#fazlamesai IRC semineri: nmap ve hping ile ağ haritacılığı

0
conan
18 Mart 2006 Cumartesi Türkiye saati ile 22:00'de irc.freenode.org IRC sunucusundaki #fazlamesai kanalinda nmap ve hping'in kullanımı ve bu araçlarla nasıl ağ haritalandırılması yapılabileceğini anlatan bir seminer verecegim. İlgilenenleri beklerim.

Gereksinimler:
Bilgi: Temel ağ bilgisi, temel işletim sistemi bilgisi.
Seviye: Orta/ileri

Görüşler

0
ttk
Güzel konu. Aksilik olmazsa oradayım.
Bu arada, kanal bilgi alışverişi açısından gayet güzel ve faydalı gelmeyenlere de tavsiye ederim.
0
sametc
aha seminere bak tam aradigim seminer :D ben demistim kanal ahalisine "conan nmap semineri verse" diye lutfen fikrin benden olmadigini soyleyin :P
0
selam
Acaba bu tür toplantı, seminer, muhabbet gibi durumlarda katılamayan yada daha sonra tekrar bilgileri tazelemek adına okumak için logların bir yerlere konması mümkün mü?
0
onurulgen
Evet, bence butun konusmalar kaydedilip icinden guzel olanlar belli bir yerde yayimlansa cok guzel olur. Bu yayimladiginiz adresi de sitenin en ustune koysaniz daha da guzel olur.
0
East
Bu ırc kanalında seminer işi gerçektende iyi fikir.
0
simor
Ben hiç irc ortamlarında bulunmadım, mırc ile birkaç deneme haricinde.. Bu yavrucağa bi irc istemcisi tavsiye edebilirmisiniz?
0
tongucyumruk
Damardan Emacs kullanıcıları için: ERC
Herşeyde de Emacs olmaz ki kardeşim diyenler için: XChat
Gnome beyinsizler içindir diyenler için: KSirc
Delikanlı adam GUI kullanmaz diyenler için: BitchX, irssi
Delikanlı adam bilgisayar kullanmaz diyenler ise benim evimin çevresine gelip meditasyon yaparak havadaki Wireless sinyallerini "hissetmeyi" deneyebilirler.
0
simor
:)

Şimdilik winfos ortamında olduğum için hızlıca xchat yükledim. Mozilla eklentisi chatzilla da güzelmiş.

İlerleyen fazlamesai seminerleri boyunca irc kültürümün zenginleşmesi ve kullanım alışkanlılarımın yönlendirmesi ile en bi delikanlı yazılımlara doğru tuş açacağım.


teşekkürler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DARBE 2

redogre

WOW

redogre

Üniversite öğrencilerinin dikkatine!

FZ

Hocalarınıza yardımcı olun. Yardıma ihtiyaçları olduklarının bile farkında değiller. Üniversitede son yılımda seçmeli bir ders almıştım. Hocası zamanın ABD'deki en ünlü psikologlarındandı. Tek dersini kaçırmadım. İmtihanlardan ve projeden tam not olan 'A' aldım. Dönem sonu notum 'B' geldi. Hocaya nedenini sordum. "Derslerde uyudun" dedi. "Uyumadım, siz uyuttunuz" diye cevap verdiğimi hatırlıyorum.

Z Magazine Kapanmamak İçin Bağış Toplamaya Başladı

FZ

Noam Chomsky, Howard Zinn, Edward S. Herman, Robert Fisk gibi isimlerin de düzenli olarak katkıda bulunduğu ve yaklaşık 20 yıldır çıkan Z Magazine hayatına devam edebilmek için bağış toplamaya başladı.

#fazlamesai'de LaTeX-Beamer sunumu

tongucyumruk

Son dönemin parlayan yıldızı, değişmez bilgi kaynağı irc.freenode.net sunucusundaki #fazlamesai kanalında uzun bir aradan sonra ilk defa bir IRC sunumu yapılmak üzere. Sunumda fazlamesai.net editörlerinden ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü asistanlarından Can Burak Çilingir tarafından sunum hazırlamak zorunda kalanları Powerpoint / OpenOffice.org bağımlılığından kurtaracak olan güzel bir teknoloji, LaTeX-beamer anlatılacak.

Sunum ne zaman mı? Hemen, şimdi! Saat 22:45'te herkesi (eğer halihazırda orada değilseniz) #fazlamesai'ye bekliyoruz.