E-posta Güvenliği Semineri

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından kamuya açık olarak düzenlenen seminer dizisinin bu haftaki konuğu Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Albert Levi ve seminerin konusu E-posta Güvenliği

Söz konusu seminer 8 Aralık 2005 Perşembe günü 17:00'da, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü Mahkeme Salonu'nda başlayacaktır.
Seminer özeti: E-posta güvenliği deyince temelde üç temel sorunu adreslemek gerekir: (a) kimlik doğrulama, (b) mesaj gizliliği, (c) istenmeyen mesajların önlenmesi. Bunlardan ilk ikisi kriptografik yöntemlerle çözümlenebilen gönderenin ve alanın kimliğinden emin olma ve mesajın gönderen ile alıcı arasında yetkisiz kişilerce okunamamasını sağlayan klasik güvenlik önlemleridir. Sonuncu ise e-posta uygulamalarına yönelik bir güvenlik gereksinimidir ve çözümü daha çok kriptografik olmayan yaklaşımlar içerir. Bu konuşmada e-posta uygulamalarının söz konusu güvenlik gereksinimleri detaylandırılacak ve bu konuda başta Internet Society (ISOC) alt kurumları olan IETF (Internet Engineering Task Force) ve IRTF (Internet Research Task Force) tarafından yürütülen çalışmalar ve oluşturulan standart yaklaşımlar ele alınacaktır.

Görüşler

0
cbc
(a) sağlandığında (c) sağlanmış oluyor.

eğer bana e-posta yollayan kişinin kimliğinden eminsem (kriptografik olarak) o e-posta'nın "istenmeyen" e-posta olma ihtimali oldukça düşüyor.

e tabi bu birilerinin "FW: çok komiiiik" e-postaları göndermesini engelleyemeyecek. bunu da "to'sunda sadece ben varsam" diyerek 1 nebze atlatabiliriz. perşembe günü bir aksilik olmaz ise detaylarını öğreneceğim :)
0
bahadirkandemir

Başlık ya da mesaj gövdesi içinde, aynı sesli harf arka arkaya 3 ya da daha fazla kullanılmışsa, mesaj rahatlıkla "Spam" olarak işaretlenebilir. Uzun zamandır kullanıyorum, memnunum.

Örnekler: "FW: çok komiiiik", "Oha falan oldum yaneee", "cuuuuus"

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Slackware Linux Kurulumu ve İnce Ayarları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Hala geliştirilen en eski linux dağıtımı olan ve özellikle unix kullanıcılarına hitap eden Slackware Linux'un felsefesi, kurulumu, çeşitli konfigürasyonlarda donanım tanıtılması ve 8.1 sürümü içerisinde gelen çeşitli yazılımların ince ayarlarının anlatılacağı seminer 18.30'da başlayacak. - Ayrıntılı bilgi -

Malatya´da üç gün boyunca linux seminerleri!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve İnönü Üniversitesi, Malatya'da 13-14-15 Ocak tarihlerinde üç gün boyunca linux seminerleri düzenliyor. Temel bilgilerden sunuculara, programlamadan güvenlik duvarlarına kadar birçok konunun kapsanacağı seminerler İnönü Üniversitesi'nde yapılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Yeni İNETD Seminerleri, İlk seminer PHP'ye Giriş

adervis

İNETD Teknoloji Seminerleri devam ediyor. Bir grup seminer mutfaktan yeni çıktı.
Grubun ilk semineri PHP'ye Giriş, Umut IŞIK tarafından verilecek.
Etkinlik yine herkese açık ve ücretsiz.

Postfix E-posta sunucusu, SPAM ve Virüs Filtreleme

adervis

İNETD tarafından düzenlenen "Postfix E-posta sunucusu, SPAM ve Virüs Filtreleme" isimli seminer 18 Kasım 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak.

Açık Kaynak Kodlu Proje Geliştirme Ortamı/Araçları Semineri

anonim

LKD'nin düzenlediği Açık Kaynak Kodlu Proje Geliştirme Ortamı/Araçları semineri, IBM İstanbul Linux Serbest Yazılım Merkezi'nde 27 Ekim 200505 Perşembe, Saat 17:30'da A. Murat Eren tarafından verilecek. Herkesi bekliyoruz...