Savaş simülasyonlarında hayal edilen gerçekleşiyor mu?

0
anonim
Eminim bir çok simülasyon meraklısı Internet ve multiplayer oyunların yaygınlaşması ile birlikte gerçek savaş (veya barış) ortamlarında gerçek insanların farklı araçları kullanarak bir arada etkileştiği bir ortam hayal etmişir. UbiSoft'un Silent Hunter 2 ve Destroyer Command oyunları bunu sağlıyor. Silent Hunter 2 bir U-Boot (Efsanevi Alman denizaltısı) simülasyonu ve Destroyer Command bir Destroyer (Denizaltı avlayan gemi) simülasyonu. İstediğiniz oyunu alıp multiplayer ortamında birbirinizi kovalayabiliyorsunuz. Buna bir de yine UbiSoft'un IL-2 Sturmovik uçak simülasyonunu ekleselerdi müthiş olurdu ;)

Görüşler

0
conan
EA birkac yil once Janes ile ortak boyle bir calisma baslatmisti (Sonra Janes`i satin aldi ama neyse, o ayri konu... :P ). Cesitli simulasyonlari bir network platformunda birlestirmeyi dusunuyorlardi. Bu proje icin de F-15, Fleet command, A-10 Warthog gibi oyunlar pilot projeler secilmislerdi (Bkz: Jane`s Combat.net [Mart 30 2001`den beri kapali]). Bu platforma Tank, Ucak, Denizalti/ustu, ve Piyade!! savasi eklemeyi ongormuslerdi. Yanilmiyorsam 99 yilinda oyun sitelerini cok sallamisti bu proje ama sonra bi anda sustu. Sanirim dunyanin (ya da kendilerinin) henuz buna hazir olmadigini dusunuyorlar hehehe. Simdilik Sims`de elalemin birbirini sanal olarak goturmesi daha feasible geldi EA`ye sanirim hehe :))
0
anonim
EA da irenc bir monopol :) Jane's'i almalari cok kotu olmus o halde. Uzerinde EA yazan oyunlardan uzak dururdum zaten. Hakliymisim :)
0
conan
EA su anda tepede duran bir tekel. Ama oyunlari yazan ekipler ayni. Sonucta Jane`s bir simulasyon cikariyorsa onu yapanlar yine Jane`s. EA ne anlar simulasyondan :) Ancak top teper, direksiyon sallar EA oyunlari hehehe ;)

Neyse aslinda adamlar akilli :) Son yillarda EA inanilmaz derecede oyun firmasi satin aldi ya da dagitimini ustlendi. Uzerine bir de console oyunlarinda spor oyunu=EA Sports gibi bi denklem yaratti! Kose oldular.
0
anonim
Hakli olabilirsin. Ama tepedeki firma bir sekilde belirliyor tarzi yine de. Uf nerden cikti bu oyun tartismasi birakalim oyunu biraz fazlamesai yapalim :)
0
urxalit
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kore'de Internet kafeler kapanınca!

sundance

Profesyonel bilgisayar oyuncuları ve kişi başına düşen Internet bant genişliği konusunda, herkesin ilk aklına gelen ülke olan Güney Kore'de, Starcraft'ın apayrı bir yeri olduğu bilinen bir gerçek.

Bu güne kadar, 20-25 yaşlar arasındaki beş gencin, aralıksız 30 saatin üstünde Starcraft oynadığı için kalp krizi sonucu öldüğü G.Kore'de, acaba bir kararname ile "Internet kafeler kumarhane statüsündedir" diyerek bu oyun alanları kapansa acaba ne olurdu?

Sanırız böyle bir şey.

WarCraft III`ten bir sahne

anonim

Blizzard "WarCraft III: Reign of Chaos"un bir savaş sahnesinin screenshot'ını dün akşam itibari ile internete koydu, artık şu oyun gelsede oynasak. (Editörün notu: Görüntüler hakikaten inanılmaz gözüküyor, ama Blizzard Starcraft'ta başardığı oynanılabirlik ve güç dengesini bunda da başarabilir umarım)
Screenshot: küçük boy , büyük boy

Jordan Mechner Günlükleri

parsifal

Bu çekimi izledikten sonra aklınıza ilk gelen şey nedir? Benim aklıma Prince of Persia'dan başka bir şey gelmedi. Oyunun yaratıcısı Jordan Mechner 23 yıllık geçikmeylede olsa günlüklerini yayınlamaya başladı. 3 yılını Apple II başında geçirerek efsane oyunun nasıl ortaya çıktığını, Karateka'nın hikayesini ve sahne arkasında gelişen olayları takip etmek heyecan verici...

Desktop Tower Defense

sundance

Bazen çok basit, eğlenceli bir oyun bulursunuz. Kahve molası verdiğimde oynarım diye bir kenara koyarsınız, bir de bakmışsınız ki kahve soğumuş, aradan birbuçuk saat geçmiş, telefonlar çalmakta, birsürü e-posta sizi bekliyor vs.

Zamanında Snowcraft öyle bir oyundu, şimdi Desktop Tower Defense birkaç kat beteri. İstatistiklere bakarsanız son bir saat içinde 100,000 üstünde oynanmış oyun, 400 küsur bin kule vs. vs. olduğunu görürsünüz. Tabi oyunun yazarının bu ilgiden reklam sayesinde ayda binlerce dolar kazandığını da gözardı etmeyelim.

Eski dostlar Donkey Kong ve Mario Bros!

larweda

Belirli bir yaşın üzerindekiler bilir, eskiden (daha PC`lerden önceki Amiga`dan önceki Commodore 64`,den önceki Spectrum ZX`den önceki Amstrad`dan önceki Atari XL`den de önce) bilgisayar namına görebildiğimiz şeyler Nintendo`nun ve Casio`nun Game&Watch`ları (O zaman Türkiyeye sadece bu markalar geliyomuş demek ki, bi de Tomy vardı ama onu sadece annesi babası yurtdışına gidenlerin olurdu) idi. Bu bahsettiklerim, bugünün palm`ları vs`leri boyutunda sadece oyun için tasarlanmış, LCD ekranlı cebe sığan basit oyun makineleriydi. Bugün oynadığımız birçok Arcade, Shoot-em-up tarzı oyunların tamamının babaları da bu oyunlardı. Şimdi bu aletlerin PC için simülatörleri var, hem de ööle dandik simülasyonlar değil, bire bir aynı görüntüye sahip ufak programcıklar bunlar. Sesleri bile inanılmaz basit olmuş, inanılmaz nostalji oldum, hayatımın birkaç senesi birden buram buram gözümün önüne geldi, eğer neden bahsettiğim hakkında ufak da olsa bir fikriniz varsa, mutlaka ama mutlaka bi göz atın, hatta psikopata bağlayın: madrigal.retrogames.com
Ne günlerdi beee..