Erlang ile Geliştirilmiş Bir Dağıtık Anlık Mesajlaşma Uygulaması

0
FZ
Güncelleme: Bilgi Üniversitesi'ndeki bir organizasyon değişikliğinden ötürü seminer ileriki bir tarihe ertelenmiştir.

Seminer: Erlang ile Geliştirilmiş Bir Dağıtık Anlık Mesajlaşma Uygulaması

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu (harita - ulaşım)
Tarih: 19 Mart 2009 Perşembe, 17:00
Konuşmacı: Gökhan Olgun

Erlang fonksiyonel programlama diline dair kısaca tarihi ve teknik bilgi verildikten sonra prosesler arası veri iletişim örnekleri sunulacak ve daha sonra anlık mesajlaşma sisteminin Erlang ile nasıl hazırlandığı gösterilecektir. Ardından şu anda MyNet'te çalışmakta olan uygulamanın beta sürümüne dair kısa bir demo yapılacaktır.

Gökhan Olgun 2007 yılından beri MyNet A.Ş.'de yazılım mühendisi olarak çalışmaktadır. Şu anda şirketin e-posta servisleri ekibinde çeşitli yazılımlar geliştiren Olgun daha önce de 'Haberci', 'Arkadaşım', 'Link' ve IM gibi MyNet servislerinin geliştirilmesinde görev almıştır.

İlgili Yazılar

İçerik Yönetimi: Sorunlar, Çözümler ve Açık Noktalar

FZ

Bilgi ve belgelerin kurum içinde etkin biçimde üretilmesi, yönetilmesi ve akışı güncel bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. "İçerik Yönetimi" başlığı altında toplanan bu konulardaki çalışmalar son zamanlarda önemli ölçüde yoğunluk kazanmıştır. Bu konuşmada içerik yönetim sistemlerinde yer alan farklı rollerdeki kullanıcılar açısından sorunlar ve uygulanan çözümler özetlenecek ve ileriye yönelik olarak çalışmaların sürdüğü alanlar tanıtılacaktır.

İNETD PostgreSQL Veritabanı Semineri

adervis

İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD) tarafından PostgreSQL Kullanıcıları Derneği desteği ile 09 Aralık 2006 tarihinde PostgreSQL Veritabanı Semineri yapılacaktır.
Konuşmacı : Devrim GÜNDÜZ

Ajax Teknolojisi ve Rakun XML Uygulama Platformu

yenimo

Ajax Teknolojisi ve Rakun XML Uygulama Platformu semineri Evrim Özçelik tarfınan 30 Kasım Çarşamba akşamı, Genç Girişimciler Kulübü'nde verilecek.

Sakarya GNU/Linux Seminerleri Internet´ten Yayınlanıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Sakarya Üniversitesi'nde 3-4-5 Mart tarihlerinde düzenlediği GNU/Linux seminerleri Sakarya Kampus FM'in katkılarıyla tüm etkinlik boyunca internetten canlı olarak dinlenebiliyor. Radyolarınızı mms://www.kampusfm.sakarya.edu.tr/linuxseminer adresine ayarlayın.

Linux Semineri : OpenBSD İşletim Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da saat 18:30'da OpenBSD işletim sisteminin tanıtıldığı bir seminer düzenliyor. Özgür, işlevsel ve güvenli bir BSD tabanlı işletim sistemi olan OpenBSD, sağlam ve kararlı yapısıyla, internet güvenlik altyapısından, kritik sunuculara, gömülü uygulamalardan masaüstüne kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. -Ayrıntılı Bilgi-