ikiwiki: Bir Wiki Daha Mı? Yoksa Daha Fazlası Mı?

0
FZ
ikiwiki alışageldiğimiz wiki tarzı içerik yönetim sistemlerinden biraz daha farklı. Veriyi depolamak için Subversion ve Git kullanan ikiwiki, sözdizim olarak Markdown'ı benimsemiş durumda. Blog olarak da kullanılabilme özelliğine sahip ikiwiki sistemi favori editörünüzle "offline" olarak çalışıp istediğiniz zaman wikiyi güncellemenize de izin veriyor. Detaylı özellik listesi burada.

Not: Haber verdiği için roktas'a teşekkürler.

Görüşler

0
DemensMagnet
ikiwiki'yi görsel açıdan değerlendirirsem çok mu haksızlık yapmış olurum acaba?
0
Anduril
Üzerinde biraz daha çalışılması lazım. Ama temel kısımlar bitmiş gibi, her ne kadar daha çok güncellemeler gelecek olsa da, yalnız tasarım kötü. O da işin amelelik kısmı denebilir, düzelteceklerini umuyorum.
0
Anduril
Ayrıca bugs ve todo kısmına bakarsanız biraz aceleye gelmiş gibi. Önemli olan hataları görmek, düzeltirler en kısa sürede. Şimdilik, bence, kullanılması başağrıları açabilecek bir araç.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mobil Dünyanın Yeni İşletim Sistemi: Samsung BADA

cderici

Samsung yeni mobil işletim sistemi BADA ile seneye hızlı bir giriş yaptı. Geçen senenin sonlarına doğru ilk SDK'sı çıkan bu genç sistem, şimdilerde büyük kardeşleri Android ve iOS ile yarışır oldu. Peki nasıl oldu bu iş? Gelin birlikte bakalım..

Nanoweb, PHP ile web sunucusu

butch

Niye sorusuna "Ağırlıklı olarak web uygulamaları için geliştirilmiş bir programlama diliyle web sunucusu yazma fikri çok komik" diye cevap vermiş programın yaratıcısı. Evet, Nanoweb PHP ile yazılmış, PHP, CGI, SSL, Mysql destekleyen bir web sunucusu. Fikrin komikliği kadar aslında programın gayet ilgi görmesi ve modüler yapısı sayesinde hızla gelişiyor olması da komik. Bir inceleyin derim.

Turquaz muhasebe 0.3 ve sonrası

huseyin

Turquaz açık kodlu muhasebe programının 0.3 versiyonu yayınlandı. Bu versiyonla birlikte, stok, cari, çek-senet, fatura, döviz ve ayarlar modüllerini içeriyor. Detaylı bilgiye ve programa web sitesinden http://www.turquaz.com ulaşabilirsiniz.
Programın bundan sonraki gelişimi için ....

Javacılar İşleri Neden Zorlaştırıyor? (Ya da Perl, Haskell ve Lisp Üstüne)

FZ

Değerli FM üyelerinden ve editörlerinden Recai Oktaş ile programlama dilleri üzerine yazışırken bazı enteresan yazılarla karşılaştım. Konu dillerin bir araç olarak kullanımından bir kültür olarak nasıl bir bakış açısı sunduklarına geldi.

Söz gelimi 5 yılı aşkın süredir Java kodlayan, Java ile ilgili 2 kitabı bulunan ve Jakarta Struts projesinde aktif katılımcı olan James Turner'ın Why Do Java Developers Like to Make Things So Hard? başlıklı yazısı ilk paragraftaki duruma güzel bir örnek teşkil ediyordu. Turner kendince basit olan bir işi, FTP ile dosya yollamayı şifreli hale getirme işini Java ile yapmaya çalışmış ve ciddi bir karmaşa ile karşılaşmıştı. Aynı işi daha az deneyimli olduğu Perl ile yapmaya kalktığında ise...

Açık Kaynak ve Para Kazanmak

arsenelupin

Kısaca öykümü anlatmak ve benim durumumdaki birçok kişinin de fikrini alarak sonuçlar çıkartmak isterim:

Kendi özgürlüğüm adına, bağımsız programcı ("freelancer" da diyorlar) olarak çalışıyorum ve müşterilerimin çok büyük bir çoğunluğu yurt dışından. Yine de, ekmeğimi kazanabilmek için, genellikle kod tamiratı ağırlıklı ve sıkıcı işler yapıyorum. Bir süredir yalnızca GNU/Linux kullanıyorum.