tongucyumruk

    İngiliz ulusal güvenlik ajansı Home Office, 2000 yılında çıkan RIPA adlı yasanın üçüncü bölümündeki bugüne kadar kullanmaya başlamadğı hakkını kullanmak yönünde hazırlıklara başladı. Sözkonusu yasanın üçüncü bölümü İngiliz polisine ihtiyaç duyması halinde kişilerin açık anahtar tabanlı şifreleme uygulamalarında kullanılan gizli anahtarını isteme hakkını tanıyor. Gizli anahtarını teslim etmeyi reddedenler içinse hapis cezası öngörülüyor.

    Gizli Mesajınızı Spam Mail İçinde Saklayın!

    ts

    Şifreli yazışmak icin kullanilabilecek birçok yöntem bulunuyor. Bunların içinde en ilginci ise Spammimic adında bir sitede bulunuyor.

    Bu sitede istenilen yazı bir spam mail'in içerisine gizleniyor ve Spammimic internet sitesinde çözülmediği takdirde gerçek mesaja ulaşılamıyor.

    Editörün Notu: Eğlenceli bir yazılım, gramer steganografisi gibi görülebilir ancak ciddi olarak kullanılabilecek türden bir uygulamaya benzemiyor.

    15 Yaşındaki Hacker Kraliçesi

    sundance

    Uzakdoğu`da yerel bir ISP`nin öğrenciler arasında düzenlediği "Hacker Kraliçesi" yarışmasında Choi Hae-ran adındaki 15 yaşındaki öğrenci birinci oldu.

    Diğer yarışmacıların bir kaç günde hack etmeyi başardıkları siteleri dört saat gibi kısa bir sürede ele geçiren genç kraliçenin (prenses daha uygun sanırım :) bütün hacking bilgilerini Internet`de dolaşarak edindiği ve bilgisayar dergilerini ve teknik kitapları ders kitaplarına tercih etmesine rağmen sınıfının önde gelen öğrencilerinden olduğu açıklandı.