Elektronik Devreleri Java ile Kontrol Edin

0
anonim
Hobi olarak Robot projeleri uğraşmak isteyenlerin bilgisine sunulur: Ekteki bölümlerde elektronik göz, motor kontrol tekniklerini, Java devresi kullanarak nasıl yapıldığını gösteriyoruz. Kullandığımız Java mikroişlemcisi JStamp, JavaOne toplantısında gösterildi ve büyük ilgi gördü. Hatta bu teknoloji çorbasına Lego beyni entegre etmeyi de başardık. Detaylar için: http://www.bilgidata.com/article_list.jsp?category=robotlar adresini ziyaret edebilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Lego Mindstorms ilk çıktığında (4 yıl önce falan?) rüyalarıma girmiş bir alettir. Maalesef Türkiye'deki Lego ile ilgili her yere sormuş soruşturmuş, hatta Internet sitesine bakmış ve Türkiye'ye gönderilmediğini öğrenerek hayal kırıklığına uğramıştım.

Şimdiki durum nedir bilmiyorum ama umarım değişmiştir çünkü bu tip bir sistemi kurcalayan, programlayan bir insan çok şey öğrenebilir pek çok konuda.

Hmm, hazır gaza gelmişken bir robot haberi de ben göndereyim, yukarıdaki kadar orjinal olmayacak ama olsun, haber haberdir :)

0
tongucyumruk
Kulaktan Dolma Bilgiler Ansiklopedisinde bulduğum bir bilgiye göre Mindstorms'un TR'de satılmama sebebi TR'yi teknik açıdan yeterince gelişmiş bulmamalarıymış...

Elime para geçsin ilk fırsatta tanıdık falan bi yol bulup getirteceğim bende.
0
FZ
E tabii 4 sene önce fazlamesai.net yoktu, bunu anlayabilirim ama artık durum değişti, bu mazeretleri geçerliliğini yitirdi ;-)
0
anonim
Belki eBay vasitasi ile kullanilmis alinabilir. eBay'de satis yapan kisiler 'sahis' oldugu icin, her adrese gonderebilirler. Tabii milletlerarasi posta odenmesi lazim.. Not: eBay'de bazen kullanilmis bile cok iyi durumda oluyor. Yanlislikla alan, yada toptan alip sonradan satan tipleri eBay'de bulabilirsiniz.

Saygilar,
0
anonim
Ben Lego Robotics Invention System 2.0 setimi satıyorum, çok az kullandım zamansızlıktan dolayı uğraşamıyorum. ilgilenenler bana burakheper@hotmail.com dan ulaşabilir.
0
anonim
Eger talep olursa, Lego Mindstorm seti buradan alip Turkiye de istenen adrese gonderebilirim. Detaylar icin bana e-mail ile erisebilirsiniz. burak_junk@yahoo.com.

Saygilar,
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Struts Ölüyor mu?

innaw

Java dünyasının doğası gereği mevcut bir çok "web framework" alternatifi varken, Apache Vakfı'nın Struts projesi bir çok önemli projede kullanıldı, kullanılıyor ve artık bir "de facto" standart haline geldi.

Java Teknolojileri Televizyonda

anonim

Java Teknolojileri Derneği'nin katkılarıyla Java teknolojileri artık Türkiye'nin Teknoloji Televizyonu'nda.

Günlük yaşantımızın içerisine çoktan giren Java teknolojilerini ne kadar biliyor musunuz? Tüm dünyanın göz bebeği olan Java teknolojileri hakkinda fikir sahibi olmak ister misiniz? Fikir sahibi olmanın ötesinde Java teknolojilerini oğrenmek ister misiniz?

Java Teknolojileri Derneği Açıldı

malkocoglu_3

Java Teknolojileri Derneği'nin amacı, Türkiye içerisindeki ögrencilere ve yazılımla uğraşanlara Java Teknolojilerini tanıtmak, yol göstermek, ve kurumsal yazılım, gömülü sistemler gibi alanlarda teknolojinin yapabildiklerini anlatmaktır. Geçmiş dönemlerde yapılan ancak düzenli olmayan çalışmaların hepsini tek bir çatı altında toplayarak düzenli, daha güçlü bir oluşum olarak hareket edebileceğimiz, bir araya gelebilecegimiz bir yapı oluşturmak istedik.

2008 JVM Dil Zirvesi Videoları

auselen

2008'in eylül ayında yapılan JVM (Java Sanal Makinası) Dil Zirvesinin videoları internet üzerinden erişilebilir hale geldi.

Eğer konuyla ilgili biraz ilginiz varsa James Gosling'den JVM spesifikasyonunun nasıl doğduğunu rahatlıkla izleyebilirsiniz (fz için 0:34). Diğer videolar arasında JRuby, Scala, JavaScript, JIT ve HotSpot gibi konular bulunmakta.

Orjinal habere buradan (ing.) ulaşabilirsiniz.

Java SUN'ı Yerken

auselen

Jonathan Schwartz'ın (http://blogs.sun.com/jonathan) 23 ağustos 2007 tarihli gönderisine göre SUN'ın NASDAQ etiketi "SUNW"'dan "JAVA"'ya çevrildi.