Haber Maratonu

0
FZ
Müzik zevki evrensel midir, kültürel midir? MIT'den iki araştırmacı bu konu üzerinde bir çalışma yapmışlar. George Lucas, bilgisayar oyunlarında YZnin daha ciddi ve yoğun şekilde yer alması gerektiğini düşünüyormuş. ABD'de 2010 yılına dek nüfusun %60'ı genişbant internet erişimine kavuşacakmış ama Güney Kore çok daha ileride imiş. IBM yeni arama ve metin analiz yazılımını açık kaynak kodlu hale getirmiş. Açık kaynak kod camiasında daha çok kadın yazılım geliştirici yer almalıymış. XML dünyasının meşhur firmalarından Altova, ürünlerinden birini "royalty free" olarak kamunun kullanımına açmış. GNU/Linux'ta araba yarışı sevenlere TORCS tavsiye ediyorlarmış. Güvenlikle ilgili DenyHosts diye güzel, minik ve Python ile kodlanmış bir araç varmış.

İlgili Yazılar

And the Oscar goes to ...

butch

Altın Örümcek yarışmasından haberdarsınızdır sanırım. Bugün itibariyle http://oylama.altinorumcek.com/ adresinde halk oylaması başladı. Fazlamesai tayfasına tarif gerekmez ama ben yine de yardımcı olmak amacıyla FM'i En iyi içeriğe sahip web sitesi başlığı altında www.fazlamesai.net olarak bulabileceğinizi belirteyim ;)

Vikipedi: Silinmeye aday maddeler ve Fazlamesai.net

butch

Bir sebeple Wikipedia fazlamesai.net maddesine göz atmak istedim az önce. Silindiğini biliyordum ancak birçok kullanıcının katkısıyla oluşturulmuş bu maddeye sistemin derinliklerinde de olsa ulaşabileceğimi umuyordum. Fakat öyle olmadı. Bu vesile ile de iki konuyu tartışmaya açmak istiyorum.

Dünden Bugüne FazlaMesai.net

crematorium

FazlaMesai.net'in 18 Şubat 2001'de ki halini merak eden var mı? Mutlaka vardır... Görmek için buraya tıklamanız yeterli... :)

Bu arada muhtelif tarihlerdeki FM için ise buraya

Projeleri Yarım Kaldı!

parsifal

Dünya biliminde "yeşil polimer"i bularak büyük yankı yaratan bilim insanı Gürsel Sönmez'i 37 yaşında trafik kazasında yitirdik. Buluşu dünyanın önde gelen dergilerine kapak olan, Sönmez'in yeni projeleri de vardı: Biri "süper kapasitörler" ile ilgili, diğeri, elektrokromik polimerlerin (elektrik akımı ile renk değiştirebilen polimerler) veri saklama kapasitesi ile ilgili.
Kaynak: O. Bursalı, Cumhuriyet Gazetesi, 18 Ocak 2005, s.1, s.7

trLFS açıldı... (Linux From Scratch)

Armish

LFS (Linux From Scratch) yani sıfırdan Linux adlı kendi Linux'unu kendin yap adlı projenin kitabının Türkçe ye çevirisi tamamlandı. Bu yeni projenin adı trLFS ve proje sayfası http://lfs.geleceklinux.org. . İlgilenenlere...