IBM Yazılım Akademisi ilk mezunlarını verdi

0
auselen

Akademi kapsamında yapılan yazılım yarışmasında en iyi 3 proje, Galatasaray, Dokuz Eylül ve Sabancı Üniversitelerinden çıktı.

IBM Türk’ün geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek üzere Ekim 2007’de başlattığı “IBM Yazılım Akademisi”nin 2007-2008 öğrenim yılı, kapsamlı eğitim, proje geliştirme ve yazılım yarışması aşamalarından sonra sona erdi.

Akademi’ye Türkiye ve KKTC’deki 57 üniversiteden kaydolan 1.335 öğrenciden 515’inin oluşturduğu 175 takımın gerçek iş senaryolarına göre yazılım geliştirdiği yarışmada, en iyi projeye sahip ilk 3 takım, sırasıyla Galatasaray Üniversitesi’nden Ögr. Gör. Sultan N. Turhan'ın danışmanlığını yaptığı Nadin Kökciyan, Ozan Günalp, Zeynep şagar, Levent Dane’den oluşan Medid Volvox, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Ögr. Gör. Dr. Emine Ekin'in danışmanlığını yaptığı Meltem Çelik, İsmail Yürek’den oluşan Deim ve Sabancı Üniversitesi’nden Ahmet Demirelli'nin danışmanlığını yaptığı Turhan Karadeniz, Onur Can Ulusel, Berker Ağır’dan oluşan Imaginares olarak belirlendi. IBM Yazılım Akademisi’nde dereceye giren ilk 10 takımın ödülleri ile eğitimleri veren kurumların plaketleri, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen törenle verildi.

Kaynak: http://www.yazilimakademisi.org/

Görüşler

0
parhelion
Birinci projenin danışman hocasını görünce ne yalan söyleyeyim hiç şaşırmadım. Sultan N. Turhan 'dan, veri tabanı sistemleri ve veri tabanı yönetimi derslerini almıştım. Gerçekten de bir proje için danışman hoca olarak seçilebilecek yegane insanlardan biridir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

2005 DARPA Robot Araç Yarışı

gunebakan

Amerika Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri bölümünün açmış olduğu yarışmanın ana koşulu robot araçların dışarıdan herhangi bir komut almadan 132.2 millik yarışı bitirebilmeleri idi. Araçların amacı GPS gibi araçları kullanarak, edindiği görsel ve diğer verilerden faydalanmak, kendi karar sistemleri ile doğal ve yarışma için konulmuş bazı insan yapımı engelleri geçerek yarışmayı ilk olarak tamamlamaktı. Yarışmanın amacı ise ileride Amerika'nın savaş sanayinde kullanabileceği insansız araçları geliştirme yönünde ilerleme kaydetmekti.

Toshibadan Evinize Çok Küçük Bir Nükleer Reaktör

zorkun

Toshiba alışılmış örneklerinden 100 kat küçük bir nükleer reaktör geliştirdi. 200 kilowatt üretim gücündeki reaktörün yaklaşık 6x1,8 metrelik boyutları hayli etkileyici. Tamamen arıza çıkarmayacak ve kendi kendine işleyecek bir şekilde üretilmiş. Bu reaktörle üretilen enerjinin maliyeti, kilowatt saati 5 cent olarak hesaplanmış. Ürün 2008 yılında Japon, 2009 yılında ise Amerika ve Avrupa pazarına sunulacak.

Zenginliğe $2.56 değerinde bir adım

cbc

Zengin olmak için ne yaparsınız?

Kaliteli ve az kişinin yaptığı işlerde rol alıp yüklü miktarda ödemeler alabilirsiniz. Ya da günde 48 saat çalışıp, maaşınızı 2ye katlayabilirsiniz. Tabi bunun için tek başınıza yaşıyor olmanız ve giderinizin az olması gerekir.

Daha zor bir yöntemi Laszlo Nemeth deniyor. Yöntemi öğrenip dünyadaki şanslı azınlığın içinde nasıl olunabileceğini görmek için haberin devamına bakın.

OLPC (Her Çocuğa Bir Dizüstü) Projesi

mehmeterten

BBC'de yayınlanan habere göre OLPC (Her Çocuğa Bir Dizüstü) Projesi kapsamında tasarlanan dizüstü bilgisayarlar 2008'in başlarında herkes tarafından alınabilecek. 2 al 1'i sana gelsin şeklinde satışa sunulacak.

Programlama Dilleri Savaşı Paneli: C++, JAVA, C#

FZ

Geveze fazlamesai.net muhabiri FZ, araştırmacı gazeteciliğin gereklerini yerine getirmek için usanmadan, yılmadan çalışmaya devam ediyor ve Crea-World, Polaris Plaza tesislerinden bildiriyor...

Internet Teknolojileri Derneği tarafından Dr. Mustafa Akgül yönetiminde, 19 Mart 2002 günü, 14:00 - 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilen "Programlama Dilleri Savaşı: C++, JAVA, C#" adlı panele katılım beklenenin epey üzerinde gerçekleşti. Galileo salonuna panel için gelen ve sayıları 60'ı geçen katılımcıyı ağırlayabilmek için dışarıdan sandalye servisi yapmak zorunda kalındı.