EMO Ankara Şubesi Linux'un 15. Yaşını Kutluyor

0
anonim
Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi GNU/Linux’un doğum gününü 26 Ağustos 2006 Cumartesi günü düzenlenen etkinlikle kutluyor.

Yazılım dünyasının kaderi, 25 Ağustos 1991 günü saat 20:57'de Finlandiyalı bir Öğrenci olan Linus Torvalds, Özgür Yazılım fikrini uygulamak için "küçük bir proje"de yardım isteyen bir e-posta göndermesiyle değişti. Linus Torvalds’ın iletisi dünyanın dört bir yanından binlerce, on binlerce yazılımcının destek olduğu özgür GNU/Linux işletim sistemi ortaya çıkmasının ilk adımı oldu.

Program detayları için ankara.emo.org.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

Görüşler

0
cxa1191s
EMO uzun zamandır Linux ve Openofficeye destek veriyor zaten.
İyi olmuş keşke katılabilsem...
0
onurguzel
Ankara'da olmayı gerçekten isterdim. İyi ki varsın Linus, iyi ki varsın GNU/Linux!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

15 Mart, Fatih Üniversitesi, Linux Semineri

hcg

Fatih Üniversitesi Kariyer Kulübü ve LKD Seminer Çalışma Grubu ortak çalışması. Kariyer Günleri kapsamında, 15 Mart Pazartesi günü, 11.30-13.00 arasında, Fatih Üniv. D Blok Konferans Salonunda, Enver Altın tarafından "Linux'u ne kadar tanıyoruz?" başlıklı bir seminer verilecek.

İlgilenen herkes davetlidir.

Özgür Yazılım ve Linux Günleri / 2010 : Yeni Videolar

butch

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2010'dan yeni videolar:
  • Free and Open Source Software for new contributors / Leslie Hawthorn (Google)
  • Mozilla, Firefox, and the Open Web / Brian King (Mozdev)
  • Akademik Çalışmalarda Özgür Yazılım / Bülent Özel (Bilgi Üniversitesi)

Hatırlatma: Turing Day'08

fkoksal

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen Turing Günleri'nin yedincisi bu sene "Bilgisayar Bilimleri ve Eğitim" üzerine. Etkinlik tamamen ücretsiz olup yarın (17 Mayıs Cumartesi) Dolapdere kampüsünde gerçekleştirilecektir. Taksim AKM'nin önünden 15 dakikada bir servis kalkacaktır.

Hepinizi bu güzel etkinliğe bekliyoruz.

Etkinlik web sitesi

5 Ocak Penguenler Buluşuyor

penguencg

5 Ocak Cumartesi günü Ankara EMO (Elektrik Mühendisleri Odası) eğitim salonunda[1] 13.00'da buluşalım diyoruz. Yeni yılın başında hevesli penguenlerle buluşmak, dernekte yeni yılda neler yapacağımızdan bahsetmek ve katkı vermek isteyenlerle bir araya gelmek istiyoruz. Eğer siz de bu buluşmaya katılmak istiyorsanız bize iletişim bilgilerinizi (telefon numarası) göndererek[2] haber verebilirsiniz.