En ucuz Internet Kafe Türkiye'de

0
conan
Foreign Policy'nin yaptığı bir araştırmaya göre en ucuz Internet Kafe saati ($0.50) ile Türkiye'de. 26 ülkenin kapsayan bu araştırmada en pahalı ülkeler olarak İsveç ($6.40) Avusturya ($6.00) Nijerya ($5.40) Amerika ($5.00) gözüküyorlar. (Evek. Haberi slashdot sitesinde gördüm) :)

Görüşler

0
ttk
Merhaba

Yahu bu haber ortalık yere yazılır mı ? Şimdi koyarlarsa internete zam ...
0
nehuse
Eskişehirde saati 300 bin tl ye kadar düştü yani 0.20 dolar..
0
SHiBuMi
Yurtdışındakilerin konseptini bilmiyorum ama bizdeki internet cafeler daha çok atari salonu tadında, dolayısıyla müşterilerinin büyük çoğunluğu parası olmayan öğrenciler.
0
ebola
tamam turkiyede dolar bazinda diger ulkelerden daha ucuz olabilir ama iki kriteri daha gozonune almak lazim.

1- turkiyedeki bir insan ayda kac dolar kazaniyor.
2- Onlardada 56k baglantiyi 10 makineye paylastirip bunun internet oldugunu iddia ediyorlarmi?
0
Tugal
Türkiyede internet cafelerin bu kadar ucuz olmasının başlıca sebebi cafelerin %90 nının korsan yazılım kullanmasıdır.Çeşmede internet cafe işleten bir arkadaşım'da saat ücreti 1milyon tl karşıdaki Sakız adasında ise saat ücreti 3 euro.Ama Sakız adasındaki cafedeki yazılımların cogu lisanslı.Bizde 10 blgisayar alan cafe aciyor bu da kaliteyi düşürüyor kalite düşünce fiyatlarda düşüyor bazı cafelerde internet bağlantısı bile yok.
0
korhan
Guzel yazilar yazilmis biri demis ki korsan yazilim kullaniliyor sacma asgari ucret 300 milyon bu ulkede saatini 6 milyon yapsin bakalim kim is yapiyor.
Ayrica korsan olmamasi cafeciye ne kadar getiri saglar?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

C++ Geliştirme IDEsi Code::Blocks ve Yenilikleri

Tarık

Özgür C++ tümleşik geliştirme ortamının uzunca bir süredir beklenen yeni kararlı sürümü, yeni sitesiyle beraber kullanıcılarla buluştu. Sürüm numaralandırma planı değişikliğe uğrayan Code::Blocks'un şu anki sürüm numarası 8.02 olarak güncellenmiş durumda.

Türkçe Open Office 2.0 Yardımınızı Bekliyor!

anonim

İlk Türkçe Openoffice.org beta (2.0) sürümünü hazırlamaya başladık.

Türkçe OpenOffice.org 2.0 betanın ilk görüntülerine aşağıdaki adresden ulaşabilirsiniz:

Track 03 Multimedya Sergisi / 4-25 Temmuz

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Görsel İletişim Tasarım Bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yıl boyunca gerçekleştirilmiş oldukları çalışmalardan derlenmiş dudak uçuklatıcı bir sergiye hazır olun!

Bu yıl üçüncüsü yapılan Track 03 isimli bu sıradışı sergiye gittiğinizde çok farklı bir deneyimin parçası olacaksınız. Sergi salonundaki bilgisayarlar tamamen ziyaretçilerle etkileşime açık ve bunlara ek olarak duvarlara yansıtılan video görüntüleri, salonu dolduran müzik, vs. fantastik bir atmosferin aklıma gelen birkaç öğesi.

4 - 25 Temmuz tarihleri arasında açık olan sergiyi günün herhangi bir saatinde ziyaret edebilirsiniz (7/24 açık). Sergi mekanı: Taksim, Sıraselviler caddesine girince yaklaşık 100 m. ileride solda Bilgi Üniversitesi, Hazırlık Binası.

Minik hikayeler, linkler... [1]

conan

Madem uzun zamandır oturup da bir şeyler yazamıyorum, bari ilginç bulduğum haberleri derleyeyim de minik başlıklarla linkleyeyim diye düşündüm.

Gerçi bu tip haberlerin çoğu burada türkçe olarak çevrilip ya da link gösterilip yazılıyor ama yine de denemeye değer. Beğenilirse devam ederim, beğenilmezse de arşivde örnek kalır ;)

Mac OS X, Linux ve Windows 'u aynı makinada mı çalıştırmak istiyorsunuz?

rob33n

SWsoft'tan guzel bir program..
VirtualBox ve WMware tarzı bir yazılım olan Parallels 9 Ocak 'ta beta olarak piyasaya sunuldu. Uygulama, içerisinde 50 'den fazla işletim sistemini bulundurmakta.