Hack Teknikleri

0
anonim
Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünden Ahmet BERKAY'ın yazdığı bu doküman bilgisayar güvenliğine giriş niteliği taşıyor ve pek çok güvenlik riskini kuş bakışı inceliyor.
Özellikle yazının son bölümünde yer alan plan 9 ile ilgili değerlendirmeleri ilgi çekici buldum. Faydalı olması dileğiyle...

Görüşler

0
yilmaz
www.securityfocus.com u takip ederek bir çok illegal eylem gerçekleştirmek mümkün.
0
madpilot
Sosyal muhendislik tanımını toplum muhendisligi (Kevin Mitnick'in yazdigi ODTU yayınları tarafından türkçeye cevirilen Aldatma Sanatı adlı kitaptaki kullanım) olarak kullanabilir miyiz?
0
sefalet

İkisini de kullanmak yanlış olur kanımca."Sosyal aldatmaca" ( belirttiğiniz kitabın ismide bunu açıklar nitelikte) veya benzeri bir isim konabilir.Toplum MÜhendisliği diye bir kavram zaten var ve belirttiğiniz kitapta geçen anlamın dışında kullanılıyor.Basit olarak toplumun mevcut olan işleyişine müdahale etmek onu dönüştürmek anlamında.Örneğin sokak çocuklarının kurtarılması ve eğitimlerinin verilmesi bir toplum mühendisliği örneği olarak görülebilir.
0
sefalet
Düzeltilmesi gereken pek çok Türkçe yazım hatası var hele bazı cümleleri anlamak epey güç olabiliyor.Örneğin:

"3.Hack değerlerini "yarasız amaçlar için denenen programlar" kabul etmiş kişi."

Bu kadar hata ve metnin bana tanıdık gelmesi yabancı bir kaynağın çevirisi hatta yazılım kullanılarak çevrilmesi durumunu aklıma getirdi.

birde jargon dosyasından alındığı söylenen "Hacker" tanımında,

"8.zaralı amaçlar için hassas bilgileri ele geçirmeye çalışan" denmiş.(aynen alıntıladım)

Jargon dosyasında bu şekilde bir tanımın yapıldığını bana gösteren olursa sevinirim benim gözümden kaçmış.

Bunların dışında Türkçe olması ve hiç bilmeyenlere genel bilgi vermesi eğilimi nedeniyle sanıyorum yararlı bir çalışma olur.(ama ben referans almazdım)
0
conan
Crack teknikleri olmasin? <img src="http://www.vwvortex.com/vwbb/rolleyes.gif">
0
conan
Crack teknikleri olmasin?
0
sefalet

Daha önce tartıştık ama "Cracker" kavramının kullanımı da pek doğru gelmiyor bana.Bizzat bu sözü çıkaranların temel aldıkları jargon file ve "Hacker" kavramı ile çelişmesinden dolayı.

konuyla ilgili pek çok tartışma yapılmış fazlamesai.net de.Benimde katıldığım tartışmalardan biri için:
http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=3062
0
robertosmix
Herkes hacker herkes cracker... ne güzel!!
0
abakana
Hepsini okumadım ama İbrahim Hoca muhtemelen bu yazının üzerini çizmiştir diye düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla kendisi typo ve gramer konusunda çok hassas biri.
0
jfever
cizilmeyecek gibi degil acikcasi. iki sayfa kadar okuyabildim ve devam edemedim. turkce dokuman hazirlayan insanlarin daha ozenli davranmalarini yada gidip ingilizce yazmalarini diliyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NetCat, Telnet, Reverse Telnet ve türlü numaralar :)

sundance

Bu yazıda Unix'in efsanevi komutlarından belki de en gençlerinden birine sistem yöneticilerinin ve hackerların daim dostu NetCat'e basitçe değinmeyi amaçladım.

Her ne kadar basitçe değinecek olsam da networkle ilgilenenlerin işe yarar bir şeyler bulacağınıza inanıyorum bu yazıda. Özellikler Reverse Telnet birçok download meraklısının (ve evinden firewall'lu işyeri makinasına bağlanmak isteyen adamın) ilgisini çekecektir ;)

İzinsiz Fotoğraf Çeken Gillette Rafları!

anonim

İngiltere'de Gilette raflarının tüketiciden izinsiz fotoğraf çektiği ortaya çıktı. Yani gidiyorsunuz, jilet almak icin rafa elinizi atıyorsunuz. Ürünü alışveriş sepetine attığınız anda gizli bir kamera yüzünüzün fotoğrafını çekiyor! Boykot basladı,

http://www.boycottgillette.com

EnderUNIX'ten Yeni Yazılım!- SwArpMon

honal

EnderUNIX yazılım geliştiricilerinden Özkan Kırık, yönetilebilir switch'lerin MAC tablolarını SNMP aracılığı ile takip ederek switch üzerindeki MAC Adresi - Port değişimlerini email yolu ile sistem yöneticisine bildiren 'swArpMon' isimli yazılımı geliştirdi.

Bir ICQ hackerı ile röportaj

sundance

Hep merak etmişimdir, neden ICQ numaraları çalınır, insanlar bunu niye yapar vs. diye.

Hayal meyal hatırlıyorum Robin`in ICQ numarasının çalınmış olduğunu, bugün de onu online görünce, hemen `naber` dedim, gelen cevap ilginçti

`Ben sandığın kişi değilim onun ICQ`sunu hackledim`

Bunun üstüne de çok ilginç bir sohbet başladı... Siz hiç altı haneli bir ICQ numarasının $200 gibi paralara satılabildiğini biliyor muydunuz ? Ben bilmiyordum :) (Ed: 31/12/2001 itibariyle Robin ICQ numarasını geri almış bulunmakta :)

OpenOffice Kritik Güvenlik Açığı

Geryon

OpenOffice 1.0.1'de 2.0Beta'ya kadar olan versiyonlarda kritik bir açık bulundu. Açık sayesinde word dökümanlarınız sisteminizde kod çalıştırabiliyor.

Hem GNU/Linux hem de Microsoft Windows sistemleri açıktan etkileniyor.

http://www.securityfocus.com/bid/13092