İlk 64 bitlik virüs

0
FZ
W64.Rugrat.3344 kod isimli virüs IA64 Windows Portable Executable (PE) dosyalarına bulaşmak üzere geliştirilmiş ve yüksek seviyede teknik bilgi sahibi bir programcı tarafından kodlandığı tahmin edilen bir program. Söz konusu program Thread Local Storage yapılarını kullanarak virüs kodunu çalıştırıyor. Uzmanlara göre bu sıradışı bir yöntem. Adı geçen virüs 32 bitlik MS Windows sürümlerine bulaşmıyor. IA64 assembly kodu ile yazılmış virüs henüz çok yaygın değil. Detaylı bilgileri buradan edinebilirsiniz.

İlgili Yazılar

MS Apple'ı Haritadan Sildi mi?

zilog

The Register'deki bir makalede , Microsoft'un uydu görüntülerinde Apple'ın merkezinin silindiği iddia edildi. Apple merkezinin olduğu bölge, MSN Virtual Earth'a göre burası, Google Maps' a göre ise burası!

Windows 2000 ve Perl

darkness

Perl CGI öğrenmek istiyorsanız ya da sitelerinizi güçlendirmek istiyorsanız ille de UNIX bir sunucuya ihtiyacınız olmadığını söylemek isterim. Her işe bulaşmayı çok seven Microsoft Co. yine yapacağını yapmiş durumda hemde uzun bir süredir.

Microsoft`un Unixi Tercih Ettiği Web Siteleri!

sundance

Microsoft, hepimizin ilgi ile takip ettiği bir çok Web hizmetini verirken Unix sunuculara güveniyor.\r

\r Makaleye göre Hotmail %99 FreeBSD, bCentral reklam sunucularının %100` ü FreeBSD ve WebTV ise neredeyse tamamen Solaris üzerinde koşmakta. Tabi bir de MSN bünyesinde bulunan bazı Apache Web Sunucuları var...

\r \r Sözkonusu makale yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce yazılmış ve o zamanki durumu naklediyor. Bildiğim kadarıyla bu süre içinde Microsoft bir kez daha Hotmail` i Windows 2000 sunuculara geçirmeye teşebbüs etti fakat %10` luk bir oranın ötesine gidemedi. Sanmıyoruz ki şu anda durum hala böyle olsun, bilgisi olanlar lütfen yorum olarak yazsınla biz de yazıya ek yapalım :)

Microsoft ICMP Paketleri İle Kendi Logosunu Yolluyor

FZ

Kendi makinasında hemen hemen hiç ping yapmadığı halde netstat -s -p icmp sonucunda 2000´e yakın ICMP paketinin yollandığını gören Seth Stein, Ethereal ile ağ trafiğini ve Windows XP makinasının neler yaptığını dinlemeye karar vermiş.

3 saatlik trafiği kaydettikten sonra bunun analizine girişen Stein, makinasının ağdaki Windows 2000 "domain controller"lardan biri ile konuştuğunu görmüş. Bunda garip bir şey yok. A ile W arasında karakterlerden oluşan bir ağ trafiği. Ancak ICMP echo talep ve cevaplarının bir kısmı oldukça dikkat çekici görünmüş.

Google´da bir miktar araştırma yapan Stein, Perl programlama dili ile bu veriyi biraz düzenleyip bir dosyaya yazmış ve ortaya JPEG formatlı bir Microsoft yazısı çıkmış! Acaba neden? ;-)

Vista'yı 2007'nin 2. çeyreğinden önce beklemeyin

anonim

Gartner'in yaptığı araştırmaya göre Microsoft'un bir sonraki Windows sürümü olan Vista'nın 2007'nin 2. çeyreğinden önce piyasaya çıkmayacağı tahmin ediliyor. Kaynak