IBM de Firefox dedi...

0
FZ
IBM şirket içinde web tarayıcı olarak Firefox kullanımını resmen desteklemeye başladı.

Firefox halihazırda personelin %10'u tarafından kullanılıyor (yaklaşık 30.000 kişi). Firefox artık şirket sunucularından da indirilebilecek ve şirket içinde Firefox teknik desteği verilecek.

IBM CIO'su (Chief Information Officer) Turkowski, endüstri standartlarına sadık açık kodlu Firefox ürününün genişletmenin ve üçüncü parti yazılımlarla çalıştırmanın daha kolay ve düşük maliyetli olduğunu belirtiyor.

İlgili Yazılar

Biz de bir gazeteye Mozilla Firefox için tam sayfa reklam verelim!

anonim

spreadfirefox.com'dan bir bomba daha: Firefox için gazeteye tam sayfa reklam.
Biz de böyle birşey yapabilir miyiz?

Fazla değil ama benden 20 milyon (20 YTL) çıkar. Bazı firmalar da destek olabilir sanırım. ;-)

Mozilla 1.0´ın Win32 OS´lar için eksikleri tamamlandı

crematorium

Bildiğiniz gibi Mozilla 1.0 çıktı ve FZ'nin söylediği ve benim deneyip gördüğüm kadarıyla Win32 OS Kullanıcıları için önemli iki eksiklik var birisi FLASH Plug-in'i diğeri ise Java Plug-in'i. Bu iki plug-in'i bulup kurdum artık Mozilla 1.0 kusursuz ve sorunsuz olarak çalışmakta hepinize hayırlı olsun... :)

Plug-In'leri aşağıdaki linklere tıklayarak indirebilirsiniz...
Java Plug-In
FLASH Plug-In

Hepinize Kolay Gelsin
"Crematorium"

Mükemmel Web Editörün Peşinde...

FZ

Akademik içerik yönetim sistemleri ile uğraşan biri olarak `web tabanlı HTML, XML editörü´ sözcüklerini bir arada duyunca pür dikkat kesiliyorum ister istemez ;-) Bu konuda kaç ürün incelediğimi artık hatırlamıyorum.

Web tarayıcı dünyasının vahşi ve `cool´ dinozoru Mozilla bu sefer de karşımıza WYSIWYE (What You See is What You Edit) modeli bir tarayıcı içinde gömülü olarak çalışan `portable´XUL teknolojili bir web editör ile çıkıyor.

Mozilla Inline Editor yani Mozile dikkatle takip edilmesi gereken bir ürün. Özellikle CMS yani Content Management System yani İçerik Yönetim Sistemi ile uğraşanlar için. Burada küçük ama etkileyici bir demo görebilirsiniz.

Mozilla'dan Thunderbird'e nokta..

coskung

Başlık biraz internet gazeteciliği kıvamında olsa da kısmen doğru. Mozilla Vakfı'ndan en yetkili isim Mitchell Baker, Thunderbir mail istemcisinin artık doyuma ulaştığı, yeni inovatif özelliklerin eklenmeyeceği minvalinde bir açıklama yayınladı.

Mozilla ve Mozilla Firefox'ta Güvenlik Açığı! ;-)

Challenger

Sürekli Internet Explorer' ın güvenlik açıklarından, güvensiz bir web tarayıcısı olduğundan bahsedip, herkese Mozilla kullanmasını tavsiye edip duruyoruz. Peki Mozilla' da hiç mi güvenlik açığı çıkmıyor? Çıkıyor tabi. Ama hemen gideriliyor! Newsforge' da yayınlanan bu yazıda 8 Temmuz' da rapor edilen bir açıktan ve aynı gün içerisinde giderilmesinden bahsediliyor. Bu açık Mozilla aracılığıyla uzaktan kod çalıştırılabilmesine neden oluyor. Ancak, açık sadece Windows NT, 2000 ve XP sistemlerinde etkili oluyor.