FreeBSD´nin En Aktif Programcısının Görevine Son Verildi!

0
FZ
Yıllardır Yahoo! gibi çok yüksek hacimli Internet ve bilgi işlem hizmeti veren şirketlerin vazgeçilmez işletim sistemi tercihi olan ve son sürümü olan FreeBSD 5.0 ile yine heyecanlandırıcı pek çok yeniliğe imza atan FreeBSD projesi, ekibin en kıdemli ve verimli programcılarından Matthew Dillon´ın projeden çıkarıldığını açıkladı. Konu ile ya da sebeplerle ilgili detaylı açıklama yapılmadı. Matthew Dillon ile geçen sene yapılmış bir röportajı burada okuyup bu programcı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Görüşler

0
m1a2
Open source sosyolojisi üzerine tez yapmayı düşünenlere :) Şöyle bir gerekçesi varmış... İlginç... > Rahul Siddharthan writes: > > [why was Matt Dillon`s commit bit removed] > > Short version: there was a difference of opinions. I think there should be short version, but that this is not quite it. The short of it is that Matt was unable to treat many of his fellow developers with the civility and respect that they deserve. The FreeBSD Project attempts to foster a productive environment for development; sure, as with any online community, it`s going to have its share of disagreements and occasional flames. It`s hard to imagine any e-mail list without occasional fiery and enthusiastic disagreement. However, there are times when individuals may step beyond the scope of what is considered reasonable, expected, or acceptable. Obviously, this is subject to interpretation and debate, but I`d ask that those passing judgement on this action take into account that this was given long and hard consideration, and that it was not a decision taken lightly or without regret. Robert N M Watson FreeBSD Core Team, TrustedBSD Projects robert@fledge.watson.org Network Associates Laboratories
0
anonim
Abey Allah Rızası İçin Bunu bir de TÜRKÇEYE çevirebilir misiniz ? Biz İNGİLİZCE olaylarında biraz cahil kaldık da....!

(Eğer İngilizce bilmeyenin bu sitede işi yok diyorsanız, biz de pılımızı pırtımızı toplar gideriz yanii... Yeter ki sizin kalbiniz kırılmasın...!)
0
FZ
Kısaca diyor ki bu programcı arkadaş, ekipteki diğer programcı arkadaşlara karşı ciddi saygısızlık etti, birlikte çalışma koşullarını çok zorladı. Biz de projenin menfaati icabı kendisini çıkarmak durumunda kaldık ve bu karara da uzun uzun düşünme ve değerlendirmeden sonra vardık, yani öyle ani bir öfke, sinir, çatışma yüzünden kestirip atma durumu söz konusu değil.
0
anonim
Sagolasıııın, benim yazdığım yazıyı gören gözlerin, benim yazıma cevap yazan ellerin ve Gavurcadan Türkçeye çeviren dillerin (beyin de olabilir) dert görmesin... Yardım edenlerin çok olsuun...

Uzun lafın kısası çak TEŞEKKÜR EDERİM !

(Yakında bu siteye üye olup adımı koca koca harflerle yazdıracağım...)
0
FZ
Kültürümüzde `imece´ diye bir kavram vardır, bazılarına tınısı biraz komik gelse de çok önemli bir kavramdır. İşbirliği kavramını da içinde barındırır ama biraz daha derin ve kapsamlı bir kavramdır. Eğer bir gün güzel bir şeyler olacaksa, bu kavramın özünü kavrayan ve pratiğe dökebilen insanlar başaracaktır bunu.
0
realist
Çözemiyorum. Hayırdır inşallah diyorum ve endişeleniyorum
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Müjde! Bilişimin arsa derdi çözülüyor...

bm

Biz burada Larry Wall'un davranışından felsefi manalar çıkartmaya, hem Malkoçoğlu rumuzu kullanıp hem beynelmilel seviyede kaliteli yazılar yazarak Türk'ün Türk kalarak sadece batılının sanılan oyunu oynabileceğini göstermeye ve bu nevi pek çok faydalı iş yapmaya çalışırken öbür taraftan birileri devletimizin aklına bilişimle ilgili birşeyler sokuyor. Buradaki habere göre Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun "Uygun yerde bedelsiz arsa tahsis etmeye ve Bakanlar Kurulu kararıyla enerji ve vergi muafiyeti gibi teşvikleri vermeye söz veriyoruz" demiş. Vergi muafiyetini anladım ama arsa ve enerji nereden çıktı? "Bilişim şirketlerinin toplanarak bir sanayi bölgesi kurmaları" teşvik edilecekmiş. Bana mı öyle geliyor yoksa "sanayi bölgeciliği" diye bir rant işi mi var Türkiye'de?

Internet yavaş, pahalı ve kesiliyor; ilginç donanım buraya getirilmiyor, iyi teknik kitap bulamıyoruz filan diye şikayet edildiğini duydum ama doğru dürüst iş yaptığını düşündüğüm bilişimcilerden "ah ah keşke bütün şirketler yanyana olsa" diye bir şey hiç duymadım. Pardon düzeltiyorum, hiçbir bilişimciden duymadım bunu. "Ne güzel ofis bilmemne maliyeti olmadan evimizden çalışabiliyoruz" yahut "net sağolsun bir sürü bilgili insanla dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar etkileşebiliyoruz" diyen çok bilişimci tanıyorum tabii. Bunun sebebi galiba benimle konuşan bilişimcilerle devletimizin aklına bu fikirleri sokan bilişimcilerin farklı olmaları.

Sizin aklınız eriyor mu "ithal veya yerli bilişim profesöründen gelir vergisi almayacağım", "telekom işini dehal halledeceğim", "bilişimde şirketleşmek artık 5 dakika", "Türk gençleri evde oturup annelerine çay yaptırıken ABD'nın yüksek katma değerli bilişim sektörününde yer almalı" gibi şeyler demek varken, "arsa tahsis edeceğim", "teşviği insana değil bölgeye vereceğim, siz bölgeye gelin", yani bir yerde efektif olarak "Türkler Türkler'le yakın durup hep Türkler'le konuşsunlar ki Türkiye dışında hiçbir yerde doğru olmayan doğrular üretelim" denmesine? Kimler bu insanların aklına bunları sokuyorlar Allah aşkına? Ben mi çok huysuz veya cahilim yoksa hakikaten ters bir perspektif mi bu?

Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi Yaz Okulu

FZ

Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi (UYBHM) projesi kapsamında, bilim ve mühendislik alanlarında çalışan ve öncelikle hesaplamalı yöntemleri dağıtık bellekli ve çok işlemcili mimarilerde kullanma deneyimi kazanmak isteyen araştırmacılara yönelik olarak, 15 Haziran - 26 Haziran 2009 tarihleri arasında, yüksek başarımlı hesaplama ve paralel programlama alanlarında iki paralel oturumla on iş günü sürecek bir yaz okulu planlanmıştır.

''Özgür Zihin'' Eğitimlere Başlıyor

butch

"Açık innovasyon eğitim programlarımız, açık bilişim teknolojilerinden işletme organizasyonu ve bilgi sistemleri tasarımına uzanan bir yelpaze sunuyor. Trend kalabalığındaki ticari ürün odaklı eğitimlerden farklı bir yaklaşımla tasarlanan eğitim programlarımızda, teknolojideki hızlı gelişmelerin arka planındaki büyük resme odaklanmanıza ve bilişim yatırımlarınızı sağlam ve uyarlanabilir bir stratejiye oturtmanıza yardım etmeyi amaçlıyoruz."

Yukarıdaki alıntı MensLibera.com web sitesinden. Firma, Mart ayı ile birlikte, akademiden gelen güçlü kadrosu ile eğitimlere başlıyor.

Şimdilik duyurulan eğitimler arasında "Gerçek Dünyada Fonksiyonel Programlama", "Django ile Web Uygulama Geliştirme", "Python ile Programlama ve Çevik Geliştirme" var. "Android ile Uygulama Geliştirme", "Linux ile Yüksek Bulunurluk, Yüksek Performans ve Sanallaştırma" gibi diğer eğitimler de yolda.

"Tanışma eğitimleri"nin 40% indirimli olduğunu belirtelim. Detaylı bilgi için MensLibera.com adresini ziyaret edin.

MagmaLinux 9.5 çıktı

HMonus

MagmaLinux'un ilk kullanılabilir sürümü hatırlarsanız mart ayında duyurulmuş idi. 2 ayda bir yeni sürüm taahüt eden Magma ekibi, MagmaLinux 9.5'i çıkardı. Yeni sürümü http://www.magmalinux.org sayfasından indirebilirsiniz. Yeni sürümde dikkat çeken yenilikler:

2. Ulusal Yazılım Mimarisi Konferansı ( UYMK'08 )

niobe

2.Ulusal Yazılım Mimarisi Konferansı (UYMK’08), 11 – 12 Eylül 2008 tarihlerinde Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde yapılacaktır.