Google Image Labeler

0
faraklit
Google resimlere etiket (label) atamayı zevkli bir oyunla internet kullanıcılarının üstüne yıkıyor. 90 sn içinde gördüğünüz resime karşınızdaki eşinizle beraber etiket veriyorsunuz, aynı etiketi verince de puan kazanıyorsunuz: http://images.google.com/imagelabeler/

Görüşler

0
bio
Amazon Mechanical Turk'un benzeri, yalniz Google para da vermiyor :)
0
Tugba
Neden hemen bitiyor? Gösterilen fotoğraflara doğru cevap yazdığımız halde soldaki süre dolunca yeniden başlamak zorunda kalıyoruz. Bu uygulama saçma. Oyunun aynı kişiyle daha uzun sürmesi lazım.
0
Tugba
Google'ın bundan çıkarı ne?
0
FZ
Bildiğim kadarı ile Amazon Mechanical Turk, çok daha detaylı bir altyapı ve API sunuyor. MT yapısını ve APIsini kullanıp kendi servisinizi yazmanız da mümkün. Yapılan işlere gelince kısa yabancı dil çevirileri, uzakdoğu yazılarının yönlerinin belirlenmesi, görüntü tanıma, podcast transkripsiyonu (konuşma kayıtlarının yazıya geçirilmesi), ses doğrulama, yüz doğrulama ve başka şeyler söz konusu.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi Amazon Web Services bölümünde çalışan Jeff Barr ile Luis Felipe Cabrera'nın şu yazısında bulunabilir: AI Gets a Brain.
0
bio
Dogru. Ben mantik olarak benzeri oldugunu kastetmistim, yani bilgisayarla zor yapilacak (veya yapilamayacak) otomasyon islerini insanlara yaptiriyorlar (oyun oynatarak veya para vererek).

Google bu ise "Google Answers" ile baslamisti. Zaman icinde bu tur "tasnif" islerinden sizin dediginiz gibi daha komplike islere kaymasi kacinilmaz.

Aslinda Google'in arama algoritmasi da (PageRank, yani link populerligi) aslinda insanlarin tasnifleme yetenegini kullanmiyor mu?
0
Tugba
Olsun yine de zevkli. Ben hala arada oynuyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google ve İşe Eleman Alma Yöntemlerinden Biri Daha

FZ

Askerliğini yapmakta olan matematikçi bir dostumun dikkatini çekmiş, Google'dan eski bir blog girdisi, paylaşayım dedim. Euler sabitinde, virgülden sonra akıp giden sayı dizisi içindeki ilk 10 basamaklı asal sayıyı soran ve bunun sonucuna .com uzantısı ekleyip oluşturulan URL'den bilgisayarcılara çağrı yapan bir ilan! ;-)

http://www.google.com/googleblog/2004/07/warning-we-brake-for-number-theory.html

Eğer cevabı biliyorsanız (ya da bulabiliyorsanız), web tarayıcınızdan ilgili siteye gidip ne olduğunu görebilirsiniz ;-)

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #1

Zakkum

İnternetin her geçen gün daha fazla hayatımızın içine girmesi güvenlik konusunu daha sık ve geniş ölçekte tartışılır hale getirdi. Özellikle son yıllarda internet üzerinden gerçekleşen ifşa hareketleri (Wikileaks, Snowden, Panama Belgeleri vs.) konuyu haliyle daha da alevlendirdi. Bugün artık herhangi bir şüpheye yer bırakmadan biliyoruz ki kullandığımız internet artık bir kitlesel gözetleme...

Google'ın İlk Sunumu

anonim

Google'ın kurucularından Lary Page'in 1998 yılında Stanford'da yaptığı sunuya buradan ulaşabilirsiniz. Oldukça ilginç.

Google App Engine Uygulamalarınızı Google'da Çalıştırın

nehuse

Uzun süre önce başvurduğum  google app engine den bugün gelen mail ile üyeliğimin kabul edildiğini öğrendim.Kayıt için google hesabınızın olması yeterli olmuyor.Bir de sms ile aktivasyon yapmak gerekti.Bu işlemden sonra sistemin nasıl çalıştığını inceleme fırsatı buldum kısaca izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Google Chart API ile Tek Harekette Grafik Basın

FZ

Google Chart API ile artık sadece tek bir HTML satırı ile, herhangi bir sunucu tarafı kod yazmadan (veya istemci tarafında gelişmiş bir JS kütüphanesi kullanmadan) kaliteli grafikler üretmeniz mümkün.

Söz gelimi aşağıdaki görüntü (ya da çubuk, çizgi, vs. türden grafikler) için tek yapmanız gereken: