GNU-Darwin Projesi

0
sundance
Herne kadar Mac haberlerinden Max sorumlu olsa da ;) buna rastlamışken yazmadan geçemezdim... GNU ekibi bu sefer de tamamen serbest bir Darwin dağıtımı için kolları sıvadı

Takip etmeyenler için söyleyelim Darwin, MacOs X`in, grafik arayüzü Aqua olmayan hali ve x86 makinalarda da çalışabilmekte.

BSD`i seviyorsanız gelişmeleri izleyin...

Görüşler

0
Max
Evet ben sorumluyum gibi geldi bir an banada :) ama ne yapim kardesim cok haber yazinca ne bu Max in haber sayfasi diyorsunuz diye biraz ara verdim, diger arkadaslarada imkan tanimak lazim dimi :), herneyse Darwin uzun zamandir x86 da calisiyor kurmadim MacOS X Server (Rhapsody) kullandigim icin ama kuran arkadaslar var bir kismi memnun bir kismi degil, biraz da aliskanlikdan memnun degiller belkide, bu arada X windows MacOS X icin de hazir kullanabiliyoruz, imkan bulursam X windows kurup KDE deneyecegim Aqua ile bakalim nasil olacak screenshotlari gonderirim, OpenBSD 2.9 kurdum G4 e biraz kasti kurmak, OpenBSD den dolayi degil ama MAC den dolayi ama kurduk guzel bayagi guzel hemde, mac i olanlara tavsiye ederim hani :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PowerMac G5 İçin Güncellemeler Yayınlandı!

parsifal

Apple, PowerMac G5 (Late 2004) serisi, 1.8Ghz, 600Mhz bus, tek işlemcili modellerde görülen ve aşağıda belirtilen bazı sorunların giderilmesi için bir “firmware update” yayınladı.
PowerMac G5 System Firmware Update, sadece PowerMac G5 (Late 2004) serisi, 1.8Ghz, 600Mhz bus, tek işlemcili modeller için geçerlidir. İşletim sistemi ise Mac OS X 10.3.9 veya Mac OS X 10.4.3 ya da üstü olmalıdır.

Mac OS X için virüs alarmı

anonim

Uzun zamandır virüslerden uzak duran Mac OS X işletim sistemini etkileyen, script tabanlı bir virüs bulundu. Hafta sonu tespit edilen virüs, Mac OS X'in bütünleşik güvenlik duvarını (firewall) etkisiz hale getirerek kullanıcının bilgilerini çalıp, verilere zarar verebiliyor.

Camino 0.7 çıktı

conan

Gecko motorlu ve Cocoa grafik arabirimi kullanan Mac OS X browser'ı Camino'nun yeni versiyonu dun yayımlandı. Eskiden Chimera olarak bildiğimiz browserı buradan indirebilirsiniz.

Başlıca yapılan değişiklikler ise şunlar: Yeni download manager, URL Manager Pro ile uyum, Text Encoding menüsü, yandaki barda Global History menusu, resimleri ve diğer uygulamaları sayfadan desktop'a sürükleyip bırakabilme özelliği, ve daha niceleri.

Apple 2 Tuşlu Fare Çıkardı

y0rk

Apple'dan mightymouse...

USB 1.1 arayüzlu, optik, programlanabilir bol tuşlu bir fare. Fiyatı biraz uçuk 49$.

Sanırım buna en çok Sundance sevinecek :D

Steve Wozniak'ın ilginç bir röportajı

Ragnor

Slashdot'a bakınırken Steve Wozniak'ın şu röportajına rastladım. Wozniak'ın özgür yazılım, büyük firmalar ve özelliklede kendi firması Apple hakkında söyledikleri oldukça ilgi çekici.

Slashdot haberi linki için tıklayın.