Eurovision´ı Kazandık!

0
SHiBuMi
Bu gece tarihi bir gece oldu. Yıllardır katılıp 3.lük dışında hep sonlarda kaldığımız Eurovision yarışmasını kazandık. Şarkı iyidir/kötüdür, ingilizcedir/türkçe olmalıdır vs. bir yana, bu işin lansmanını yapan, ekip ruhunu yarışmanın sonuna dek taşıyan, kabuğundan çıkıp kendini yenileme cesaretini göstermiş olan herkese emekleri için teşekkür etmek gerekiyor.
TRT'nin egemen olduğu dönemlerdeki en önemli olay olan Eurovision'da müzikten daha çok toplumlar arası ilişkiler sonucu belirlerdi. Bu gece de aynı şey oldu. Türkiye - Yunanistan - Kıbrıs arasındaki iletişim güzeldi. Bir diğer olay da Avrupa'ya yayılmış Türklerin bu olaya gösterdikleri ilgiydi. Hiçbir halk belki Eurovision'ı bizim kadar önemsemiyordu belki ama ciddi ciddi her ülkedeki Türkler ayrı ayrı bir takımın oyuncuları gibi oylamaya katılmaya üşenmedi ve bizi birinci sıraya taşıdılar. Bu işi bu kadar azimle takip edip sonuçlandıracak ve organize olacak başka bir toplum var mıdır bilmiyorum.

Görüşler

0
murat09
Bu şarkının Türkiye ile ne alakası var hala anlamış değilim. Ismarlama, Arap ezgileri dolu, uyduruk (everyway ne yahu!) İngilizce ile bir şarkı. Ha tamam, melodi, yorum kötü mü.. Yoo. Güzel. Ama TÜRKİYE nin resmi dili TÜRKÇEdir. Ve biz de "manda rejimi" ile yönetilmiyoruz.
Bu kafa ve hızla gidersek eminim gelecek senede Nez ile Grammy'i alırız.. Tabii, İngiltereden gelmesine rağmen Türkçe söyleyen Nezihe Kalkan'ı ikna edebilirse TRT...
Saygılar...
0
malkocoglu
O yarismayi hala seyreden var mi?

Ayrica, onceki arkadasa katiliyorum, milletin onune cikip fank-fink-fonk bir sarki ile milleti dunyaya rezil ettiler. Yarismada birinciligin Turkiye'ye verilmesi, altbilincimizel bir mesajdir "ANCAK NE OLDUGUNU UNUTUP, TAKLITCIMIZ OLURSAN, SENI TANIRIZ".

Not olarak Sertap Erener'i sanatci olarak takdir ettigimi belirteyim.

Turkce sarkilarini tabii.

0
malkocoglu
Google News sagolsun. Konu hakkinda ilginc bir yazi

http://www.upi.com/view.cfm?StoryID=20030525-014100-2633r

Rusya'nin sarkisi ve bizimki ulkelerin ruh halini yansitiyor sanki:

Rus sarkisi: Don't Believe, Don't fear, Don't Ask (Komunist tarihlerini hatirlayarak dusunmek lazim)

Bizimki: Everyway That I Can (Size dahil olmak icin herseyi yapmaya hazirim = irgatlik sendromu)




0
FZ
`Everyway I Can´in bana çağrıştırdığı ilk şey: `Her Yol Mübah!´

Sanırım bu birinciliğin hikayesi ve etrafından dönen tartışmalar düşünüldüğünde çağrışım yerli yerine oturuyor ;-)
0
ananotherworldispossible
Beni ne Eurovision'da birinci olmamız,ne şarkının ingilizce olması ne de abartıp abartmadığımız ilgilendiriyor.Neyin ilgilendirdiğini görmeniz için sadece sırası ile şu iki linke tıklamanızı istiyorum.
http://www.stargazete.com/index.asp?haberid=22227
ve ardından şu linke:
http://www.stargazete.com/index.asp?haberid=25554
Gördüğünüz gibi toplumu etkilemekte en büyük güç olan medyanın,gerektiğinde toplumu kışkırtmakta gerektiğinde de uyutmakta nasıl kullanıldığı açık görülüyor.
0
conan
guzel yakalamissin :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Paragent Artık Açık Kaynak

zekzekus

Dana önce bu haberde adı geçen Paragent firması, geliştirdiği Bilgi İşlem Birimlerinin, sorumlulukları altında olan bilgisayarları izlemelerine ve gerektiğinde müdahele etmelerine olanak sağlayan yazılımını artık açık kaynak modeli ile dağıtacağını duyurdu.

Noam Chomsky İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde

FZ

Özgürlükleri teftiş için 13 Şubat’ta Türkiye’ye gelen Noam Chomsky, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde konferans veriyor ve Üniversite bu vesileyle, çağımızın en önemli entellektüellerinden Chomsky üzerine yapılmıs bir belgeseli 10 Şubat’ta gösteriyor.

Dünyaca ünlü Amerikalı düşünür ve dilbilimci Noam Chomsky 13 Şubat Çarşamba günü saat 16.00-18.00 arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde, “11 Eylül ve İletişim” konulu bir konuşma yapacak.

MP3’e açık kodlu alternatif

polat

Telif hakkı gerektirmeyen ve MP3 formatına ‘rakip’ olarak gösterilen Ogg Vorbis yazılımının 1.0 versiyonu çıktı. ZDNet’in haberine göre, Ogg Vorbis ses sıkıştırma ve yayınlama yazılımının resmi çıkışı, açık kodlu yazılım meraklıları tarafından uzun zamandır bekleniyordu. Ogg Vorbis’in en önemli özelliği telif hakkı gerektirmemesi, yani firmalar herhangi bir ücret ödemeden bu teknolojiyi alarak kendi yazılımlarına dahil edebiliyor.
Haberin devamı...

Sony kötü yakalandı!

conan

Sony müşterilerinin bilgisayarlarına rootkit koyarken yakalandı! Olay sadece rootkit koymakla da bitmiyor. Bilgisayara yüklenen rootkit Sony'den satın alınan müzik CDlerinin kopyalanmasını engellemesi için kullanılan bir programı saklamak için kullanılıyor! Durun daha da bitmedi... Bu rootkit bilgisayardan normal yollardan uninstall edilememekle birlikte, eğer bir şekilde anti-kopyalama programını silmeye kalkarsanız bilgisayarınızın bir daha müzik CDsi çalamıyor! Evet yanlış duymadınız... Kişilik haklarına saygı filan hiç önemli değil. Önemli olan $$$

Kültür kılığında dolaşan cehalet...

bm

Bugünkü Radikal'den başyazı. Başlık: "Tanrı'nın varlığı bir teoremdir", bitiş cümleleri: "Oysa, bilimsel metodoloji açısından Tanrı bir teoremdir; ileri sürülmüş ama kanıtlanmamış bir iddia. Bunu söyleyince hemen karşı çıkanlar olacaktır: 'Peki yokluğunu kanıtlayabilir misiniz?' Bu bir totolojidir; Tanrı'nın yokluğunu kanıtlamaya gerek yok. Varlığını kanıtlamak ya da kanıtlayamamak aynı kapıya çıkar."

Tanrı'nın varlığı ve yokluğu yerine önce XXX koyun ve okuyun. Bu yazı "ben mantık bilmiyorum, mantık bilmediğimi de bilmiyorum, hatta bilmenin ne olduğunu da bilmediğim için neyi bildiğimi neyi bilmediğimi de çıkartamıyorum üç beş terimini duyduğum konuları anladım sanıyorum" demiyor mu sizce?