Güney Kore'de Okullar GNU/Linux'a Geçiyor

0
FZ
Güney Koreli uzmanlar tarafından geliştirilen açık kaynak işletim sistemi halen başkent Seul’de 190 okulda birden denenmeye başladı. Güney Kore, böylece kendi ulusal Linux sistemini okullarında yaygınlaştırmış oluyor. Güney Kore Bilişim Dairesi (KIPA) Başkanı Jin Ko Hyun, Linux’un Güney Kore versiyonunun başarısına inandıklarını açıkladı.

Hyun, yeni sistemin yazılım devi Microsoft’a karşı bir hamle olmadığını, ülkenin kendi ulusal yazılım ve donanım teknolojisini geliştirmede bir adım olduğunu vurguladı. Hyun, ayrıca güvenlik sorunlarının ve maliyetin kendileri için önem taşıdığının altını çizdi. Hyun, yerli sistemlerin kullanılmasının yerli yazılımcıların etkinliğini artıracağını ve yerli endüstrinin güçlenmesinin yolunu açacağını belirtti.
Güney Kore’de en büyük bilişim kurumu olan KIPA, yıllardır Linux ve diğer açık kaynak sistemlerin yaygınlaştırılması için çalışmalar yapıyor. Kurum 2010 yılında ülkedeki Linux tabanlı sunucuların payının yüzde 40’a ulaşmasını hedefliyor.

Kaynaklar:

http://www.ntvmsnbc.com/news/330124.asp

http://software.silicon.com/os/0,39024651,39131325,00.htm

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
Bizim durum vahim :( Bizimkiler Mic~1 la çoktan anlaştılar sayılır bile -öğretmen kampanyası- yani artık devlet dairelerinde yaptığınız her işi mic~1 takip edebilecek. Mahkemede adınımı değiştirdin, vede evdeki XP makinanın kullanıcı adın eski adınmıydı, sen daha mahkemeden evine varana kadar mic~1 onu otomatik olarak senin yerine değiştirecek; sende yorulmamış olacaksın.

lisansız kullanıcılar için durum daha vahim.
1. Lisansız XP vs.vs makinanı İP nosunu alacak
2. Hemen TTnet ten ev telefonunu öğrenecek
3.Ev telefonundan adını vs.vs. öğrenecek.
4.Adındanda kayıtlı tüm bilgilerin ele geçirecek
5.-MIT'de windows kullanıyorsa telefon kayıtlarınıda öğrenirler.
6.Ertesi gün bir BSA yetkilisi telefonda size "faturayı gelip ödermisiniz yoksa paketmi yapalım?" sorusunu yöneltecek.

sonuçta gizliniz saklınız kalmasın.

Ha buarada TC. İş Bankası Win~2003 kullanıyor, TC. Ziraat NT4 ile Win~2000 Citybank Win~200 ile Xp kullanıyor. Yani demek istemem şu ki bankadaki paralarınızda güvende değil! mazaallah türkiyeyede bir tıklamadan alışveriş teknolojisi getirirler alayınız şaşar.
0
SilWeX
Bizde ne zaman insanlar Linux yada BSD sistemlere geçiş yapar ? Kullandıkları sistemin aslında paralı olduğunu, internet üzerinde iz sürmenin normal yaşamdan kat kat kolay olduğunu (heleki iz süren firma OS'i yazan firma ise) vede artık görece dönülmez noktaya gelindiğini ilgili firmanın her türlü alanda iyice yerleştiğini ve onlar uyurken zibilyon tane anlaşma yapıldığını farkettiklerinde linux/bsd sistemlerine geçerler, ha iş işten geçmiş olurmu ? Bugün "İyide gidip ~100$ vermiyorumki, alıp kopyasını kullanıyorum, hehehe" diyen kişiler kızılcık sopası ile evire çevire okşanırmı , bilinmez...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yapay Zekânın Kurucusu Modern Araştırmaları Suçladı

FZ

Yapay Zekâ üstadı Marvin Minsky geçenlerde Boston Üniversitesi´ndeki bir konuşmasında "YZ 1970'lerden sonra bir beyin ölümü yaşadı," dedi. Minsky, 1959 yılında LISP dilini geliştiren John McCarthy ile birlikte MIT'deki Yapay Zeka Laboratuvarını kurmuştu.

Minsky, yapay zeka araştırmacılarını tam otonom ve düşünebilen makinaları geliştirme çabasından uzaklaşmakla suçladı.

University of California at Berkeley Zeki Sistemler Merkezi yöneticisi Stuart Russell ise "Son 15 yıl YZ çalışmaları bakımından çok heyecan verici geçti," dedi. Minsky'nin yorumlarını şaşırtıcı ve hayal kırıklığına uğratıcı bulan Russell, öğrenme, görme, robotik ve akıl yürütme üzerine çalışan araştırmacıların önemli gelişmeler kaydettiğini vurguladı.

www.freelance-tr.org açıldı

kefukar

freelance-tr.org siz programcı ve webmaster'ları Türkiye'deki firma sahipleri ve özel çözüm arayan yöneticilerle buluşturmak için aracı bir portal olarak hizmetinizde.

NATO’ya Türk yapımı kripto cihazı

sametc

TÜBİTAK, NATO’nun açtığı haberleşme sistemleri ihalesine kendi üretimi olan şifreleme cihazı ile girdi. NATO karargahlarındaki testlerden başarıyla geçen TÜBİTAK’ın şifre cihazı ihaleyi kazanırsa, NATO ülkeleri Türk yapımı ISDN Kripto BRI cihazıyla haberleşecek.

TÜBİTAK’a bağlı çalışan ve bilgi güvenliği konusunda uzmanlaşan Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), Müdürü Önder Yetiş, 1993 yılında açılan merkezin kriptoloji çalışmalarını Genelkurmay Başkanlığı ile paralel olarak yürüttüğünü kaydetti. Enstitüdeki teknolojinin “tamamına yakınının yerli” olduğunu vurgulayan Yetiş, kriptoloji konusunda “dünyanın ilk 10 kurumundan biri” olduklarını ifade etti.

Haberin tamamı burada.

Bu konu ile bağlantılı bir başka haber ise TÜBİTAK´ta üretilen mikroçip ile ilgili, ona da göz atabilirsiniz.

The Blues Brothers 2000 Türkiye Turnesi

lalapoo

Blues Brothers 2000 bir bira firmasının sponsorluğundaki turnesine 5 Eylül'de İzmir Gündoğdu meydanında süper bir konser ile başladı.Turne 17 Eylül'de İstanbul Fil Damı'nda yapılacak olan konserle sona erecek.

Hava bedava, su bedava... Hatta IRIDIUM bile bedava!

parsifal

66 ana, 6 yedek uydu ile iletişimi sağlayan bir teknoloji kısaca IRIDIUM (Uydu ömrü 7 ila 9 yıl arasında değişiyor). Karaların %86'ını, okyanusların hepsini kapsayan bir iletişim ağı. Telsiziniz yoksa, telefon şebekesi yoksa veya GSM kapsama alanı dışında iseniz kullanabileceğiniz uydu iletişim sistemlerinden biri. Geçtiğimiz yıl mali destek bulunamadığından uydular yayını kesmiş, tüm dünya uyduların düşürüleceği haberini duyunca şaşırmıştı. En azından ben şaşırmıştım.

Daha sonra 2-3 ay önce tekrar yayına başladı. Tabi bu şehirde yaşayan ve GSM'in nimetlerinden yararlanan çoğu insan için pek anlam taşımıyor belkide...