imdb.com Yasaklandı... Pardon imbd.com Yasaklandı... Pardon, Pardon!

0
FZ
İnternetteki en büyük film veri tabanı imdb.com için erişim engelleme kararı verilmesine rağmen, yazım hatası sonucu halen erişime açık olduğu ortaya çıktı. Yönetmen Mahsun Kırmızıgül’ün çekmiş olduğu “Beyaz Melek” isimli filmin kopyalarının yasalara aykırı olarak internetten dağıtıldığı bilgisine ulaşan Boyut Müzik’in İstanbul Başsavcılığı’na yapmış olduğu başvuruda, imbd.com, torrentturk.com, frmdivx.com, divxcity.org, turkdivx.net sitelerinin kapatılması istenmişti.

Devamı: http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=20372

Not: Konu ile ilgili FM'deki bu, şu ve de şu haberler ile yorumlara bakılabilir.

Görüşler

0
ZZombie
Bir laf vardir.
"Pire için yorgan yakmak" şeklinde.
Durumumuz tam onluk.
Delinin biri çıkıp "Ben bu siteyi sikayet ediyorum." deyip site kapattiriyor. Varmi boyle bir mantik?

Ki soz konusu sitenin de dosya paylasimi ile hicbir alakasi yok. Paylassa paylassa bilgiyi paylasir, bu da demek oluyor ki yakında FM de kapatılır.

Yarın öbür gün biri çıkar da "Ben kendi eğitim kurumumda milyon liralara verdiğim eğitmleri, bilgileri ve daha fazlasını burada bu adamlar hic para talep etmeden herkesle paylasiyorlar, sikayetciyim". derse n'olacak? Kapatılacak mı burası da?

Vakti zamanında bu türde aptalca kapatma işinin bir benzerini Türkiyede internetin kedinelerine eşit olduğunu söyleyen bir firma yapmıştı. Türk telekom fiyat politikasını proteso etmek için TTnet kullancılarının kendi sunucularına erişimlerini engellediler, noldu sonra? Müşterileri ile davalıkoldular.

Sen hem benden barındırma adı altında dönemin en yüksek üçretini talep edeceksin. Ben de sana "Siteme müşterilerim erişemiyor" diye şikayet edince "TTneti protesto ediyoz, erişimlerini kapattık" diye saçma bir cevap verecen.

Evet, Türkiyedeki internetin kendilerine eşit olduğunua o zaman karar vermiştim zati, zira şu an ki mantıktan hiç bir farkı yok. Tebirk ederim, başarılarının da devamını dilerim.

Allah tan da akıl fikir dilerim.
0
kocak
Bu haberi okuduğumdan beri anlayamadığım bir şey var. imdb.com sitesinin film paylaşımı ile ne ilgisi olabilir? İnternet üzerinde en geniş film vb. veritabanına sahip bir site nasıl olur da video paylaşımına olanak sağlayacak bir ortam sağlayabilir? Bunu anlayamadım bir türlü.
0
Guardian
imbd.com yasaklanacağına yazım hatası ile imdb.com yasaklanmış.

Şuan düzeltilmiş görünüyor.
0
101
Google'ın yasaklanacağı günler artık mizah malzemesi değil ciddi bir öngörü haline geldi.

0
metoikos
Şimdi ben google üzerinden dvd, mp3, yazılım vb şeyleri yasal olmayan yollardan edinebiliyorum. Demek ki en büyük yasadışı içerik kaynağı google. O zaman şikayet etmek istiyorum google amcayı, kötü örnek oluyor bize. Hadi bakalım kapatacaklar mı google'ı da?!#+
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Siber Çete Çökertildi

FZ

İzmir'de son aylarda yüzlerce kişi banka internet hesaplarının kullanılarak dolandırıldıklarını belirterek savcılıklara suç duyurusunda bulundu. Polisin sürdürdüğü takip internetteki vurgunu ortaya çıkardı. Yaklaşık iki ay telefon dinleme, işlem yapılan bilgisayarların IP numaralarının takibi ve paraların aktarıldığı kişilerin kimliklerinin araştırılmasıyla şebekenin işleyişi ortaya çıkarıldı. Şebeke elemanlarının bağlantı kurduğu kişilerin tek tek belirlenmesinin ardından, önceki gün 'Papağan' adı verilen operasyon için düğmeye basıldı.

Türkiye, Internet, Güzel (!) ve Güçlü (!) Web Siteleri

FZ

Az önce bir dostumdan gelen mesajı sizlerle paylaşmak istedim:

Selamlar,

Türkiye'nin en zengin adamlarının bir araya gelerek oluşturduğu TÜSİAD'ı herkes bilir. Ama TÜSİAD'ın Web sitesini kimse bilmez sanıyorum. En azından ben ilk defa gördüm ve irkildim. Web sitesi tam evlere şenlik. http://www.tusiad.org adresine tıkladığınızda karşınıza gelen ana sayfada (gelmesini bekleyecek kadar sabrınız varsa), sol tarafta bir menü kullanılmış herhalde. Herhalde diyorum çünkü Java class'i gelmediği için soldakinin ne olduğu hayal gücünüze kalıyor. Üst kısımda bir tane Son guncelleme Friday (ya da 13) yazısız var. Son güncelleme derken insan bir tarih bekliyor ama Friday çıkıyor sadece. Solda bir tane Ara düğmesi koymuşlar, bi deneyim dedim. Verilen kutuya Tuncay yazdim; Tuncay Özilhan hesabi ;-). Tam 61 tane dokuman buldum dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer İnternete Sansürü Onayladı

FZ

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 5651 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun" ile 5652 sayılı "Yaş Sebze ve Meyve Ticaretinin Düzenlenmesi ve Toptancı Halleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Bazı Maddelerinin Değiştirilerek Kabulüne İlişkin Kanun"u onayladı.

Kurunun yanında yaş da yanar mı desek, Internet'i sebze meyve gibi gören zihniyet ile daha nereye kadar mı desek, ne desek?

E-devlet Uygulaması

darkhunter

Burada güzel bir e-devlet uygulaması var, herkesin kullanmasını öneririm.

Devrim Gündüz'ün blogun da bahsettiği e-devlet uygulaması bizim "e-devlet" den ne anladığımızı çok güzel gösteriyor. Lütfen buna komik bir durum olarak bakmayın :) Gayet ciddi bir e-devlet uygulaması işte, bol bol kullanın işleriniz kolaylaşsın :)

Politikacı-ölçer: Politikacılar Aldıkları Parayı Ne Kadar Hak Ediyorlar?

FZ

Güzel ve faydalı bir veri görselleştirme örneği ile karşılaştım dün.

Aşağıdaki grafik çeşitli ülkelerin parlamenterlerinin performanslarını ölçüyor. Grafiği oluşturmak için GSMH ile İyi Yönetişim İndeksi kullanılmış (demokrasi indeksi, BM insani gelişim ve yolsuzluk indeksinin bir karışımı). Kısaca bir ülke merkezdeki sarı artı sembolünden ne kadar uzaksa o ülkenin parlamenterleri o kadar çok para kazanıyor ve ülkenin çizgisinin saatin tersi yönünde yaptığı açı ne kadar büyükse o ülkedeki yönetim o kadar kötü.

Politikacılar Kaç Para Alıyor ve Ne Kadar İyi Yönetiyor?