İletişim Ahlakı

0
anonim
Uzun süredir beni de rahatsız eden bir konu hakkında Barış Şimşek'in blogunda güzel bir yazı gördüm. Fazlamesai bence bu konunun tartışılabileceği en güzel mekanlardan birisi. Binlerce gereksiz e-postanın dolaşmasına neden olan ayrıca artık can sıkmaya başlayan bu e-posta "forward etme" üzerine insanları bilinçlendirmek lazım.

Görüşler

0
feran
En son ne zaman bir dostunuza mektup yazdınız? Ya da bir kutlama kartı attınız? Kağıdın dokusu...Mürekkebin kokusu... çoğunuz için bir anlamı var mı? Yeni doğum yapmış bir yakınınızın bebeğini görmeye gittiniz mi, elinizde gökkuşağı rengi bir buket çiçeğin, yeni doğan bebeğin mis kokusunu en son ne zaman duydunuz? (Fm de bir çok mesaj biliyorum doğum yapmış bir çifti kutlayan????) Hasta olan bir yakınınızın çaresiz ya da umutlu gözlerine bakıp ellerini tuttunuz mu... O zaman...
0
FZ
En son ne zaman bir dostunuza mektup yazdınız?

Fiziksel bir mektubu yazmayalı uzun zaman oldu. Internet üzerinden iletişim kuramayacak durumda olan dostum var mı diye düşündüm, bulamadım.

Ya da bir kutlama kartı attınız? Kağıdın dokusu...Mürekkebin kokusu... çoğunuz için bir anlamı var mı?

Var.

Hala bilgisayardan biraz daha pratik kağıt ve kalem.

Yeni doğum yapmış bir yakınınızın bebeğini görmeye gittiniz mi, elinizde gökkuşağı rengi bir buket çiçeğin, yeni doğan bebeğin mis kokusunu en son ne zaman duydunuz? (Fm de bir çok mesaj biliyorum doğum yapmış bir çifti kutlayan????)

1 ay kadar filan oldu herhalde bebeği görmeye gideli.
0
jfever
gectigimiz aylarda "msn parali olacak, msn in sayfasinda bile yaziyor, inanmazsan kendin bak, 10 kisiye gonder, sana ucretsiz olsun" temali mail yedi-sekiz defa elime ulasinca, oturup bir sayfa kadar yaptiklarinin ne kadar yanlis oldugunu anlatan bir yazi yazip, gelen mail icinde tekrarlanan adreslere gonderdim birer birer. biraz faydasi oldu gibi ama hala insanlar okumadan mail gonderiyorlar. yahu mail in icinde msn in kendi sayfasinda yaziyor diye bir palavra var, binlerce kisi hic biriniz mi msn.com a girp bakmadiniz? bundan boyle gonderdigim mail lerin altina imza olarak barış şimşek'in yazısına LUTFEN OKUYUN şeklinde link vermeyi dusunuyorum, hatta bu mesaji gonderince yapacagim hemen. daha fazla ne yapabiliriz?

fazlamesai.net/forward/ gibi bir bilgilendirme sayfasi faydali olabilir mi? belki son defa bu adresi forward ederler?

0
parsifal
Internet bağlantısı başvurusu yapanları aşağıdaki adresten, merkezi sistemle sınava tabi tutmak ve %95 başarı yüzdesi istemek lazım.

http://www.albion.com/netiquette/
0
darkhunter
biz tartışırken geri çekilmesin orjinal yazı :)
0
yilmaz
ben mail konusunda FWD: ilt: geçen maillerin otomatik silinmesi için bir rule oluşturdum. gayet memnunum. hatta boyle gelen mailleri geri cevap gönderen bir uygulama yazmakta istiyorum. artık
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TASARIM SUÇTUR

sundance

FM2'nin tartışmaya açıldığı bu günlerde UcanTekme Burak arkadaşımın yazdığı yorum, uzun süredir yazmayı düşündüğüm bir yazı için bana bahane oldu.

İçerik yönetim sistemleri gerçekten de tasarımı hayatımızdan çıkartmış mıdır ? Bu kötü mü olmuştur üzerine küçük bir deneme, umarım tartışırız

TASARIM SUÇTUR...

Fazla bilgisayar oyunu mu oynuyorsunuz?

redogre

Fazla bilgisayar oyunu mu oynuyorsunuz? Belki bilgisayar başında geçirdiğiniz süre çok fazla olmayabilir, ya da bilgisayar oyunlarına çok fazla vakit ayırmadığınızı düşünebilirsiniz. Ama bir de kafanızı kaldırıp insan ilişkilerinizin ne hale geldiğine bakın.

PANEL: Yeni Medyada Nefret Söylemi

arkeles

Panelde Internet ortamındaki yayınlarda, ana akım medyanın haber portallarında, Facebook ve sosyal paylaşım ağlarında, Video Paylaşım Sitelerinde Nefret Söylemi incelenecektir. Ayrıca genel çerçeve ve Hukuki bouyutu da masaya yatırılacak ve son bölümde ise katılımcılar ile birlikte değerlendirme ve karşılıklı tartışma olacaktır.

Yeni medya'nın çalışanları, yazarları, çizerleri ve tabiki teknik yapıcıları bilişimci arkadaşları aramızda görmekten mutluluk duyarız.

http://www.alternatifbilisim.org
Panel Programı
Nasıl Giderim?

Facebook takipte! Çevrimdışı olsanız bile!

parsifal

Bu adreste detaylarını görebileceğiniz üzere facebook'un reklam servisi, çevrimdışıyken bile kullanıcılarının bilgilerini raporlamaya devam ediyor. CA güvenlik uzmanlarının belirttiklerine göre kullanıcılar bilgilendirilmeden facebook'a bilgi göndermeye devam ediyorlar. Bunu aktif hale getirmekiçin tek yapmanız gereken "beni hatırla" seçeneğini işaretleyip giriş yapmanız.

Bana mı ilerliyorsun ey teknoloji !

sundance

Zamanında 386SX CPU`nun bazı özellikleri sonradan budanmış 386DX olduğunu (ve daha pahalıya mal olduğunu) duyduğumdan beri rahatsızlığını çektiğim bir mevzuu.

Teknoloji ilerliyor, herşeyi daha kolay yapar hale geliyoruz, iyi hoş ama hala 50 yıl öncesinin işçileri kadar haftada çalışma saatimiz var. Tamam, bizler de daha pimpirik, daha kolay hastalanır, daha zor beğenir olduk ama yine de daha az çalışıyor olmamız gerekmez mi ?

Bu teknoloji bize mi ilerliyor, yoksa bizden veya bize rağmen mi ilerliyor ?

Sanırım bu sadece benim rahatsızlığım değil, ComputerLife-Online'da bu konu ile ilgili çok güzel bir makale var tavsiye ederim.