Makers

Eski Markalar, Yeni Nesil Eğitim Araçları

1
butch

Bootstrap - Üniversite Öncesi Bilgisayar Bilimleri Eğitimi yazısını okuduktan sonra aklıma bu konu takıldı. Yazılım temelli bir eğitim modelinin hayatın her aşamasında faydalı olacağı düşüncesine katılmamak mümkün değil ama bunu farklı yöntemlerle (robotik, elektronik ...) geliştirmek, çeşitlilik sunarak her çocuğun dünyasına girebilmek - özellikle maker kültürü ilkokul düzeyine kadar inmişken - önemli. Peki eski ve tecrübeli markalar bu konuda neler yapıyor? Çocukların dünyasına bu yenilikleri getirebildiler mi?

Bu konuda yaptığım kısa bir araştırma sonucunda aşağıdaki araçları keşfettim:

  • Özel bir okulda 5-6 sınıf öğrencilerine bilgisayar dersine giren bir arkadaşımdan duyduğumda daha önce niye haberim olmadı diye hayıflandığım bir ürün, Lego WeDo. Oldukça pahalı bir ürün olan WeDo, klasik lego ve mindstorms arasında bir yerde duruyor ve hemen her çocuğun ilgi alanına girebilir gibi görünüyor. Bununla birlikte Lego'nun okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim için sunduğu diğer setlere de göz atmakta fayda var.

  • Kontrol edilmesi gerek bir diğer marka da K'NEX elbette. Robotics Building System oldukça etkileyici görünüyor.

  • Bir de hoş karşılaşmadan bahsedeyim. Bir kısmımızın çok iyi hatırlayacağı, elektronik eğitimi için temel bir araç olabilecek TEES Elektronik Deney Setleri gelişmiş olarak hala üretiliyormuş.

Listeyi genişletmek için katkılarınızı bekliyoruz. Burada bilinen markalara odaklandık ama bir başvuru kaynağı oluşturmak için her türlü ürün paylaşım faydalı olacaktır.

Görsel kaynağı

Görüşler

0
FZ

Makey Makey sistemini es geçmek çok ayip olur ;)

0
cadr

Cubelets de baya enteresan bu konuda

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai'ye soralım: 2018'de ne öğrenmeli?

murat

2018 de geldi, geçiyor. @butch'un "Fazlamesai'ye soralım: 2017'de ne öğrenmeli?" yazısını görünce bu konuyu 2018 için de hortlatmak gerektiğini düşündüm.

Ben öğrenecek yeni bir programlama dili arayışındayım. Şuan için seçeneklerim şu şekilde: python, go, elixir ve clojure.

Sizce 2018'de ne öğrenmeli?

Bilgisayarınızı Nasıl Alırsınız? Kartondan mı yoksa Domino Taşlarından mı?

tongucyumruk

fazlamesai.net ahalisi ne düşünür bilmiyorum ama ben bilgisayarların iç organlarını fiziksel olarak ifade eden sistemlere bayılıyorum. Ve işte bugün de bu tip sistemlerin iki örneği ile karşınızdayız.

"Bunlar biligsayar değil, Turing complete değiller" gibi itirazlar gelmeden hemen cevaplayayım, bu iki sistem de aslında sadece ikilik sistemde çalışan hesap makinaları. Ancak...

Touch Board ve Elektronik Boya ile içinizdeki sanatçıyı ortaya çıkarın

butch

Bare Conductive, Touch Board ile 2013 yılı sonunda Kickstarter'dan başarıyla çıkmıştı. Bundan yaklaşık 1 yıl sonra edindiğim bu Arduino uyumlu, kapasitif dokunma, mesafe algılama, MP3 çalar, MIDI özellikleri bulunan cihaz, firmanın bir diğer ürünü elektrik paint ile birlikte oldukça eğlenceli saatler geçirmemi sağlamıştı. Elektronik-Yazılım-Sanat alanında üretime pratik bir zemin sağlayan,...

Google Görüşme Üniversitesi: Web Geliştiricisinin Yazılım Mühendisliğine Yolculuğu

butch

John Washam, eğitimini ekonomi alanında tamamlamış ama kariyerini web programcısı olarak yapmış biri. Başarılı olan bir kaç iş de kurmuş. Hayatını bu alandan kazanıyor. Kariyerini, çocukluğunda hayal ettiği yazılım geliştiricilik üzerine kurduğunu, iyi bir yazılımcı olduğunu düşünürken bunun doğru olmadığı gerçeğiyle yüzleşmiş. Bundan birkaç yıl önce iş aramaya karar verdiğinde, aslında...

Rehber: Phoenix API uygulaması #2

murat

İlk bölümünü şurada yayınladığım serisinin ikinci yazısıdır.

Bir önceki bölümde basitçe crud işlemleri yapan bir endpoint hazırlamıştık. Tabi ki sırada bir API ın olmazsa olmazı authentication işlemlerini nasıl yapacağımızdan bahsedeceğim.

Öncelikle ihtiyaç duyacağımız paketlerden bahsedelim. Ruby yazanlar ve Rails ile uygulama geliştirenler bilirler plataformatec'in geliştirdiği ve José...