İlgili Yazılar

Linux ve Oyunlar

FZ

Linux ve oyun dünyasının birlikteliğinin geçmişi, bugünü ve geleceğine dair güzel bir makale

Eksik kalan bir yer varsa eminim onu da FM okurları tamamlar ;-)

Go Şampiyonluk Maçları Internetten Naklen

sundance

Uzak Doğu`nun en mistik oyunlarından biri olan GO şampiyonluk maçları, Internet Go Server üzerinden naklen yayınlanmakta.

Kobayashi Koichi (10dan) ve ona meydan okuyan O Rissei (9 dan)

İkinci maçı O Rissei 0.5 taş farkla kazanmıştı. Üçüncü maç ise şu anda oynanmakta :). Diğer iki maç ise 19Nisan ve 25Nisan`da Türkiye saati ile öğlen 12'de başlayacak.

Türkiye'nin ilk OYUN geliştirme merkezi ODTU Teknokent'te açılıyor.

ozansener

Oyun teknolojileri, simulasyon yada animasyon alanlarından her hangi biri hakkında iş fikriniz varsa, kendinizi geliştirmek istiyorsanız yada yeni başlamak istiyorsanız, 12 Mart' 12:40 daki lansmanımıza bekleriz.

Savaş simülasyonlarında hayal edilen gerçekleşiyor mu?

anonim

Eminim bir çok simülasyon meraklısı Internet ve multiplayer oyunların yaygınlaşması ile birlikte gerçek savaş (veya barış) ortamlarında gerçek insanların farklı araçları kullanarak bir arada etkileştiği bir ortam hayal etmişir. UbiSoft'un Silent Hunter 2 ve Destroyer Command oyunları bunu sağlıyor. Silent Hunter 2 bir U-Boot (Efsanevi Alman denizaltısı) simülasyonu ve Destroyer Command bir Destroyer (Denizaltı avlayan gemi) simülasyonu. İstediğiniz oyunu alıp multiplayer ortamında birbirinizi kovalayabiliyorsunuz. Buna bir de yine UbiSoft'un IL-2 Sturmovik uçak simülasyonunu ekleselerdi müthiş olurdu ;)

Direct X-10'un Vista'ya has olması...

sundance

Micros~1 Haziran ayı içinde, uzun süredir devam eden tartışmalara son verip Direct X 10'u sadece Vista için yayınlayacağını açıklamıştı.

Vista'nın mevcut durumu ve halihazırda birçok donanım üreticisinin Vista yerine XP'i tercih etmesi, Windows'un platform olarak konsollardan bile güçlü olduğu oyun piyasasındaki yerini, Vista'ya geçise zorlamak için kullanma çabası, sanırız Valve'ı da endişelendirmiş olacak ki "Bu karar bir hataydı" açıklaması yapmışlar.