Google ve Mozilla işbirliği

0
vizyoner
Google Microsoft´a karşı ciddi rekabete girişiyor ve tarayıcı savaşlarında yeni bir dönüm noktasına geliyormuşuz gibi görünüyor. Mozilla'nın güçlü tabanını kullanarak, ötesinde Semantic Web kullanılacak gibi: http://novaspivack.typepad.com/nova_spivacks_weblog/

İlgili Yazılar

Bir programlama platformu olarak Mozilla

tongucyumruk

Çoğu zaman Mozilla'nın (veya benim taktığım isimle "ailenizin browser'ı Mozilla, kısaca Moz") ismi sadece browser, arada bir de Mail&News programı olarak anılır. Daha da az anıldığı bir konu ise bunların sadece buzdağının görünen kısmı olduğudur. Buzdağının gerçek boyutları ise yalnızca hayal gücünüzle sınırlı. Mozilla tarihteki gelmiş geçmiş tüm browserlar arasında bekide en genişletilebilir, en esnek olanı.

Firefox’ta da açık çıktı

everestk

6 Ocak 2005 — Açığın, internet dilinde ‘phishing’ olarak bilinen kimlik ve şifre hırsızlığına olanak sağladığı belirtildi. Açık, Firefox kullanıcısı bir siteden bir indirme yaptığı zaman çıkan diyalog kutusunun taklit edilmesine olanak veriyor. Uzmanlar açığın Firefox kullanıcılarını ‘phishing’ hacker’larına karşı korumasız hale getirdiğini belirtiyor.

Amiga Üzerinde Mozilla: AmiZilla!

anonim

Adını vermeyen eski bir Netscape yetkilisi son iki günde AmiZilla projesine yaklaşık 4200 dolar bağışta bulundu. Böylece AmiZilla projesinin büyük ödülü 8411.22 dolara yükseldi!

AmiZilla, Mozilla'nın Amiga'ya port edilmiş hali olacak. Mozilla'yı Amiga platformuna port eden ilk kişiye veya gruba yukarıda bahsedilen ödül verilecek.

Mozilla 1.6 Çıktı!

anonim

Mozilla'nın yeni 1.6 versiyonu çıktı. Buradan indirebilirsiniz.

Birkaç yeni özellik:
  • Mozilla Mail için vCard desteği.
  • Cross-platform NTLM authentication desteği. Böylece Windows Authentication isteyen sitelere kolayca girebilme imkânı.
  • Çok daha gelişmiş View Source özelliği
  • ve daha neler neler... :)
Tüm zamanların en güzel Internet tarayıcı ve e-posta yazılımını kullanmanız için bir sebep daha...

Mozilla Thunderbird 0.9 çıktı!

Soulblighter

Mozilla Foundation, Thunderbird'in 0.9 sürümünü duyurdu. Bir çok hatanın düzeltildiği yeni sürümle birlikte yenilikler de mevcut.