ELOG

0
m1a2
Uzun zamandan beri aradığım türde bir programı freshmeat`te nihayet buldum :) ELOG, her türden notlarınızı browser üzerinden yazabileceğiniz son derece hafif bir web defteri. Parçacık fiziği üzerine araştırmalar yapan `Paul Scherrer Institute`ın bir elemanı tarafından (Stefan Ritt) yazılan program harika iş görüyor.
Bu fizikçiler gerçekten önemli işler yapmakta. CERN`i biliyorsunuz malum, web`in arkasındaki isim. ELOG`u da bu tip bir fizikçinin yazmış olması, programla ilgilenmek için kendi başına bir sebepti zaten. ELOG bir ihtiyaç üzerine doğmuş. Enstitüde yapılan araştırmalarda proje grubunun deneylerde alınan notları tutacağı ve bunları diğerleriyle paylaşacabileceği bir log sistemine ihtiyaç duyulmuş. Bu deney log`ları otomatik olarak kategorize ediliyor ve tarihleniyor. Sonraları bu fikir daha da genişletilmiş ve ortaya ELOG çıkmış. Programın beğendiğim özellikleri şunlar:
  • Basit bir sistem. Bütün log`lar plain text olarak kaydediliyor. SQL, php vb. bir şey yok.
  • Basitliğine rağmen şekil, link vb. ögeler de notlara eklenebiliyor.
  • Sistemi kullanmak için bir web server`a da ihtiyacınız yok. ELOG kendi daemon`ı ile out-of-box geliyor.
  • Windows`ta da çalışabiliyor. Dolayısıyla Windows kullanan katılımcılar da sistemden faydalanabiliyor.
    Hadi bakalım `bu neymiş?` diyelim, kuralım ve inceleyim ;)
  • Görüşler

    0
    m1a2
    Hahhaaa :)) Valla dün haberi geçtikten sonra dikkatimi çekmişti, ELOG deneme (demo) sayfası şu an Türk istilâcıların akınına uğramış durumda... Şimdi baktım aynen devam ediyor... Arkadaşlar yavaş siteyi çökerteceksiniz :))
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Turquaz

    qorkem

    Turquaz, açık kaynak kodlu, modüler bir muhasebe yazılımıdır. Piyasada bulunan programların network sorunları, kısıtlayıcı lisansları, kullanıcı istekleri doğrultusunda yeterli gelişimi göstermemesi ve GNU/Linux işletim sistemi üzerinde çalışmaması sebebiyle yazılmıştır. Gelişimi turquaz ekibi tarafından sourceforge.net sitesinde yapılmakta.

    Linux ve Internet Explorer

    ersin2k

    Linux'unuzda Internet Explorer çalıştırabilirsiniz nasıl mı?

    Buradaki bağlantıdan sadece 2-3 komutla linux altında çalışan IE6 ve IE5.5 ve IE 5.0 a sahip oluyorsunuz. IE 7 de beta aşamasında.

    Linux kullanan Web designer ve Web programcılarının diğer platformlarda uygulamalarının nasıl göründüğünü görmeleri açısından oldukça işe yarayacağını düşünüyorum.

    Opera Browser Daha Ne Kadar Küçülebilir?

    anonim

    Opera Browser'ı büyük bir çoğunluğumuz biliyor, kullanıyor. Opera Browser, son zamanlarda özellikle taşınabilir cihazlara da mobil sürümler hazırlamıştı. Opera Mobile™ ve Opera Mini™ 2.0 bunlara en güzel örnek. Peki ya Nintendo DS?

    ht://Dig ile kendi arama motorunuzu oluşturun

    Soulblighter

    Bir çok Linux kullanıcısı, kendi sistemi üzerinde kolaylıkla bir web sunucusu çalıştırabilir. Sayfaları sunucuda barındırmak işin yarısıdır, onları bulmak ise diğer yarısı. İşin diğer yarısı ise ht://Dig yazılımının işi.

    NetBeans 6.0 Türkçe Çeviri Grubu

    anonim

    NetBeans 6.0'ın kararlı sürümünün duyurulmasına az bir zaman kala çeviri işlemlerine hız verildi. Çeviri yapılacak dillerden biri de Türkçe. İyi bir organizasyon eşliğinde bu editöre Türkçe desteği kazandırmak için Türkçe Çeviri Grubu'na yardım edecek arkadaşlar aranıyor.