Hotmail`de yine bir açık...

0
urxalit
Hotmail`de yeni bir güvenlik açığı bulundu. Kısaca login olunca başkalarının da mail`lerini okuyabiliyorsunuz. Slashdot`taki habere buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da biraz bilgi var.

İnsanlar niye hala Hotmail gibi M$`un el attığı servisleri kullanır kim açıklayabilir? Cidden insanın aklı almıyor. Yani dünyada başka ücretsiz mail servisi mi yokta gidip Hotmail kullanıyorlar...? :)

İlgili Yazılar

.Net Seminerinin Ardından...

anonim

FM takipçileri daha önce forumda 10 nisan'da üniversitemizde yapılacak olan .net seminerinden bahsettiğimi hatırlarlar. Seminer bugün gerçekleşti. Konuşmacı microsoft yetkilisi konuya oldukça hakim bir tablo çizdi. Seminer 3 saat süren tam bir beyin yıkama gösterisiydi. Ancak bu .net in iyi ve kötü yönlerine objektif olarak bakmama bir engel teşkil etmiyor. İlk olarak istanbulda yapılan bir akademik zirvenin görüntüleri ile başladı bir çok üniversiteden akademisyenler .net in ne kadar güzel ve gerekli bir şey olduğunu kendi okullarındaki ders programlarına .net konusunu nasıl ve neden entegre edeceklerini ilerde piyasa koşullarında .net in ne kadar gerekli olduğunu anlattılar.

Micros~1: İçten ve hatta Harbici Avantaj :)

sundance

Micros~1 Windows Genuine Advantage sunucularında Cumartesi günü yaşanan bir sorun sebebiyle basta Vista kurulumları olmak üzere GA'in aktif olduğu sistemlerde "lisanssız kullanım" mesajları çıkmaya başlamış ve MS'un bir süredir bu konuda yaptırım olarak uyguladığı, bazı özelliklerin kapalı olduğu"azaltılmış fonksiyon" modu aktive edilmeye başlanmış.

Söylenildiğine göre bundan yegane etkilenmeyenler Volume Licence sahibi kurulumlar. (Bir dakika yoksa bu insanları VL ya da DRM'e yöneltmek için bir pazarlama stratejisi olabilir mi ;) Bir de trusted computing'e kötü diyordunuz)

Micros~1 Google´ı Rakip ilan etti!

some1lovesavril

New York - Amerikan yazılım devi Micros~1 internetteki en etkin arama motorunu geliştirmiş olan Google'u kendine bu alandaki başlıca rakip ilan etti.

Micros~1 yetkilileri, Google'unkinden daha etkili bir arama motoru geliştirmek ve kullanıcıların hizmetine sunmak üzere harekete geçtiklerini de açıkladılar.

İsyan!

cayfer

Bu ne biçim kullanıcı yönetimi yaaaa!!!!

Yarın Windows XP altında bir OpenOffice sunumu yapmam gerekiyor. (OpenOffice tanıtacağım, ama Windows altında).

Benim portatif bir bilgisayarım yok! Eşimin dizüstü bilgisayarını kullanayım dedim. Aygıt son derece modern ve ileri teknoloji bir cihaz (!). Windows XP ile donatılmış!

Kadıncağızın masa üstünü bozmayayım dedim ve "ugur" diye bir kullanıcı tanımladım. Birden bilgisayarın açılışında
karşıma çıkan listede sadece "ugur" görünmeye başladı. Eşimin "Administrator" kullanıcısı yok oldu!

Windows geliştiricileri: `Bizce Linux daha güvenli!´

sundance

Eweek´in haberine göre sistem geliştiriciler arasında yapılan bir anket, büyük çoğunluğun Linux´u Windows platformlarına göre daha güvenli bulduğunu ortaya koydu.

İşin ilginç yanı, çeşitli Kuzey Amerika şirketlerinden 500 geliştirici arasında yapılan ankete katılanlardan sadece %23´ü Linux kullanıcılarıydı.

Windowscular dediyse bu da yanlıştır ;) demeden bence ankete bir göz atın...