Hızır Emacs: Her Nev'i Internet Yayın ve Yazı İşleri

0
FZ

İlgili Yazılar

SPAM savaşları - SPAM tarama

cayfer

Kendi gözlemlerimize ve çeşitli kaynaklara göre e-posta trafiğinin yarısından fazlasını SPAM mesajlar oluşturuyor. Buna katlanmak gittikçe zorlaşıyor. SPAM ile savaşta çok çeşitli yöntemler kullanılıyor. İşte size bir yöntem daha...

Siz İngilizce Sorun, PRECISE SQL´e Dönüştürsün

FZ

Bir sürü tablo, en ufak bir sorguda bile bir sürü `JOIN´ işlemi. Kullanıcıların talep ettiği raporlar için her seferinde sıfırdan tasarlanan SQL sorguları ya da parametrik arabirimler vs. Oysa kullanıcılar kendi doğal ve alışık oldukları dillerinde veritabanını sorgulayabilseler işimiz kolaylaşmaz mı? Washington Üniversitesi araştırmacıları da bu problem üzerinde uzunca bir süredir çalışıyorlar ve bunun sonucunda ortaya şunu koymuşlar: `The PRECISE Natural Language Interface to Databases´

Kötü Programcıya Övgü

FZ

Harold kötü bir programcıydı, gerçekten kötü bir programcı. Hani hem kendisi hem de etrafindaki herkes için kendine yeni bir meslek bulması gereken türden. Ama Harold iyi biriydi ve bir işte ömür boyu çalışacaklardandı; çok uzun süredir şirketteydi. Ezelden beri alt kademelerde olan bir programcısıydı, hiçbir zaman terfi etmedi, her sene maaşına en düşük zammı aldı ve yeri çok değiştiriliyordu. Ama kimse onu işten çıkarmak istemiyordu. Böylelikle ne zaman yeni bir proje başlasa ve yeni adama ihtiyaç olsa, Harold'ın takımının müdürü bu durumu fırsat bilip onu yönetmek zorunda kalacak bir sonrakı bahtsız kişiye gönderiyordu Harold'ı. Bir seferinde bu kişi ben oldum.

Programlanın Tao´su 7. , 8. ve 9. Kitap

FZ

7. Kitap - Şirket Bilgeliği

Şöyle dedi usta programcı:
"Bir şirket yöneticisi için program demosu sunabilirsiniz ama onu bilgisayardan anlayan biri haline getiremezsiniz."

EVPL -->Türkçe Programlama Dili....

Debugger

Bir sabah kalkıp dünyayı değiştirebilir misiniz ? Bir programlama dili yazmaya soyunmaya, dahası paylaşmaya, paylaştırmaya ne dersiniz ?

\r\r \r\r Genç bir arkadaşımızın bu feryadı hakkında sözü olanlar eminim vardır. Umarım o da yaptığı işler hakkında bir URL verir bize ;) (Sundance)