Güvenlik İçin Sisteminiz Kapalı Kodlu Olmalıdır

0
FZ
"İşletim sisteminin güvenliğinin sağlanabilmesi için işletim sistemi içine gömülü olarak güvenlik duvarı, gelişmiş erişim kontrol listeleri vb. sistemlerin olması istenmektedir. Sistemin kurum içinden gelebilecek hangi tehditlerden ne şekilde korunabileceğini belirtiniz. Güvenlik açısından, işletim sistemi açık kaynak kodlu olmamalıdır."

Yanlış okumadınız, yukarıdaki cümleler, Debian Türkçe yazışma e-posta listesinde Dr. Zeki Çatav tarafından aktarılmış bir şartnameden alıntı. Dr. Çatav haklı olarak şunu sormuş: "Kritik bir görevi 7/24 yürütecek sunucu için işletim sisteminin açık kaynak kodlu olması bir güvenlik açığı mıdır?"

Görüşler

0
tongucyumruk
Aynı konu LKD'nin linux-guvenlik listesinde de derinlemesine tartışıldı
0
zekeriya_akyildiz
kısaca microsoft isteriz diyorlar ozaman buradan buyursunlar, http://www.microsuck.com/ .
0
tongucyumruk
Sanıyorum linux-guvenlik listesindeki tartışmaları okumadınız. Eğer tartışmanın devamını okursanız göreceğiniz üzere Microsoft ürünleri de şartname'ye pek uygun değil... Daha çık AIX veya HP-UX ister gibi bir halleri var...
0
FZ
RISC olsun demişler. 64 bit olsun demişler. Server makinayı yapan işletim sistemini de yapmış olsun demişler. Yazılımlar da (işletim sistemi, vs.) kapalı kodlu olsun demişler. Evet.
0
robertosmix
Şartnamenin Hastane Otomasyonu için olduğunu düşünürsek çok da garip gelmedi bana hani.

Zira hastane otomasyonu geliştirmek günümüzde çok moda. Her tanıdığı doktor olan hastane otomasyonu geliştiriyor. Ciddi bir rekabet var. Herşey çıkabilir. :)
0
simor
Şartnamede başka dikkatimi çeken; sanki biryerde istediği özelliklerde bir sistem görülmüşde o isteniyormuş gibi geldi bana.
0
simor
hm.. bir sonraki mesajı okumadan yazmışım özür dilerim. Zaten o tartışmada öyle olduğunu düşünen varmış. http://liste.linux.org.tr/pipermail/linux-guvenlik/2005-October/000320.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

VCD, DVD ve CD’ler ''Sertifika'' ile Çoğaltılacak

FZ

Fikri mülkiyet haklarının korunması ve etkin bir şekilde takibinin sağlanması amacıyla, fikir ve sanat eserlerinin tespit edilmesi ve çoğaltılmasına ilişkin materyalleri üreten veya ithal eden veya bu materyallerin dolum, çoğaltım ve satışını yapan veya herhangi bir şekilde yayanlar Kültür Bakanlığı tarafından sertifikalandırılacak. Yönetmelik kapsamına bilgisayar sektöründeki VCD, DVD, CD üreticileri, dolumcuları ve satıcıları da giriyor.

Türk bilim insanı Japonlar'ı dolandırdı

anonim

Geçtiğimiz yıllarda 4 üniversitede yaşanan intihal olayını yeni unutmuşken bu kez de Tokyo Üniversitesi bir Türk bilim insanının doktora derecesini iptal etti. Karar 130 yılını devirmiş üniversitenin tarihinde bir ilk.

Üniversitedeki Radyoaktif Madde

anonim

Hayata verilen değer ve saygı kategorisinden bir haber. FM müdavimlerinden bir anonim bildiriyor:

Bugün saat 14.00-15.00 sıralarında İÜ Fen Fakültesi Fizik Bölümü girişinin yaklaşık 2-3 metre ilerisinde radyoaktif madde içeren bir sandık duruyordu.

Sandığa yaklaşık 4 metre uzaklıkta bulunan profesörler ve araştırma görevlileri dedektör ile ölçüm yaptılar.

Bu Siteye Erişim Mahkeme Kararı İle Engellenmiştir!!!

FZ

Hayır, başlıkta gördüğünüz fazladan iki ünlem bizim değil bizim paralarımızla ayakta duran Türk Telekom'un marifeti (büyük ihtimalle). 24 saati aşkın süredir sozluk.sourtimes.org adresine doğrudan bağlanmaya çalışanlar Türk Telekom'un bu mesajı ile karşılaşıyorlar. Tabii ki IP adresiydi, proxy idi filan Ekşi Sözlük sitesine erişmek hala mümkün.

Kendi adıma hala buna inanmamak istiyorum. Bir grup çoluk çocuk bir gizli giriş eylemi gerçekleştirmiş ve TT ile dalgalarını geçmek için de böyle bir komiklik yapmış olsunlar diye ümit ediyorum. Eğer yanılıyorsam, eğer gerçekten de bu durum TT'nin veciz bir eseri ise o zaman kendilerini derin dumur departmanına havale ediyoruz!

Eczaneler Microsoft'a Emanet

ErdemDemir

Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde bütün sigorta kurumları "Genel Sağlık Sigortası" altında birleşecek. Ve bu yolda yeni bir adım olarak yeni yılın başından itibaren SSK, bugünden itibaren de Bağkur provizyon sistemleri kapatıldı ve artık bu kurumlardan gelen reçetelerin provizyonları da Emekli Sandığı sistemi üzerinden alınmaya başlandı.