Fazlamesai 2 yaşında

0
butch
Aslında fm'in doğumgünü 9 Ekim, yani kaçırdık ama olsun. Evet, iki yıl geçti hala buradayız. Birikimimiz her geçen gün daha da büyüyor, burası her geçen gün daha eğlenceli oluyor, gelişiyor. Aslına bakarsanız şöyle sağıma soluma baktığımda bilginin bu kadar büyüdüğü, paylaşıldığı başka da bir ortam da göremiyorum. Neyse fazla gevezelik yapmayayım. Bence bu yıl da fazlamesai'nin ve fazlamesaici'lerin yılı olacak.

Görüşler

0
FZ
Dolu dolu geçen 2 yıl. 3. yılın çok daha dolu, daha güzel ve daha verimli geçmesini diliyorum. Öncelikle böyle bir ortamı kurmayı akıl edenlere sonra da bu ortamın güzelleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
0
esse
Vay be o kadar oldumu ya 2 yıl nasıl geçti hiç anlamadım. Bütün fazlamesai tayfasının doğumgününü kutlarım.
0
mg
iyiki dogdun FM!!! YA dogum gunu hedıyesı olarak bısey dusunen varmı :)
0
conan
Dogum gunu hediyesi olarak biz variz ya :)
0
anonim
Mutlu yollar FM... Bakın 1nci yaş gününde neler yazılmış :)

Fazlamesai 1 yaşında

--
Türkçelemeyle cebelleşirken login olmaya üşenen FM`ci

m1a2
0
anonim
Canım kremalı pasta istedi :^) Nice yıllara FM !

Mawe
0
anonim
dogumgunu(nuz/muz) kutlu olsun
nice yillara....
0
sundance
Böyle bir güzel gecede m1a2 biraderimin el emeği göz nuru ile yazdığı türkçeleme dökümanından, Türkçe yazabilen Debian sistemimle yorum yazıyorum. Umarım bir problem yoktur. Hatta diyebilirim ki bu bir inkılâp :))) hatta Kemâl bile yazabilirim :)))

SEVİYORUM SENİ FMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
(tanrım nolur yüzümü kara çıkartma)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java, Dropwizard, Elasticsearch ve Docker ile kendimize bir fazlamesai.net klonu yazalım: Bölüm 1

tongucyumruk

Günümüzde uygulama geliştirme dendiği zaman çoğumuzun aklına iki tip uygulamadan biri geliyor: Mobil uygulamalar veya Web uygulamaları. Bunu masaüstü uygulama piyasası öldü anlamında söylemiyorum tabi ki fakat eskisi kadar "hip" olmadığı da aşikar. Web uygulaması denince pek çok insanın aklına da tabi ki Ruby on Rails veya Django gibi dinamik dillerin geliştirme çerçeveleri geliyor....

linux driverları olmayan donanımlar

anonim

geçenlerde sis vga onboard chipset'li anakartıma debian kurdum ama ekran kartımı bir türlü tanıtamıyordum. Sonra anakart üreticisinin sitesine girdim ve sis650 vga chipsetli onboard ekran kartının linux redhat 7.2 ve 7.1 sürümleri için driver'ını buldum ve sitede bundan böyle linux sürücüsü üretilmeyeceği yazıyordu.

sis gibi kesin bir tavırla linux sürücüsü üretmeyeceğini açıklayan bir firmadan bir daha donanım almayı düşünmüyorum ve üniversitemin satın alma bölümüne de söyleyerek bu firmanın donanımını kara listelerine almalarını söyleyeceğim.

aslında hali hazırda böyle bir kara liste var mıdır bilemiyorum ama merak ettim..

biraz araştırmadan sonra http://www.winischhofer.net/linuxsis630.shtml adresinde "SiS VGA chipsets and Linux" diye bir proje buldum. Bu bana Stallman'ın yaşadığı sorunu hatırlattı..
bundan böyle linux desteklemeyen donanım almayalım derim.

Amerika Gezi Rehberi - 1

sundance

Çalışmakta olduğunuz şirket bir yazılımın eğitimini almak için sizi yurtdışına mı gönderiyor? Ya da LinuxExpo, Compex veya EEE gibi bir fuara gideceksiniz, ama daha önce hiç yurtdışına çıkmamışsınız, neler yapılması lazım, ne gibi ince noktalar var bilmiyorsunuz.

Malum, bilgisayar sektöründe yurtdışına gidip gelmeler çok oluyor, belki son onbeş günde edindiğim tecrübeler birilerinin işine yarar diye aldığım notları alt alta yazayım dedim.
Bu yazı genel olarak yurt dışına çıkmayla, özel olarak da Amerika'ya gitmeyle ilgili. Verilecek ipuçlarının çoğu genel, ama Amerika ve NewYork'a özgü bir iki küçük detay da var, umarım birilerinin gezisi benimkinden daha kolay olur bu sayede :)

Internet - Özgürlük - Hayat

sundance

Internet özgürlüktür, peki birçok özgürlük gibi sadece parası olanların kullanabileceği bir özgürlük müdür ?
Bence değil

Peki Internet`te ne yapılabilir ?

Fazlamesai'ye Soralım: log raporlama yazılımları

cbc

Gerek web, gerek ftp, gerekse e-posta sunucuları işledikleri her e-postanın, gösterdikleri her dosyanın kaydını tutarlar.

O ya da bu sebeple bir sorun olmadıkça bu dosyalar eskidikçe kaybolurlar ya da arşiv kasetleri arasında yerlerini alırlar.

Bu dosyalardan oldukça yararlı istatistik verileri çıkaran yazılımlar mevcut. awstats, lire, webalizer, analog bu yazılımlardan bazıları. Siz fazlamesai takipçileri ne kullanıyorsunuz ve neden?