Genetik Algoritma İle `Cluster´ Topolojisi Oluşturma

0
FZ
Kentucky Üniversitesi araştırmacıları 128 işlemcili bir Beowulf `cluster´ını Athlon XP kullanarak inşa ettiler. Araştırmacılar son geliştirdikleri bu paralel bilgi işlem sisteminin fiyat/performans rekoru kıracağını belirtiyorlar. Toplam maliyeti 39,000$ olan bu sistem gigaflop başına 100$ gibi bir maliyete sahip.

Şimdi gelelim işin asıl ilginç kısmına: Söz konusu 128 bilgisayarı bir araya getiren ağın topolojisi bir genetik algoritma ile tasarlanmış!

Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Görüşler

0
murat09
"Bunla ne oyun oynanir beaa" diyecekler oldugu gibi, "bundan bilgi islemimizde olsa ne iyi olur" diyenlerde var, tIpkI benim gibi.

P.S: ukalalik olacak belki ama, kucuk bir duzeltme de benden : 128+4 islemci var (asagidaki "parts" tablosunda belirtilmis) ;-)
0
SHiBuMi
Sayfanın dibindeki contact info bölümüne baktınız mı :) Projeye liderlik eden Hank amcamız bir Türk ile evli. Milli damadımız ayni zamanda Tekirdağ köftesinden esinlenerek Lexington köftesi'ni icat etmiş. Başarıdan başarıya koştuğu projelerinde en büyük desteği türk eşinden ve onun ellerinden yediği Tekirdağ köftelerinden (kofte of Tekirdag) aldığını söylüyor.

FazlaMesai.Net, bilişim televolesinde tek
0
conan
haha benim arkadasim da bir amerikali ile evli. O da ayni bu tip bir projenin basinda :) Beowulf ile ugrasan amerikalilar turk kizlarina hasta oluyorlar sanirim :))))))
0
conan
> O da ayni bu tip bir projenin basinda
O da = kocasi
kendisi degil yani...
0
malkocoglu
Bu cok komik.. Hank Bey Tekirdag koftesine geri-muhendislik (reverse-engineering) uygulamak istemis anlasilan.. :) Bir akrabamiz, Tekirdag kofte lokanta sahibine gore, sirlarindan birisi cig kofteyi uzun sure buzdolabinda bekletmekti... gibi hatirliyorum. Aman kimse duymasin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Robocup 2005 Şampiyonu: Türkiye

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilg. Müh.den Prof. Dr. Cem Say'ın "cogsciforum" e-posta listesine son gönderdiği iletiye göre Osaka, Japonya'da düzenlenen Robocup 2005 robot futbol turnuvasını Prof. Dr. Levent Akın yönetimindeki Cerberus ekibi kazanmış. Diğer takımları da burada görebilirsiniz.

Dr. Akın'ı ve öğrencilerini bu başarıdan ötürü kutluyor robotik ile YZ bilimlerinin ülkemizde ve dünyada gelişmesine daha da büyük katkılarda bulunmalarını diliyoruz.

Linux Router Projesi Sizlere Ömür (1997 - 2002)

FZ

Linux Router Project isimli proje sizlere ömür. Söz konusu proje 1.44 MB´lık floppy diskete sığan ve `router, access server, thin server, thin client, network appliance´ sistemleri kurup geliştirmeyi çok çok kolaylaştıran bir Linux dağıtımı idi.

Proje sorumlusu ve programcısı haberi verirken karşılaştığı güçlüklerden, IT sektörü ile ilgili sorunlardan, projeye yeterince destek verilmemesinden , vs. şikayet ediyor ve pek çok şeyi sivri bir dille eleştiriyor. Sebep olarak ekonomik nedenleri gösteren programcı Güney Florida´da muslukçuların Sistem Yöneticilerinden daha çok kazanmasını örnek göstererek programcıların geceli gündüzlü kod yazarak harcadıkları korkunç entelektüel çabaların karşılığının pek verilmediğini ve bu sebeple artık bilgisayar işi ile uğraşmaktan vazgeçmeyi düşündüğünü belirtiyor.

Görüldüğü gibi açık kodlu yazılım dünyası da güle oynaya kod geliştiren ve tatmin olmuş bir şekilde geleceğe güvenle bakan yazılımcılardan ibaret değil. Bu tip örneklerin ve eleştirilerin dikkatli şekilde değerlendirilmesinde fayda var. Böylelikle iddialı benzer projelerin benzer kadere maruz kalmasının önüne geçilebilir belki.

Ereğli´li Bir Bilgisayarcı da Virüs Yazdı!

redial

Dünyanın en büyük bilgisayar güvenlik yazılım şirketlerinden Symantec'in sitesinde yer alan habere göre, tahminen Ereğli doğumlu yazılımcının hazırladığı VBS.Ereglili@mm adlı virüs, yayılmaya başladı.

Her şeyden önce Çatalhöyük vardı!

sefalet

Picasso sergisini ulusal hezeyan haline getiren bizler (iyi ki de öyle oldu) şimdi bir o kadar önemli bir başka sergiyi İstanbul'da görme şansına sahibiz.Çatalhöyük kazılarından çıkan önemli eserler Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

Bilişim Çalışanları Anketi Sonuç Raporu

wetware

EMO Bilgisayar Mühendisliği Meslek Dalı Ana Komisyonu tarafından hazırlanan Bilişim Çalışanları Anketi'nin sonuçları yayınlandı. 483 bilişim çalışanının katıldığı anket, bilişim çalışanları ve sektör hakkında önemli bilgiler veriyor. Rapora aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz: http://bilmuh.org/images/Belge/anketsonucraporuv3.pdf