"Dungeons & Dragons" ile ilişkili güvenlik riskleri

0
anonim
İsrail Ordusu D&D oynayan yada oynamış olan askerlere daha düşük seviye güvenlik erişim hakları verdiğini açıkladı.

"Gerçeklerden daha kopuk ve etkilenmeye daha açık oluyorlar"

Haberi okumak için buraya lütfen.

Görüşler

0
Geryon
MUhahahaha :) :) :)
0
bahadirkandemir
A: "Dur! Geçemezsin!"
B: "Zar atayım önce..."
0
Nightwalker
İsrail gibi komple paranoyak olmuş bir toplumdan her tür mantıksız davranış biçiminin beklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu açıdan bu saçma sapan haberle ilgili başka bir yorum yapmayacağım. Ama eminim bunlar bizim milliyet gazetesi ile pek güzel anlaşırlardı.

not: Birazdan bizim partinin büyücüsü ile bard ına haber veriyorum israil e sefere çıkıyoruz gelmek isteyen olursa beklerim :)
0
Phaedrus
Ben Bu haberi aktarırken icinde oldugum dusunceyi su sekilde ozetlemek isterim.

Ben Kesinlikle asker olamam!

Kesintili de olsa 8 yıldır RPG oynuyorum. Sadece Medivial Fantasy oynamadım. Sci-fi, cyber-punk, whitewolf settingleri. Conspiracy ler, politik icerikliler.

Ince eliyen sık dokuyan, askerlerin psikolojisini anlamak ve bunlardan dogabilecek risk analizlerini yapan kuruluslara saygım var. "Risk analizi yapan ve bunların farkında olan hayatta kalır" gorusunu meslegim geregince de benimsedim. Hayalgucunu zorlayan, masabasında saatlerce anlatılanı kafasında kuran insan dedikleri gibi yeniliklere ve ilgi cekene inanmaya daha yatkın oluyor. Haliyle ordu gibi kendi capında korkunc maddesel bir mantıgı olan hicbir kurulusda bizler gibilerin isi olmaz.

Evet Benden kesinlikle asker olmaz :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Metasploit artık Rapid7'nin

caiaphas_

Uzun zamandan beri hem UNIX hem de WIN32 üzerinde başarı ile çalışan ve tüm otoriteler tarafından da en çok tercih edilen penetrasyon aracı olan Metasploit Rapid7 tarafından satın alındı.

Açık kaynak desteğinin devam edip etmeyeceği Metasploit tarafından yapılan açıklama ile netlik kazandı. Metasploit açık kaynak kod üretmeye devam edecek, bunun yanında Rapid7'nin güvenlik açığı tarama ürünü olan NeXpose ile de entegre edilecek. Habere göre HD Moore dahil pek çok Metasploit geliştiricisinin Rapid7 ekibine katıldığı da ayrıca belirtiliyor. HD bundan sonra güvenlik şefi olarak görevine devam edecek.

Yüksek Hızlı Windows NT Parola Kırıcı

FZ

Bilgisayarınıza yetkisiz kişilerin girmesini istemiyorsunuz. Parolalar konusunda hassassınız. Söz gelimi, deneyimli biri olarak şöyle bir parola kullanıyorsunuz: u76d0pelgbuz3. Oldukça karışık ve oluşan harmandan (hash) geriye doğru dönmesi imkansız denecek kadar zor... mu acaba?

Sadece 2 saniye sürmüş yukarıdaki parolanın tespit edilmesi! İnanmayanlar Advanced Instant NT Password Cracker sayfasına bakabilirler. Sistemi geliştiren yazarların konu ile ilgili Lecture Notes in Computer Science (Proceedings of Crypto'03) isimli kaynakta sunacakları teknik makaleyi buradan çekebilirsiniz.

İsterseniz yukarıdaki adrese kendi sisteminizdeki harmanları (hash values) göndererek ne kadar sürede kırıldıklarını da görebilirsiniz ;-)

Mozilla Suite - Firefox - Netscape IDN Host Remote Buffer Overflow Exploit

y0rk

Mozilla suite için nurtopu gibi bir bug daha bulundu. Detay için http://www.frsirt.com/...
Henüz yayınlanmış bir yama yok.

Sahte Microsoft İmzası

anonim

Microsoft bir işletim sistemi üzerinde yine Microsoft bir web tarayıcısı kullanırken akla gelen ilk şey bu dijital imzalardan en güvenilir olanının yine Microsoft firmasına ait olacağını düşünmektir, çok normal bir şekilde de olması gereken budur.

Fakat ne yazık ki durumun böyle olmadığı Microsoft tarafından yapılan ilginç bir açıklamayla anlaşılmıştır. Yapılan açıklamada denildiğine göre 29 Ocak ve 30 Ocak 2001 tarihinde VeriSign dijital imza firmasından bir kullanıcı Microsoft’un bir elemanı olduğuna inandırarak Class3 bir kod imzasını Microsoft adına elde etmeyi başarmış. Bu da pek tabii ki normalde Microsoft’a ait olmayan bir takım kodların sanki Microsoft tarafından dağıtılıyormuş gibi Internet Explorer’da uyarının gelmesi demek. Bu sayede eğer istenirse ActiveX kontrolleriyle ya da MS Office makroları ile bilgisayarınıza girilmesi ya da zarar verilmesi mümkün olmakta. Bu duruma bir aktif içerikli bir web sayfasını ziyaret ederken düşebileceğiniz gibi, üzerinde eklenti bulunan bir mail ile de başınız derde girebilir. Üstelik yapanın imzasında Microsoft yazdığı halde.

Phrack 57 Çıktı!

sundance

Cyber (ve Cyber öncesi) Hack Phreak ortamlarının en sağlam dergisi PHRACK`in 57`inci sayısı çıktı.

Yaklaşık 15 yıldır yayında olan PHRACK ilk sayısını 17 Kasım 1985`te çıkartmıştı. Zamanında 2400Bps BBS`ler ve uzun dalga radyo BBS arşivlerinin vazgeçilmez parçalarını oluşturan PHRACK sayıları, hala eski tadını korumakta. Biraz olsun neler dönüyor bu kapalı kutuların içinde merak ediyorsanız, kesinlikle kaçırmayın...