İçeriği yönetmek ya da nasıl adam susturulur?

0
sundance
SFgate.com'da yeralan bir göre habere göre Black Hat 2005'de yapılacak bir sunumu durdurmak için Cisco oldukça yoğun çaba harcamış.

Cisco IOS üzerindeki önemli bir açıkla ilgili sunum yapacak olan ISS çalışanı Michael Lynn, Cisco ve çalıştığı şirket tarafından bu sunumu yapmaması konusunda uyarıldı, akabinde Cisco'nun kiraladığı elemanlar binlerce konferans dosyasından yirmi sayfayı teker teker çıkartıp, konferans sunumlarıyla ilgili cdyi de değiştirdiler. Bunun üzerine Michael Lynn, ISS'den istifa edip, işsiz birisi olarak yine de sunumunu yaptı.
Cisco IOS'de yeralan açık daha önceden farkedilip Nisan ayında yamanmıştı. Bu tür durumlarda (açığı yamadıktan sonra) güvenlik firmaları genellikle basın açıklamaları yapıp, kullanıcıların durumdan haberdar olmalarını ve en kısa zamanda gerekli güncellemeleri yapmalarını sağlarlar. Dahası bir miktar "biz görevimizi yapıyoruz" övünmesi de olduğu için, tercih edilen yöntem budur.

Fakat Lynn ve arkadaşlarının Nisan ayında yamanmış bu açık hakkında buldukları şey daha önce anons edilmemiş bir etki, sözkonusu açığın sadece bazı problemlere değil, routerın tamamen ele geçirilmesine yol açabilecek olmasıyla ilgili bir yöntem.

Böyle bir açıklama Internet'in büyük bir kısmının sinir sistemi durumundaki Cisco için tabi ki kabul edilir olmayacaktı. Dolayısıyla, ISS ile bağlantıya geçilip sözkonusu konuşmanın engellenmesi yoluna gidildi.

Dahası konuşmayla ilgili hiçbir iz bırakmamak, deyim yerindeyse içeriği silmek için Cisco ve ISS elemanlar tutup, bunlara bütün konferans notlarında sunumla ilgili yerleri yırttırmaya (onbinlerce sayfadan bahsediyoruz) kadar gidildi.

ISS başkanı, sunumun olgunlaşmamış bir araştırmaya dayandığını bu yüzden güvenilemeyeceğini belirtti.

İstifa etmek pahasına bile olsa sunumu veren Michael Lynn ile de Perşembe günü San FranCISCO federal mahkemesinde bir anlaşma yapıldı ve sözkonusu sunumu bir daha tekrarlamayacağı, hatta bunun hakkında kimseyle konuşmayacağı konusunda teminat alındı.

Paranın gözü körolsun desek mi? (mesela)

Görüşler

0
yilmaz
o sunum yayılır gene. adam istediğini yapmış üstüne de parasını almış. helal olsun
0
SilWeX
Söyle bir şey mail ile geldi , belki konu ile ilgilidir; bilemiyorum : http://www.qfile.de/dl/125473/lynn-cisco.zip.html
0
sundance
Fazlamesai'yi işte bu tür anlarda çok seviyorum :)

Teşekkürler
0
SilWeX
Rica ederim :)

Saygılarımla.
0
yilmaz
şimdi cisco dan biri gelicek 1milyon dolar vericek size linki kaldıracaksınız diycek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NetSec Güvenlik Bülteni Sayı:2

parsifal

Hilmi ESEN, Huzeyfe ÖNAL, Sertan KOLAT'ın katkılarıyla, NetSec Güvenlik Bülteni sayı 2 çıktı!

Gizli anahtarlarınızı gizleyemezsiniz!

tongucyumruk

İngiliz ulusal güvenlik ajansı Home Office, 2000 yılında çıkan RIPA adlı yasanın üçüncü bölümündeki bugüne kadar kullanmaya başlamadğı hakkını kullanmak yönünde hazırlıklara başladı. Sözkonusu yasanın üçüncü bölümü İngiliz polisine ihtiyaç duyması halinde kişilerin açık anahtar tabanlı şifreleme uygulamalarında kullanılan gizli anahtarını isteme hakkını tanıyor. Gizli anahtarını teslim etmeyi reddedenler içinse hapis cezası öngörülüyor.

15 Yaşındaki Hacker Kraliçesi

sundance

Uzakdoğu`da yerel bir ISP`nin öğrenciler arasında düzenlediği "Hacker Kraliçesi" yarışmasında Choi Hae-ran adındaki 15 yaşındaki öğrenci birinci oldu.

Diğer yarışmacıların bir kaç günde hack etmeyi başardıkları siteleri dört saat gibi kısa bir sürede ele geçiren genç kraliçenin (prenses daha uygun sanırım :) bütün hacking bilgilerini Internet`de dolaşarak edindiği ve bilgisayar dergilerini ve teknik kitapları ders kitaplarına tercih etmesine rağmen sınıfının önde gelen öğrencilerinden olduğu açıklandı.

Kernel'da yeni açık

e2e

Linux kernel'ında bulunan yeni bir açıktan faydalanılarak basit bir C programıyla kernel'ın kırılabilecegi ve bu açık sayesinde tüm sistemin kilitlenebileceği belirtiliyor

Bu güvenlik açığından 2.4.2x ve 2.6.x versiyonları; x86 ile x86_86 mimarileri etkileniyor.

Greasemonkey Güvenlik Açığı

butch

Oldukça ilgi gören Firefox eklentilerinden biri olan Greasemonkey'in geliştiricileri tarafından yapılan açıklamaya göre, eklentide kullanıcıların bilgisayarlarında bulunan verilere erişim sağlayan önemli bir güvenlik açığı bulunuyor. Greasemonkey kullanıcılarının eklentiyi kaldırmaları şiddetle öneriliyor. Detaylar için eweek.com ve mozdev.org.