Hakia'dan Haberler

0
anonim
neogen yazıyor "Hakia'dan 3 yeni haber var: 1- Emre Sokullu Hakia'da. 2- Sol üst köşeden Türkçe Hakia müjdesi veriliyor. 3- Hakia "Search For Better Search", yani "Daha İyi Arama Arayışı" adlı bir kampanya düzenlemiş. John Battelle gibi lider düşünürlerin konu hakkındaki yorumlarına ulaşmak ve yorum eklemek mümkün.

İlgili Yazılar

Zenginliğe $2.56 değerinde bir adım

cbc

Zengin olmak için ne yaparsınız?

Kaliteli ve az kişinin yaptığı işlerde rol alıp yüklü miktarda ödemeler alabilirsiniz. Ya da günde 48 saat çalışıp, maaşınızı 2ye katlayabilirsiniz. Tabi bunun için tek başınıza yaşıyor olmanız ve giderinizin az olması gerekir.

Daha zor bir yöntemi Laszlo Nemeth deniyor. Yöntemi öğrenip dünyadaki şanslı azınlığın içinde nasıl olunabileceğini görmek için haberin devamına bakın.

Matematik Köyü Destek İstiyor: Tübitak'ı Protesto Ediyoruz Kampanyası

butch

Prof. Dr. Ali Nesin’in, Tübitak'a Matematik Köyü ile ilgili yaptığı başvuruların sürekli olarak reddedilmesi ve yeni başvurularının önünün kesilmesi ile ilgili başlattığı imza kampanyasına http://www.tubitaki-protesto-ediyoruz.net adresinden ulaşabilirsiniz.

Matrix´e Doğru Adım Adım

FZ

Birkaç ay sonra beş felçli hasta, merkezi Massachusetts´te bulunan Cyberkinetics firmasının geliştirdiği bir beyin-bilgisayar arayüzünü deneyecek. Şirketin BrainGate isimli bu cihazı hareket yeteneğini yitirmiş hastaların bir bilgisayarı ve/veya bir robotu kontrol etmelerine izin veriyor. Eğer klinik deneyler başarı ile tamamlanırsa sistemin 2007 yılında seri üretimle piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Cyberkinetics, maymunları kullanarak gerçekleştirdiği deneyde bu cihazı kullanarak hayvanları eğitti ve onların ekrandaki imleci sadece düşüncelerini kullanarak hareket ettirmelerini sağladı. Bu teknolojinin sene sonuna dek beş farklı insan üzerinde denenmesi planlanıyor.

ABD´de beyinden gelen sinyalleri anlamlı veriye dönüştürüp bunları bilgisayara aktarmak amaçlı beyin-bilgisayar arayüzü geliştiren başka şirketler ve üniversiteler de mevcut.

Kaynaklar:
- http://www.wired.com/news/medtech/0,1286,61889,00.html
- http://www.cyberkineticsinc.com

Boğaziçi Robot Günleri

FZ

12-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Robot Günleri 2007, Boğaziçi Üniversitesi IEEE Elektroteknoloji Kulübü'nün düzenlediği ve geleneksel hale getirmeyi amaçladığı, yarışmalar, seminerler, paneller, söyleşiler ve sergiler gibi aktivitelerden oluşan bir öğrenci organizasyonudur. Kulüp olarak Robot Günleri düzenlememizdeki başlıca amaçlardan biri robotla uğraşan insanların çalışmalarını daha ileri seviyelere taşımaları için onlara hedefler göstermek ve gerekli motivasyonu sağlamaktır. Her sene yarışmalarda yeni hedefler belirleyecek bu sayede de her sene geleceğin robotlarını üretmeye bir adım daha yaklaşmış olacağız.

Python, Csound ve Scala: Diving - Bölüm 1

FZ

Thorin Kerr geçenlerde csound e-posta listesine son bestesini yolladı.

Diving - Part I isimli yaklaşık 13 dakikalık bu eser Scala, Python ve Csound kullanılarak gerçekleştirilmiş:

Diving_I.mp3 (yaklaşık 29 MB)

Diving_I.ogg

Csound kaynak dosyasına buradan erişmek mümkün.